Tempat Menarik di Putrajaya - #VMY2014
Tempat Menarik di Putrajaya

Arghhh sedap…

Senarai Tempat Menarik di Putrajaya | Putrajaya salah satu tempat yang sangat menarik bagi aku, sebuah bandar yang sangat tersusan dan mempunyai pelbagai daya tarikan yang tersendiri.

Bagi mereka yang mahukan tempat yang sangat menarik dah tidak tersekat dijalan akibat jem dan juga terdekat dengan bandaraya Kuala Lumpur Putrajaya merupakan tempat yang sangat sesuai.

Aku berpeluang tinggal di Putrajaya selama setahun semasa aku menjalani latihan industri pada tahun 2011 dan 2013.

Bercuti di Putrajaya

Pelbagai tempat menarik yang boleh di lawati di putrajaya terutama bagi para pengantin yang mahukan gambar pra wedding yang sangat awesome.

DSC_0269

Yoe’s menjadi minuman pilihan aku walau di mana berada

Pertumbuhan bandar raya Kuala Lumpur yang begitu pesat sebagai pusat pentabiran kerajaan persekutuan dan perdagangan meyebabkan ia mejadi begitu sesak dan tidak mempunyai ruangan yang cukup untuk perkembangan lanjut. Atas alasan itu, kerajaan persekutuan mencari tapak baru dan Kerajaan Selangor bersetuju menjual sebuah kawasan bernama Prang Besar dalam daerah Sepang.

Jadi pada 19 Oktober 1995, Putrajaya menjadi Wilayah Persekutuan yang ketiga, selepas Kuala Lumpur dan Labuan. Ia dinamakan bersempena Perdana Menteri Malaysia pertama, Tunku Abdul Rahman Putra al Haj.

Tempat di Putrajaya sudah semestinya, Taman Saujana Hijau, Presint 11, tempat ni sangat-sangatlah tenang dan mempunyai pemandangan yang cukup menarik dari atas bukit. Seoleh-oleh dapat lihat seluruh putrajaya.

DSC_0276

Merenung masa depan

Selain tu Masjid Putra, Masjid Sultan Zainal Abidin, Kelab Tasik Putrajaya, Presint Diplomatik dan juga Jambatan di Putrajaya merupakan tarikan yang cukup di gemari di Putrajaya…

Petang tadi pula aku berpeluang untuk berfotoshoot di Taman Saujana Hijau, Presint 11 untuk contest Yoe’s Malaysia.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

14 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge