Kembara Hidup di Penang

Kembara Hidup di Penang | Bye Kuala Lumpur Welcome Penang. Hanya mampu terdiam seketika apabila masuk office pagi tadi boss panggil untuk bincangkan tentang project di Penang. Aku akan menetap di Penang sehingga project ni selesai. Lepas tu mungkin akan kena transfer ke ipoh atau kuantan.

Agak tak boleh terima kenyataan sebenarnya. Aku bukan tak suka duk Penang cuma ada beberapa sebab yang aku prefer untuk kerja di Kuala Lumpur.

Antaranya:

  • Blogging (Job aku dapat banyak di KL)
  • Kawan-Kawan ramai di KL
  • 6 tahun di Perlis
  • Tak der kawan di Penang
  • Dekat dengan someone yang aku tak nak jumpa

Tulah antara reasonnya. Tapi apakan daya rezeki dah ditetapkan. Mungkin rezeki aku di Penang. Mana tau jumpa jodoh di Penang ker.

Apapun aku akan rindu Kuala Lumpur. One day aku akan kembali lagi untuk berkhidmat di Kuala Lumpur.

2943142437_c9ee0f1891_z

Doakan aku selamat sampai di Penang.

Drive Test & RF Engineer!!!!

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

13 thoughts on “Kembara Hidup di Penang

Post Comment

CommentLuv badge