10687112_10202896811085234_3884777307640218679_n

12 Destinasi Menarik Menyaksikan Sunset di Dunia |  Di Hujung minggu ni aku akan update entri travel yang santai dan menarik. Minggu ni aku kongsikan 12 tempat paling menarik untuk menyaksikan sunset di seluruh dunia.

Senarai ini dikeluarkan oleh Tripadvisor berdasarkan pilihan pelancong di seluruh dunia. Apa yang paling menarik 2 daripada tempat ni telah pun aku jejaki iaitu di semasa Percutian di Bali Indonesia dan juga Pelayaran bersama Superstar Libra Star Cruise ke Krabi dan Phuket Thailand.

#1  Mallory Square Key West, US

mallory-square

#2 Top of the Rock Observation Deck New York City, US

top-of-the-rock-observation

#3 Taj Mahal Agra, India

maasai-mara-national

#4 Tanah Lot Temple Bali, Indonesia

pura-tanah-lot

#5 Piazzale Michelangelo Florence, Italy

piazzale-michelangelo

#6 Railay Beach Krabi Town, Thailand

railay-beach

#7 The Oberoi, Mauritius Pointe Aux Piments, Mauritius

the-oberoi-mauritius

#8 Sunset in Oia Oia, Greece

caption

#9 Sunshine Helicopters – Grand Canyon Tours Las Vegas, US  

sunshine-helicopters

#10 Masai Mara National Reserve Kenya, Africa

maasai-mara-national

#11 Knysna Western Cape, South Africa

typical-sunset

#12 Cable Beach Broome, Australia

cable-beach

12 Destinasi menarik untuk melihat sunset. Oh romantik giler kan. Bila ntah aku dapat pergi ke semua destinasi ni. Tak dapat semua pun tak apa asalkan dapat separuh dari ni pun dah cukup.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge