gunungtahan1

Alhamdulillah, selesai sudah Cabaran Gunung Tahan 2014 dengan cemerlangnya. Walaupun untuk sampai ke Puncak Gunung Tahan hampir separuh nyawa aku hilang tapi alhamdulillah semuanya selamat. Inilah namanya cabaran memang tidak mudah untuk sampai ke puncak. Gunung setinggi 2,187 m ini memang tersimpan perlbagai rahsia alam.

Bersesuaian dengan nama di beri “TAHAN” kalau tidak berapa nak tahan tu memang mustahil boleh sampai ke puncak dan turun dengan selamat. Sehingga aku sendiri dari awal pun tak pasti yang aku mampu habiskan cabaran pendakian puncak gunung tahan ni.

Selama 7 hari 6 malam berada di dalam hutan memang mengajar aku banyak perkara tentang kehidupan ini. Kadang-kadang terasa tenang bila boleh lari sedikit dari masalah dunia.

Terasa seakan-akan tiada masalah langsung di dalam dunia ni. Apa yang difikirkan hanyalah menamatkan cabaran gunung tahan ini disamping menikmati keindahan alam semula jadi.

1973653_10202033870192251_2393348084516628670_o

Apapun entri rasmi tetang cabaran gunung tahan ini akan aku cuba siapkan secepat mungkin. Buat masa aku dalam proses kembalikan semula tenaga yang hilang di gunung tahan dan fokus untuk final year project dan segala jenis test minggu ini.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

19 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge