10K UV satu hari. Bagi aku dah cukup banyak dah ni. tak sangka jugak kadang-kadang blog bodoh aku ni dapat trafik macam ni. Dulu-dulu dapat 10 trafik satu hari pun dah cukup gembira. Tapi alhamdulillah bukan senang nak dapat trafik riban riban ni. Macam-macam nak kena buat.

Paling penting part tema yang di guna. Bagi aku cukup penting. Tema memainkan peranan penting untuk mengukuhkan SEO sesebuah blog. Bagi blogspot aku tak pasti lah.

bagi aku yang tak popular memang 80% trafik bergantung kepada google. Tak sia-sia aku fokus kepada blog tarvel. Banyak kata kunci travel yang hari-hari boleh menjana trafik. Bagi aku trafik sangat penting terutama kepada client yang beriklan di blog aku.

Aku cukup ambil berat untuk pastikan yang setiap client yang beriklan di blog bodoh aku ni tak menyesal untuk melabur sedikit wang. Iklan kat blog aku pun tak mahal aku ambil murah-murah jer. Biasa orang cakap dengn trafik 10K uv sehari iklan kompen mahal.

bagi aku harga iklan di blog aku tak fix pun. Boleh di ajak untuk nego. Aku akan buat sekadar bajet client. Kalau bajet mahal aku akan cuba buat sesuai dengan bajet. Kalau bajet sikit aku buat apa yang aku mampu.

Itulah harap-harap trafik macam ni kekal. Walaupun susah untuk kekalkan.

Screen Shot 2014-10-23 at 12.15.43 AM
Trafik Blog 10K UV Satu Hari
Screen Shot 2014-10-26 at 11.26.34 PM
Trafik bulan Oktober 2014. Tak banyak mana pun. Belum ada yang sampai 10K UV sebenarnya

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

18 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge