SHARE

10296602_10202230999200353_3355135366194964907_n

Aktiviti Menarik di Perlis – Bukit Cenderawasih | Petang-petang di perlis ni kadang-kadang agak membosankan tetapi kalau pandai ejas aktiviti yang hendak dilakukan memang hilang perkataan bosan ni.

Banyak tempat yang menarik di Perlis ni sebenarnya. Cuma orang jer ramai yang masih lagi tak tahu. Petang-petang biasa pelancong yang datang ke perlis pasti akan melepak di Kuala Perlis. Pemandangan yang menarik disamping bersantai bersama keluarga memang sesuai untuk menghilangkan tekanan.

Antara tempat yang korang boleh pergi adalah persisiran laut kuala perlis. Tempat ni kalau petang memang ramai orang. nak-nak masa cuti. Perghh memang sesak beb.

Selain tu kalau korang ada masa apa kata korang cuba rasa air nira nipah di Ladang Nipah KIPLI Perlis. Yang ni pun antara tempat popular di perlis.

Sekarang musim Harum Manis kalau korang teringinlah nak makan mempelam yang super duper mahal tu boleh ke Ladang Mempelam harum Manis di Sungai Batu Pahat.

Selain tu Padang Besar, Gua Kelam, Bukit Ayer, Tasek Timah Tasoh dan Tasik Melati pun best untuk lepak petang-petang.

10363376_10202230679752367_7492741684782380007_n

#Selfie #LenovoMY #VibeZ #TravelBlogger #Perlis #Adventure

Kali ni aku nak fokus kepada Bukit Cenderawasih yang terletak di Kangar. Sebenarnya dah lama aku teringin nak naik bukit ni orang kata view dia memang awesome. Boleh nampak satu perlis.

Aku pun bila dah tinggal sebulan lagi kat perlis ni ambil peluang petang ni yang tak ada aktiviti untuk mendaki bukit cenderawasih ni.

nak kata tinggi tak tinggi mana pun tapi ketar gak lutut aku tadi. heheh..maklumlah bukit ni curam giler. kalah Gunung Tahan kot.

Tapi bila dah sampai kat puncak memang puas hati. Nak sampai ke puncak ambil masa dalam 15 minit jer. Tak jauh mana pun kan. So korang yang datang kat perlis ni apa kata cuba daki bukit cenderawasih ni. View memang nice. Terletak di Belakang Hotel Seri Malaysia.

Jom kita layan gambar….

1557736_10202230997520311_7813911425274069020_n

Aku tak tau spesis kera apa ni tapi memang kiut kot…rasa nak wak balik jer sekor

1901443_10202231001040399_8363820771055388799_n

10169259_10202231004360482_4845704307935543318_n

Puncak Bukit Cenderawasih 15 minit mendaki

10171695_10202230998720341_588347485084751143_n

Anak beranak…yangni spesis lain pulak

10291087_10202231002280430_7797872229013578519_n

Bangunan Dewan Undangan Negeri

10307197_10202231060041874_216312411549065155_n

Pandai dia ni minum.Comellll

10308168_10202231001680415_7316409289673457594_n

Batu kat atas tu serius lawa

10309643_10202230999440359_2911350115362585304_n

Nampak tetek..hehhehe

10312681_10202231002840444_6382798810558332543_n

bangunan KDN

10322726_10202231054121726_392680913664513374_n

half way sebelum sampai puncak. Berhenti rehat jap amik tenaga

10338332_10202231059121851_4924346891271046123_n

Amaran yang memang tak bergurau. Curam giler kot nak naik dan turun

10273511_10202236448536583_1700728926974473613_n

Terserlah kecuramannya

10352835_10202231000440384_8786921578926876670_n

10363330_10202231005520511_72701868251936523_n

10371895_10202231004840494_7486440399563775175_n

10372122_10202230998080325_4353500674946695685_n

penat lepas turun dari bukit

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

17 COMMENTS

  1. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog.
    You have some really great posts and I believe I would be a
    good asset. If you ever want to take some of the load off,
    I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please shoot me an email if interested. Cheers!
    Juana recently posted..JuanaMy Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge