Home LIFESTYLE Adventure Panorama Sekitar Gunung Tahan

Panorama Sekitar Gunung Tahan

1675
5

DSC_0202

Alhamdulillah…..Misi Berjaya. Sepanjang seminggu dua minggu ni mungkin blog aku ni banyak aku update kisah Ekspedisi Gunung Tahan jer. Al maklumlah dah berjaya tawan Gunung Tahan. Ambil masa 7 hari tau bukan 7 jam. Mestilah bangga. Bukan senang ok, aku sendiri pun macam tak percaya.

Kali ni mood malas aku masih lagi bermahajaraja lela jadi aku malas nak cerita pengalaman kami mendaki Gunung Tahan. Kali ini aku kongsikan gambar-gambar panorama sepanjang ekspedisi Gunung Tahan.

Bermula dari Kem Merapoh – Sungai Relau – Lata Luis – Kem Kor – Permatang – Kubang – Belumut – Bonsai – Bukit Botak – Puncak Gunung Tahan – Pdang Camp – Gunung Reskit – Gunung Tangga 15 – Gunung Pankin – Kuala Teku – Kuala Puteh – Gunung Rajah – Melantai – Kuala Tahan

Panorama Sekitar Gunung Tahan

Gambar sekitar Puncak Bonsai. Tempat kami bermalam pada hari kedua.

DSC_0014

DSC_0020

DSC_0021

DSC_0055

Hemoh. Tempat untuk tidur.

DSC_0079

DSC_0080

DSC_0094

DSC_0096

DSC_0097

DSC_0105

DSC_0118

DSC_0131

DSC_0132

DSC_0133

DSC_0142

DSC_0146

Menikmati Sunset di view Bonsai. Sejuk giler masa ni

DSC_0151

DSC_0161

DSC_0173

DSC_0190

DSC_0191

DSC_0195

DSC_0197

DSC_0206

DSC_0215

DSC_0216

DSC_0217

Puncak Gunung Tahan

DSC_0241

DSC_0249

DSC_0340

DSC_0341

DSC_0342

DSC_0343

DSC_0364

Tapak Kaki tak tahu sapa punya tapi besar

DSC_0379

Pokok Periuk Kera sepanjang jalan turun dari Puncak Gunung Tahan

DSC_0433

DSC_0436

DSC_0437

Bangkai Kapal Terbang yg terhempas

DSC_0450

DSC_0462

DSC_0465

DSC_0491

Daun tea Gunung. Memang sedap. Rugi sapa yang tak try

DSC_0496

Ulat Gongok

DSC_0534

Rama-Rama di Kem Puteh

DSC_0537

DSC_0538

DSC_0545

DSC_0547

DSC_0582

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

5 COMMENTS

  1. Pernah lalui semua ini masa muda muda dulu. Gambar masih ada dalam simpanan. Dah scan jadi digital. Tersa seronok dan penghargaan dari saya bagi saudara dan rakan2 kerana masih ada yang berminat dgn afventure sebebegini. Terasa benci kpd anak2 muda yang berdemo berguling dijalan raya kerana tak faham kerangkusan politik tidak matang. Anyway, congratulation.

  2. Wow lama giler duduk dalam hutan – 7 hari! Dasyat betul. Ini memang betul-betul handal. Betul-betul tahan.
    Tentu dah dapat tengok banyak jenis flora & fauna dan spesis haiwan. Tapak kaki besar tu gamaknya spesis Big Foot ke?

    Kagum 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge