Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia

622428_3854770371690_2024777111_o

Assalamualaikum…

Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia. Bagi korang-korang yang teringin sekali untuk bercuti ke Bali Indonesia boleh lah cuba pakej percutian bajet  ini. Ianya murah dan memang bajet sesuai untuk percutian bajet selama 4 hari 3 malam.

Bulan Madu dan Honeymoon di Bali

Perancangan/Bajet:

  1. Flight AirAsia Return All in – RM150 (kena tunggu promosi)
  2. Hotel 3 malam – around rm25/malam
  3. Aktiviti kat Bali – RM400 (termasuk transport,guide,entrance fee) boleh rujuk kat website www.balitobali.com

TOTAL BAJET PERANCANGAN: RM600~RM700

**convertion rate IDR10,000~RM2.73

Day 1:

  • LCCT to Airport Denpasar (flight nak ambik pagi..mungkin smpai dalam tengahari sket)

HALF DAY TOUR >Tour 1

  • visit GWK Garuda Wisnu Kencana
  • Visit Dreamland Beach (Surfing Beach)
  • Visit Uluwatu Temple
  • Tonton Kechak Fire Dance

Day 2:

HOT DEALS>Tour 1

  • Ubud River Rafting
  • Tegalalang Rice Terrace
  • Visit Batur Village to View Batur Volcano & Batur Lake
  • *include lunch + river rafting insurance

Day 3:

ADVENTURE TOUR>Adventure 4

  • @Bali water sport activities
  • Parasailing
  • Banana Boat
  • Jet Ski
  • Fly Fish
  • Snorkelling
  • Glass bottom boat to turtle island
  • *include locker + towel + insurance

Day 4

  • Fee and easy..Jalan2 sekitar hotel
  • Ambik flight petang..sampai LCCT then bley la balik ke rumah masing2..esok masuk keja yer

614495_3845423938035_298082342_o 621155_3852442553496_1569191288_o

PS: Plan Percutian ni dibuat oleh kawan aku yang bercadang untuk bercuti ke Bali maybe bulan jun nanti bergantung kepada tiket promosi Air Asia. aku harap dengan plan yang dirancang ni sedikit sebanyak boleh toloang sapa-sapa yang berminat untuk ke sana nanti. Aku pun teringin nak pergi lagi sekali ke Bali.

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia
.

READ  Air Asia Kuala Lumpur Fashion Week 2016
Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

29 Comments

  1. ari

    February 21, 2017 at 10:09 AM

    Halo saya Ari travel agent dari lombok, saya ingin menawarkan pakej percutian murah dan boleh juga hanya sewa kereta.
    untuk maklumat lebih lanjut atau tanya – tanya tentang lombok boleh hubungin saya:
    Whatssap +62 87852953230
    Ig: Lombok_trip
    blog: pakejpercutianlombok.blogsport.co.id

  2. Pakej Umrah

    February 20, 2017 at 11:14 PM

    Wow!. Bestnya ke Bali. Kalau dengan bajet tu, boleh sangat la

  3. giadolairis

    August 5, 2015 at 11:49 AM

    salam..kami ada menyediakan ground pakej ke medan-lake toba-berastagi dengan harga yang berpatutan..3 hari 2 malam hanya RM370/pax…tiada caj tambahan dan paling best korang cuma perlu bawa duit shopping sahaja 🙂 selain itu ada juga pakej ke aceh, padang-bukit tinggi..
    boleh whatsapp: +6012-6047593 🙂
    fb/instagram @giadolairiscollection

  4. zhema rahman

    May 14, 2015 at 12:22 AM

    bisa temu kami di bali, pelancongan di bali http://www.activitiesbali.com

  5. Siti

    April 22, 2015 at 7:25 PM

    Jom bali bulan 5 ni sapa nak join

    • Datin Azizah Aziz

      May 9, 2015 at 10:40 AM

      Bismillah…. AsSalamu’alaikum Wbt…..

      Maaf ye, sy teringin utk ke Bali. Semata2 utk membeli kacang Matahari. Sampai Bali beli Kacang lps tu balik.

  6. nisa

    January 16, 2015 at 9:29 PM

    tanya skit… mcm mana awak contact orang yang handle tour kat sana tu yer?

  7. Iskandar

    October 27, 2014 at 8:24 AM

    Hihi.. rasanya yg hari ke-3 tu yg banyak habiskan bajet.

  8. mkar

    October 7, 2014 at 2:17 AM

    hujung bulan december xde buat trip ke bali ke faizal??nk follow

  9. Khairiana Holidays Sdn Bhd

    July 9, 2014 at 4:37 PM

    Untuk percutian ke seluruh negara boleh lah membuat tempahan dengan Khairiana Holidays Sdn Bhd, Kami bersedia berkhidmat untuk anda.

    Layari FB kami : http://www.facebook.com/khairianaholidays
    Website : http://www.khairianaholidays.com
    Sebaran enquiry boleh la email ke : sales@khairianaholidays.com

    Untuk pertanyaan lain : Whatsapp : 0123332433

  10. aleq

    June 4, 2014 at 11:14 AM

    just bought ticket to bali ..May 2015….travel alone. thanks for the info =)

  11. azmi

    May 30, 2014 at 11:22 AM

    Pergi Bali on 12hb Jun – 14hb jun 14 ingin dpt info nak cari guide n transport yg murah

  12. pakej percutian murah

    April 17, 2014 at 4:28 PM

    bali… destinasi bulan madu terbaik.

    nice post! thanks for sharing bro 😉

  13. ema

    February 26, 2014 at 12:35 PM

    Air Asia memang tengah buat prmosi sekarang ni
    ema recently posted..Cendol bawah pokokMy Profile

  14. Farisya Anastasyia

    February 20, 2014 at 5:50 PM

    teringin nak pergi.moga ada peluang utk singgah negara org 🙂
    Farisya Anastasyia recently posted..Tudung Satin Yang Paling Senang DibentukMy Profile

  15. Farid Laham

    February 12, 2014 at 9:48 AM

    wah teringin nk pergi ke bali nti masa honeymoon hehe
    Farid Laham recently posted..Contest Seo Muslim NiagaMy Profile

  16. T-Shirtmurahipoh

    February 9, 2014 at 1:44 PM

    bila la aku nk dpt jalan2 luar negara?
    T-Shirtmurahipoh recently posted..OFFER GILDAN FOR LADIES CUTTING….My Profile

  17. fyna

    February 8, 2014 at 8:58 PM

    boleh lah honeymoon kat sini.
    fyna recently posted..By: fynaMy Profile

  18. titan

    February 8, 2014 at 5:10 PM

    pehh..rajin betul hang berjalan ni nampaknya..
    titan recently posted..Bola Sepak, Maharaja Lawak Mega dan Blogging JobMy Profile

  19. Denaihati

    February 8, 2014 at 4:55 PM

    berbaloi lah dengan bajet RM600~RM700, 3 malam, makan betul-betul tepi laut tu yang tahan tu…
    Denaihati recently posted..Misteri disebalik Billboard Mother Misses YouMy Profile

  20. Bahrain

    February 8, 2014 at 12:23 PM

    ada perancangan nak ke bali tapi kemudian nanti, sekarang tengah fokus pada Krabi dan vietnam.
    Bahrain recently posted..Pengalaman Temuduga Buat Kali PertamaMy Profile

  21. Jamian Sarif

    February 8, 2014 at 7:35 AM

    menarik tu,aku tak pernah sampai lagi ke indonesia…
    Jamian Sarif recently posted..Jutawan Muda Hasil Perniagaan Online.My Profile

  22. Muhammad Khairuddin Lim

    February 7, 2014 at 10:45 PM

    Terbaik….saya dah ke Bali..ingin ke sana sekali lagi.
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Pulau Burung Port DicksonMy Profile

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge