Tenanglah Dikau Disana Wahai Sahabat - Faizal Fredley

Tenanglah Dikau Disana Wahai Sahabat

1966207_10152120136747886_1965362590_o

Arwah Zaim – No 1 dari kanan (depan)

Ajal menjemput tidak mengenal usia, masa, dan tempat. Bila sudah tertulis ajal kita makan datanglah malaikat menjalankan tugas mereka tidak mengira kita bersedia atau tidak. Ajal maut rahsia Allah. Kita sebagai manusia tidak akan terlepas dari kematiaan.

Setiap yang hidup akan merasai mati. Wahai sahabat tenanglah dikau disana. Pergi mu bersama ibu tersayang. Apa yang mampu hanya doa dan Al-Fatihah sebagai sedekah buat iringan mu menuju ke alam berkzakh.

Mohd Zaim Rasyidi. Bila nama ini dikabarkan meninggal dalam kemalangan di Kuala Lipis aku masih lagi berharap yang ianya buka Zaim yang aku kenal di UnMAP. Namun ajal mu tetap ditetapkan. Pergimu meninggalkan kesan di hati kami yang masih lagi hidup di Bumi Allah ini.

Perkenalan kita hanya 3 tahun. Dan masing-masing berharap kita akan jumpa semasa majlis graduasi september nanti. Tapi Allah lebih menyayangi mu sahabat.

Walaupun kita bukan berada dalam satu “geng” semasa di universiti dahalu tapi kita satu kelas dan satu rumah. hari-hari bertentangan muka itu sudah pasti. Lagi-lagi kelas kita hanya 21 orang dan bilangan yang kecil inilah yang menjadikan kita semua bagaikan satu keluarga. Kami teramat sedih dengan pemergian mu..

Ajal dah menjemputmu hari ini. Mungkin esok lusa giliran aku pula. Semoga Tenang dikau disana. Maafkan segala dosa dan silap ku sepanjang perkenalan kita…

Network Buddies Selamanya….

Kemalangan jalanraya di Batu 10 Jalan Kuala Lipis-Benta pada pukul 5.23 petang tadi. Kemalangan melibatkan sebuah bas dan sebuah kereta.

2 mangsa maut ( seorang lelaki dan seorang wanita). Operasi berkenaan dilakukan oleh BBP Kuala Lipis

10353336_10152259305821762_1000279574735811152_o

10473565_10152259305811762_6214430542347784803_o

10494343_10152259305836762_3369763426733448297_o

10497448_10152259305846762_1014794988365377344_o

10515316_10152259305826762_3758253500933872008_o

10537965_10152259305771762_2419721153035897813_o

10537974_10152259305841762_5372131558752407736_o

10549208_10152259305776762_3082625489594655141_o

Bila tengok gambar ni serius membuatkan aku hampir menitiskan air mata. tak sangka arwah yang terlibat dalam kemalangan maut ni.

Antara kata-kata yang turus merasai pemergian mu dari Network Buddies…

ADEEB

RIP my best friend
I don’t really know how to express my sadness 
Mohd Zaim Rasyidi you were one of the best people I have ever seen in my life, I will never forget you and I will always keep praying for you
May Allah bless you and forgive you
Alfatha.

ALBERT KOO

Stunned to hear the passing of my friend Mohd Zaim Rasyidi at the shop amidst all the craziness of grand opening day. The lost of him is certainly felt deeply by all 20 of us the network crew. The upcoming convo will certainly be emotional for all of us, as the one who is looking forward to it the most, now has left us……………..

KRISSHNA KUMAR

~You are one of Our Networks Mate Entertainer …All your Smiles and Jokes reminds Me…. now makes into tears…..But Looks like God Loves you Most …You will not suffer in this world anymore my friend….May You Soul Rest in Peace my Friend Mohd Zaim Rasyidi…My Deepest Condolences To your family member…As 2010 Computer Network Batch …We Will Miss You Most… ;( ~

AGNES LING

Mohd Zaim Rasyidi will always stay in our memories…he is such a nice person to chat and to work together… can’t believe what had happened to him.. 

To his family,here is my condolence and please be strong!! 

NUR KHALIDA

Takziah untuk keluarga Mohd Zaim Rasyidi atas pemergian beliau, baru sangat arwah cakap “jumpa konvo nanti carl” . Semoga rohnya dicucuri rahmat .

betul terasa kehilangan bagi class network . Allah 

Alfatihah .

NUR SYAFIQAH

Al-fatihah buat Mohd Zaim Rasyidi..semoga kau tenang disana.. salam takziah buat famili..

FAIZAL KAMARULZAMAN

Al-fatihah buat rakan sekelas aku di unimap Mohd Zaim Rasyidi yg telah kembali ke menghadap pencipta akibat kemalangan di kuala lipis tadi…betul2 x sangka…dulu selalu bergurau “arwah itu baik orgnya”…nampaknya konvo bulan 9 nanti hanya tinggal 20 org je student computer network….kami 21org student network tahun 4 dah macam keluarga…pasti pemergian mu terkesan di hati kami…semoga arwah di tempatkan di kalangan org yg beriman…aminn…

LOGA

t is a shocking news..  may his soul rest in peace ;(

CHIA YOUNG

ZAIM!!! Really? I also get shock to know this news

PEI SUN

when saw this news vy shock n vy sad that we lost a good frnd~ may him rest in peace~

KHAIRUL ANWAR

al fatihah..
takziah pada keluarga beliau..

10344250_10152335656012886_5421633598514494205_o

Gambar terakhir bersama arwah semasa Exhibition Final Year Project 27 Jun 2014

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

10 Comments

  1. Zuan

    August 9, 2014 at 1:21 PM

    al-fatihah, moga ditempatkan dikalangan orang yang soleh
    Zuan recently posted..Cerita Lepas Raya…My Profile

  2. Farid Laham

    August 9, 2014 at 12:11 PM

    Al fatihah…peringatan untuk kita semua 🙁
    Farid Laham recently posted..Permulaan Perniagaan KecilMy Profile

  3. Muhammad khairuddin lim

    August 8, 2014 at 11:04 PM

    Semoga arwah dimasukkan ke dalam syurga

  4. Muhammad khairuddin lim

    August 8, 2014 at 11:03 PM

    Alfatihah

  5. Leow Bin

    August 7, 2014 at 11:24 PM

    So sad to heard the news. RIP my friend.

  6. Ammar

    August 7, 2014 at 8:03 PM

    Ya Allah sedihnya.. Moga2 dia ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.
    Ammar recently posted..Bila Melayu Tunjuk Pandai Isu Boikot!My Profile

  7. sue izza

    August 7, 2014 at 1:20 PM

    Alfatihah,dekat ngan umah kak sue ni,semoga rohnya di cucuri rahmat

  8. hafiz hafizol

    August 7, 2014 at 12:32 PM

    Al-Fatihah.. dengan aku sekali terasa sebak nie… hm teruk gak kemalangan tu.. ngeri tengok..
    hafiz hafizol recently posted..TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI PULAU LANGKAWIMy Profile

  9. mynameismy

    August 7, 2014 at 12:07 PM

    Innalillah…
    Salam Takziah.
    Moga arwah ditempatkan di kalangan y beriman.. Amin…
    mynameismy recently posted..Riang Ria AidilfitriMy Profile

  10. Denaihati

    August 7, 2014 at 12:04 PM

    Al Fatihah .. memang kita sentiasa kena bersedia
    Denaihati recently posted..Wangian Yang Hilang Di Timur JauhMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge