21 Blog Terbaik di Malaysia

10-Blogger-Terbaik-Malaysia

21 Blog Terbaik di Malaysia | Malam-malam buta ni sengaja aku cuba semak keyword lama yang pernah top di blog ini dulu. Ada terjumpa keyword 10 Blog Terbaik Malaysia. 

Aku rasa pernah satu ketika dulu aku menulis entri mengenai 10 Blog Terbaik Malaysia tapi bila di google tak ada pula yang keluar. Aku percaya entri ini aku terdelete barang kali. Bila guna plugin broken link checker ni kena hati-hati sikit banyak entri akan auto delete kalau kita tick then move to trash. Entri yang broken terus dia delete. Padahal tak der lah broken mana pun.

Berbalik kepada tajuk 10 Blog Terbaik di Malaysia aku dengan sukacitanya menyenaraikan 1o Blog Terbaik di Malaysia dari pandangan diri aku sendiri. Dari pandangan orang lain tu aku tak kisahlah sebab manusia ni taste berbeza beza.

Top blogger in Malaysia:

  1. 9Gag
  2. Azuan Zahdi
  3. Khairuddin Lim
  4. Naramas Aman
  5. Kaki Berangan
  6. Time Travel
  7. Denaihati
  8. Kujie2
  9. Eryqazz
  10. Hasrul Hassan
  11. Azfar Roslan
  12. Ariff Shah
  13. En. Titan
  14. Hami Asraff
  15. Nick Nashram
  16. Eqbal Zack
  17. Amanz
  18. Namee Roslan
  19. Joe Grimjow
  20. Ben Ashaari
  21. Kereta Mayat

Ni antara 21 blog yang menarik di malaysia bagi aku. Mereka ada ciri-ciri istimewa yang bila kita masuk jer blog ni kita akan tahu indentiti blog mereka melalui dari segi penulisan mahupun gambar yang ada di blog mereka.

Majoriti dari mereka ni merupakan Blog Popular di Malaysia.

Ni taste aku. Apa kata korang list kan pulak taste korang. Mana tahu sama dengan taste aku ker….hehehe

Ps: Number x mengikut ranking. Disusun secara random!

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#TIPTRAVEL : GET YOUR VOUCHER CODE FOR HOTEL AT DISCOUNTCODEHK.COM 
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

 


Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

57 Comments

  1. Nanda

    July 11, 2016 at 12:48 PM

    Pakej Percutian Ke Medan Indonesia
    – Makan Sedap …..
    – Tidur Nyenyak …..
    – Shopping Banyak …..
    – Harga Murah …..
    Nak Tengok Harga Budget dan Standard
    sila clik : http://agentpelancong.blogspot.co.id/
    Semua ada kat disini …..

    Dapatkan penawaran khusus untuk paket grup / corporate
    Call/WhatsApp : +62821 6201 7001
    Email : tourinmedan@gmail.com

  2. Keladi

    April 8, 2016 at 9:43 PM

    Jalan-jalan kt sini jap….yup blog mereka memang hebat tapi bila lah nak jadi macam mereka kan….
    Keladi recently posted..Bila netizen mengamuk, blogger pula buat-buat bodohMy Profile

  3. mat din

    January 14, 2016 at 8:29 PM

    wahh.. banyaknye blog.. hehee

  4. srik

    May 1, 2015 at 7:34 PM

    great dude.!

  5. azuan

    April 14, 2015 at 9:32 AM

    termasuk jugak dalam list… tq bro!

  6. Bro Ley

    March 11, 2015 at 8:57 AM

    Aku paling suka sekali dalam ni blog Amanz tu, banyak info latest pasal teknologi. Harap blog: cas positif ni pun boleh popular macam blog di atas.

  7. Hasrul Hassan

    February 24, 2015 at 11:28 PM

    Entri ni memang evergreen la … kekal top di rank Google.
    Hasrul Hassan recently posted..Kadar Tambang Feri LangkawiMy Profile

  8. ahya

    February 5, 2015 at 9:41 AM

    salam, camne ye saye nak follow blog power nie dari wordpress? thanks

  9. sophia

    February 4, 2015 at 8:04 PM

    salam, macamane eh sye nk follow blog awak nie…

  10. Tokey Baju

    January 27, 2015 at 2:59 PM

    Ni semua blog power2.. aku pon suka baca blog2 yg di list kan kat atas tu..

    Bravo

  11. azalea_beauty

    October 31, 2014 at 2:26 PM

    Tq for info sharing… 🙂

  12. hpmurah2u

    October 17, 2014 at 2:09 PM

    wah..blog-blog yang terbaik tersenarai tu..memang kene blogwalking kat blog mereka
    hpmurah2u recently posted..Full Specs of Apple Ipad Mini 3My Profile

  13. akmal rusydi

    September 22, 2014 at 7:10 PM

    seorang blogger terbaik dai mesti kena ada identiti sendiri..niche itu penting untuk naikkan seo blog. Bukan senang nak jagi yang terbaik ni..mesti kena banyak practice

  14. eberita.org

    September 7, 2014 at 2:17 AM

    wah.. ni nama nama blog yang selalu aku jejak…

  15. SYAHMI

    August 28, 2014 at 10:22 AM

  16. Jie Susanos

    August 22, 2014 at 4:39 PM

    kebanyakkan blogger popular.. ada 1 atau 2 blog jie blim singgah..suka cara pnulisan dorang ni…
    Jie Susanos recently posted..Drama Rindu Awak 200% Semakin MenarikMy Profile

  17. Bahrain

    August 22, 2014 at 12:24 AM

    No 19 dan 21 tu tak pernah jejak lagi. Memang best baca blog diorang. .
    Bahrain recently posted..iPhone 5s Gajet Impian Setiap BloggerMy Profile

  18. Muhammad khairuddin lim

    August 21, 2014 at 11:21 PM

    Terima kasih daun keladi.. Saya pun suka baca blog anda. Teruskan menulis walaupun sibuk mana pun…

  19. Fazli Baharuddin

    May 16, 2014 at 9:06 PM

    Terima kasih. Boleh jadi rujukan ni 🙂
    Fazli Baharuddin recently posted..Mini Contest Hari Guru 2014: Sebuah KenanganMy Profile

  20. Abdur

    May 14, 2014 at 9:10 AM

    Waw.. tahniah,9gag itu dibuat orang Malaysia?

    Sebelum ini saya fikir dari USA
    Abdur recently posted..Mengatur Strategi SEO Menggunakan File Robots.txtMy Profile

  21. Zida

    May 14, 2014 at 4:53 AM

    Fuh fuh. Memang terbaik sebab tengok semua blogger ni tak pernah putus asa untuk menulis (back to myself yang dah kurang menulis ni) huhu
    Zida recently posted..#Resepi – Makaroni & Sup Krim KejuMy Profile

  22. Kujie

    May 13, 2014 at 9:45 PM

    Terima kasih kerana senaraikan blog kak jie… rasanya utk tahun 2015, blog kak jie akan bertukar perlahan-lahan … nak kurangkan kisah² peribadi.

    Kalau sebelum ini 80% kisah peribadi, 20% isu semasa – sekarang nak kurangkan 50% je kisah peribadi.

    Usia dah makin tua….
    Kujie recently posted..Wau Ku Adam Jantung BerlubangMy Profile

  23. Ammar

    May 13, 2014 at 8:41 PM

    Mana blog aku? Huhuhuhu. Sedihnya tak tersenarai.
    Ammar recently posted..AKU ISTERINYA EPISODE 24My Profile

  24. Nick

    May 13, 2014 at 6:30 PM

    hahaha,,blog aku pun ade jugak.
    terima kasih bro.
    target aku tahun nak dpt PR 4 la pulak.
    tunggu goggle update pr.
    Nick recently posted..Hisap Rokok Baru Nampak MachoMy Profile

  25. Naramas Aman

    May 13, 2014 at 1:03 PM

    Wah! Terkejut saya, blog saya tersenarai he he he …TAK SANGKA ! Terima kasih banyak-banyak 🙂

  26. Hijab Terkini

    May 13, 2014 at 12:39 PM

    Bukan senang untuk jadi seperti mereka di atas..perlu usaha yang berterusan..
    Ada di antara blog2 tu saya dah pernah baca..
    Hijab Terkini recently posted..Serlahkan Gaya Pemakaian Hijab Dengan Inner MagicMy Profile

  27. iOSGEAR

    May 13, 2014 at 12:37 PM

    Ada daripada senarai blog di atas yang pernah dilawati dan ada yang belum..tapi kebanyakannya dah pernah baca hasil tulisan mereka..
    iOSGEAR recently posted..Perbezaan Antara iPhone 6 Dan iPhone 5s Yang Lebih Terperinci [Gambar]My Profile

  28. Mohd Shubhi

    May 13, 2014 at 11:30 AM

    ada blog yang dah biasa masuk dan banyak juga yang belum masuk baca. Boleh cuba selepas ini. Terima kasih berkongsi maklumat blog terbaik di atas.
    Mohd Shubhi recently posted..Panduan #3 – Saiz pasaran yang mencukupiMy Profile

  29. Denaihati

    May 13, 2014 at 9:44 AM

    tersenarai jugak…heee. jom terjah kesemua blog tu.
    Denaihati recently posted..10 Kesilapan Blogger Menyebabkan KegagalanMy Profile

  30. Hero Borneo

    May 13, 2014 at 9:03 AM

    memang banyak lagi blog yang saya belum tahu lagi..
    Hero Borneo recently posted..3 Rahsia kejayaan henry fordMy Profile

  31. Farisya Anastasyia

    May 13, 2014 at 8:11 AM

    hebat!demo pun hebat jugak boh 😀
    Farisya Anastasyia recently posted..Ephyra Pilihanku Phase 2 : Cabaran 30 Hari Bersama EphyraMy Profile

  32. Hairul Azni

    May 13, 2014 at 12:50 AM

    Banyak ilmu yang boleh kita cedok dari diaorang ni..
    Hairul Azni recently posted..Manchester City Juara EPL/BPL Musim 2013/2014My Profile

  33. Adib Site

    May 12, 2014 at 11:49 PM

    semuanya blogger hebat2.,,
    Adib Site recently posted..Kesan Tukar DomainMy Profile

  34. Ainaa Roseberry

    May 12, 2014 at 11:07 PM

    Hehehe bila la turn blog ena ye. Ekekeke tak layak blog ena ni. Memang semua blog yang tersenarai kat atas tu memang blogger yang hebat hebat. tabik spring kat mereka semua
    Ainaa Roseberry recently posted..RAHSIA KECANTIKKAN KULIT DARI B’VITEMy Profile

    • Faizal Fredley

      May 13, 2014 at 3:12 AM

      blog ainaa pom antara yg terbaik cuma saya baru jer mula nak skodeng blog ainaa hari2…nanti kompen masuk list bulan depan..

  35. Mek Onie

    May 12, 2014 at 8:23 PM

    memang terbaik!
    Mek Onie recently posted..Nuffnang Event: Kacip Fatimah ada keluarkan produk baru!My Profile

  36. Mawardiyunus

    May 12, 2014 at 8:06 PM

    Ok dia xsuka baca blog aku. Kbai. Ahhahahaha.
    Mawardiyunus recently posted..SIGNATURE CAFEARO by Yves | Restoran Makanan Barat, Timur dan FusionMy Profile

  37. Bahrain

    May 12, 2014 at 8:05 PM

    Ada 3 blog yang aku baru tau dan tak pernah terjah lagi.
    Bahrain recently posted..Oh! Ibu – Jangan Marah Kerana Perkara KecilMy Profile

  38. titan

    May 12, 2014 at 8:01 PM

    ramai lagi yang gua tak tahu nih..gi singgah jap blog diorang.
    titan recently posted..Ehh..awak reti jahit baju kurung?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge