Pasang Surut Kehidupan | Kehidupan di dunia untuk mencari bekalan untuk kesana nanti. Sekali tergelincir bangun lah dengan segera. Jangn biarkan hidup dalam putus asa. Melangkah dah teruskan langkah mu sehingga kamu berjaya di dalam redha illahi.

Dalam hidup ini tak selamanya kita seperti kita hidup hari ini. Hari esok mungkin tak sama denagn hari ini dan hari lusa tak sama denagn hari esok. Perubahan demi perubahan membuatkan kitaran hidup kita berubah. Cuma bergantung kepada individu untuk merubah ke arah yang lebih baik mahu pun sebaliknya.

merenung-kehidupan2

Begitu juga hati dan perasaan. Setiap masa boleh berubah selagi kita bergelar manusia. Pernah satu ketika aku berjanji dengan diri sendiri untuk tidak jatuh hati lagi tetapi makin aku mengelak makin kuat perasaan itu datang. Kandang kadang aku sendiri menjadi keliru. Walaupun aku tahu perasaan itu mungkin akan menyakitkan aku nanti namun masih lagi aku tidak mampu untuk mengawalnya.

Iman. Satu lagi sesuatu yang boleh berubah hari demi hari. Apa yang mampu aku katakan semoga tahap keimanan aku bertambah dari hari kehari. Bersama menerokai dunia yang fana ini ke arah kebaikan….

Jika di kenang kehidupan masa lalu alangkan indahnya jika aku mampu mengubahnya. Pasti aku tidak akan menjadi sperti aku hari ni….

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge