Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia

#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI

622428_3854770371690_2024777111_o

Assalamualaikum…

Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia. Bagi korang-korang yang teringin sekali untuk bercuti ke Bali Indonesia boleh lah cuba pakej percutian bajet  ini. Ianya murah dan memang bajet sesuai untuk percutian bajet selama 4 hari 3 malam.

Bulan Madu dan Honeymoon di Bali

Perancangan/Bajet:

  1. Flight AirAsia Return All in – RM150 (kena tunggu promosi)
  2. Hotel 3 malam – around rm25/malam
  3. Aktiviti kat Bali – RM400 (termasuk transport,guide,entrance fee) boleh rujuk kat website www.balitobali.com

TOTAL BAJET PERANCANGAN: RM600~RM700

**convertion rate IDR10,000~RM2.73

Day 1:

  • LCCT to Airport Denpasar (flight nak ambik pagi..mungkin smpai dalam tengahari sket)

HALF DAY TOUR >Tour 1

  • visit GWK Garuda Wisnu Kencana
  • Visit Dreamland Beach (Surfing Beach)
  • Visit Uluwatu Temple
  • Tonton Kechak Fire Dance

Day 2:

HOT DEALS>Tour 1

  • Ubud River Rafting
  • Tegalalang Rice Terrace
  • Visit Batur Village to View Batur Volcano & Batur Lake
  • *include lunch + river rafting insurance

Day 3:

ADVENTURE TOUR>Adventure 4

  • @Bali water sport activities
  • Parasailing
  • Banana Boat
  • Jet Ski
  • Fly Fish
  • Snorkelling
  • Glass bottom boat to turtle island
  • *include locker + towel + insurance

Day 4

  • Fee and easy..Jalan2 sekitar hotel
  • Ambik flight petang..sampai LCCT then bley la balik ke rumah masing2..esok masuk keja yer

614495_3845423938035_298082342_o 621155_3852442553496_1569191288_o

PS: Plan Percutian ni dibuat oleh kawan aku yang bercadang untuk bercuti ke Bali maybe bulan jun nanti bergantung kepada tiket promosi Air Asia. aku harap dengan plan yang dirancang ni sedikit sebanyak boleh toloang sapa-sapa yang berminat untuk ke sana nanti. Aku pun teringin nak pergi lagi sekali ke Bali.

Related Post

THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & Samurai Wifi
SUPPORT BY:
Kelab Blogger Ben Ashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia

READ  Percutian di Bangkok, Thailand Part 2

29 Comments on “Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia”

  1. Halo saya Ari travel agent dari lombok, saya ingin menawarkan pakej percutian murah dan boleh juga hanya sewa kereta.
    untuk maklumat lebih lanjut atau tanya – tanya tentang lombok boleh hubungin saya:
    Whatssap +62 87852953230
    Ig: Lombok_trip
    blog: pakejpercutianlombok.blogsport.co.id

  2. salam..kami ada menyediakan ground pakej ke medan-lake toba-berastagi dengan harga yang berpatutan..3 hari 2 malam hanya RM370/pax…tiada caj tambahan dan paling best korang cuma perlu bawa duit shopping sahaja 🙂 selain itu ada juga pakej ke aceh, padang-bukit tinggi..
    boleh whatsapp: +6012-6047593 🙂
    fb/instagram @giadolairiscollection

Leave a Reply to fyna Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge