Kau Kerja Apa Bro?

Kerja! bagi sesetengah orang kerja ni sangat sensitif. Sebab tu kalau aku jumpa orang aku tak kan tanya diorang kerja apa. Tapi kebiasaannya kita dah boleh agak seseorang tu kerja apa berdasarkan pemakaian dan cara seseorang tu.

Bagi aku masa belajar dulu soalan ni mungkin tak ada masalah tapi bila aku dah mula kerja soalan ni aku rasa bagaikan soalan maut. Nak jawab pun serba salah.

Bukan apa kadang-kadang orang akan salah anggap. Aku pernah cakap aku kerja apa tapi ramai yang rasa aku berlagak dengan kerja aku. Tapi sebenarnya kerja aku ni biasa-biasa jer. Tak der lah power mana pun. Gaji pun standard gaji fresh grad sekarang jer. Bukan gaji fresh grad yang kerja kat oil n gas okey macma si meran tuh!

Tapi tuh lah manusia….suka mengkritik….

10471316_634197853345913_3891906012470663337_n
Kerja aku satu ketika dahulu

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

14 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge