Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Malaysia

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Malaysia. Nak diceritakan tentang iPhone ni boleh membuatkan korang cemburu nanti. Memang jenama iPhone ni dah terbukti salah satu jenama terbaik telefon pintar di dunia. Baru-baru ni iPhone 6 dan iPhone 6 Plus di lancar kan. Tapi di Malaysia mungkin dijangka pada 7 november 2014.

Sejujurkan bila tengok design memang aku tak berapa minat. iPhone 5S lagi menarik bagi aku. Tapi perasaan nak pakai iPhone 6 memang ada dalam diri ni walaupun sedar bahawa diri ini tak mampu nak pakai iphone 6.

10389516_668359356596429_4603051393226662553_n

My new iphone 6 grey colour

Alhamdulillah rezeki aku. Kini aku berjaya memiliki iPhone 6. Dah 2 hari aku pakai iphone 6 memang berbaloi dan puas hati kecuali part bateri yang bagi aku cepat giler drop. Tu belum aku on data plan 4G lagi. Baru guna wifi dah cepat drop. Ni salah satu kelemahan iphone. Kalau bercerita bab bateri, smartphone yang terbaik adalah lenovo.

Lagi satu aku suka iphone 6 disebabkan sokongan LTE 4G. maklumlah aku kerja dengan Digi ni internet 4G dapat percuma jadi boleh lah aku apply kat iphone 6 aku ni.

Harga iPhone 6 yang aku beli under pasaran Singapore sudah semestinya harga lebih mahal bila dibandingkan dengan harga iphone 6 Malaysia nanti.

1551549_668359373263094_2576493694637056332_n

Belanja sekeping gambar tgh setting iphone 6

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Singapore

iPhone 6 16GB = RM2650

iPhone 6 68GB = RM2950

iPhone 6 28GB – RM3250

 

iPhone 6 Plus 16GB – RM3049

iPhone 6 Plus 64GB – RM3349

iPhone 6 Plus 128GB – RM3649

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Malaysia

iPhone 6 16GB – RM2,399

iPhone 6 64GB – RM2,749

iPhone 6 28GB – RM3,149

 

iPhone 6 Plus 16GB – RM2,749

iPhone 6 Plus 64GB – RM3,149

iPhone 6 Plus 128GB – RM3,549

 

Malas pulak aku nak buat full review iphone 6 ni. Tengok jer lah review kat Amanz.my tuh!!!

PS: Aku taip ni masa dalam kereta. Ayat tunggang langgang….nasib baik entri ni tak berbayar…Malas pulak rasa nak edit balik ayat nih..so jangan ditanya kenapa ayat aku utk entri ni macam cibai…

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#TIPTRAVEL : GET YOUR VOUCHER CODE FOR HOTEL AT DISCOUNTCODEHK.COM 
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

12 Comments

  1. faris

    March 9, 2015 at 7:23 AM

    salam, saya ader jual phone clone, semua brand ader, , ip6+, ip6, ip5s, galaxy note 4, oppo n3, oppo f7, oppo r1, harga dijamin bawah rm400, berminat? pm saya 01128755146

  2. watty

    December 31, 2014 at 8:26 PM

    Sdg berkira2 nk bli ip6 or ip6+… hmmm

  3. Sue Sopian

    December 11, 2014 at 12:18 PM

    harga mampu tgk aje la.. uhukk..uhukk.. -__-“

  4. Wira Merah

    November 7, 2014 at 9:37 PM

    Lenovo vibe x aku baru je tak dapat on hari ni. Macam ada hint nak suruh aku sambar iphone satu. Masih lagi bincang ngan isteri. maklumlah iphone ni bukan murah harga. kalau beli susu anak lama juga nak habiskan 2K lebih ni.
    Wira Merah recently posted..Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanMy Profile

  5. siti travelog

    November 5, 2014 at 9:36 AM

    Dah boleh guna beli tiket pergi Europe nih haha
    siti travelog recently posted..Itinerary Trip ke TurkiMy Profile

  6. adarain

    November 4, 2014 at 2:26 PM

    payah juga kalau bateri cepat sangat drop. Aktivit banyak tergendala.
    adarain recently posted..Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanMy Profile

  7. hafiz hafizol

    November 4, 2014 at 9:32 AM

    mampu tengok jela. haha.
    hafiz hafizol recently posted..Gaya Rambut TerbaruMy Profile

  8. diana

    November 3, 2014 at 10:46 PM

    Dah pakai iphone ye..ramai la yang jeles..:P

  9. Uncle Zuan

    November 3, 2014 at 10:36 PM

    berbaloi tak bro? plan nak beli gak ni.
    Uncle Zuan recently posted..Cinta Pertamaku, oh FantaghiròMy Profile

  10. titan

    November 3, 2014 at 8:43 PM

    wahh..best la orang tu.

    ada ipong dah. jelesnya gua..
    titan recently posted..Banyak BETUL blog cerita pasal Shaklee sekarang eh?My Profile

  11. kak T

    November 3, 2014 at 8:39 PM

  12. zarul farhana

    November 3, 2014 at 8:26 PM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge