Kembara Hidup di Penang

Kembara Hidup di Penang | Bye Kuala Lumpur Welcome Penang. Hanya mampu terdiam seketika apabila masuk office pagi tadi boss panggil untuk bincangkan tentang project di Penang. Aku akan menetap di Penang sehingga project ni selesai. Lepas tu mungkin akan kena transfer ke ipoh atau kuantan.

Agak tak boleh terima kenyataan sebenarnya. Aku bukan tak suka duk Penang cuma ada beberapa sebab yang aku prefer untuk kerja di Kuala Lumpur.

Antaranya:

  • Blogging (Job aku dapat banyak di KL)
  • Kawan-Kawan ramai di KL
  • 6 tahun di Perlis
  • Tak der kawan di Penang
  • Dekat dengan someone yang aku tak nak jumpa

Tulah antara reasonnya. Tapi apakan daya rezeki dah ditetapkan. Mungkin rezeki aku di Penang. Mana tau jumpa jodoh di Penang ker.

Apapun aku akan rindu Kuala Lumpur. One day aku akan kembali lagi untuk berkhidmat di Kuala Lumpur.

2943142437_c9ee0f1891_z

Doakan aku selamat sampai di Penang.

Drive Test & RF Engineer!!!!

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#TIPTRAVEL : GET YOUR VOUCHER CODE FOR HOTEL AT DISCOUNTCODEHK.COM 
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

 


Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

13 Comments

  1. titan

    October 21, 2014 at 9:56 PM

    jangan risau. cendol sana pun sedap-sedap gak.
    titan recently posted..Download Contoh Soalan Exam Online PTD 2014My Profile

  2. Kak Kep

    October 21, 2014 at 12:40 PM

    Penang… Kak Kep rinduuuuu.. raya taun depan pulak baru dapat balik.. huhuhuhu.. *nanges*

    Kem salam kat orang Penang eyyyy…

  3. Raihanah Ahmad

    October 18, 2014 at 3:18 PM

    itu rezeki namanya. tahniah
    Raihanah Ahmad recently posted..Senarai Semak Persediaan Persekolahan AnakMy Profile

  4. ida

    October 18, 2014 at 12:35 AM

    go go ff yu can duitttttttt~ heee
    ida recently posted..Takwim Cuti Sekolah 2015My Profile

  5. Bahrain

    October 15, 2014 at 10:21 PM

    Rezeki jangan ditolak. Terima dengan hati yang terbuka.
    Bahrain recently posted..Wagen Haus Cafe Di BangiMy Profile

  6. zarul farhana

    October 15, 2014 at 7:24 PM

    Gud luck…
    Yg xnak jumpa Tue akan jumpa jgk hehhehehe

  7. hafiz hafizol

    October 15, 2014 at 12:19 PM

    makanan dekat saya best.. nanti hari2 boleh buat review makanan best kat sana hahaha..
    hafiz hafizol recently posted..Musim Buah-Buahan Tempatan di KampungMy Profile

  8. diana

    October 15, 2014 at 12:06 AM

    jadi blogger di penang memang banyak dok kat rumah je..macam akak nih..heheh
    diana recently posted..5 MIMPI YANG BERMAKNA ANDA AKAN MENDAPAT DUITMy Profile

  9. Firdaus

    October 15, 2014 at 12:01 AM

    hak hak kesian kene dok utara balik. tp penang makanan heaven bukan macam KL.
    Firdaus recently posted..Jalan-Jalan Cari Makan PenangMy Profile

  10. Rudy

    October 14, 2014 at 11:49 PM

    betui bro..ada la tu hikmah yg Allah nak bagi nanti 🙂
    Rudy recently posted..50 jurus jangan-buat kalau nak lulus temuduga kerja kerajaan (Episod 3)My Profile

  11. fazrol

    October 14, 2014 at 11:26 PM

    Good luck bro…
    Aku balik penang… kita lepak ye… ha ha ah…
    fazrol recently posted..Tips pelaburan – hukum 72!My Profile

  12. Fauzi Blues

    October 14, 2014 at 10:05 PM

    Jgn risau bro..p.pinang best..terutama skali bab makan
    Fauzi Blues recently posted..Apabila Tiba Masanya.My Profile

  13. Amran

    October 14, 2014 at 8:56 PM

    Mesti berani keluar dari zon selesa bro.. Insyallah hijrah itu membuka banyak lagi peluang yang kita belum nampak.
    Amran recently posted..Mesti Cuba, Nasi Bamboo Dengan Ayam BakarMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge