563530_4710073353730_1095869012_n

Wah baru menang sekali dah nak bagi tip untuk menang ke der??? tu pun sebab team denaihati yang promote kalau tak memang tak merasa lah ko naik pentas dakap torphy tu kan. agak x sedar dia jugak aku ni sebenarnya…heheh

Ni bukan trick ke apa pun sebenarnya kalau nak menang kenalah berusaha lebih nak pancing vote untuk vote blog korang tu. Macam aku dulu sebenarnya aku pom buat muka tebal jugak nak suruh orang vote dan hasilnya sampai sekarang aku duk kena perli kat member-member di universiti pasal vote nih. Walaupun diorang sekdar bergurau tapi kadang-kadang panas gak telinga. tapi tak mengapa bila tengok trophy tu atas meja aku automatik jadi sejuk.

Berbalik kepada trick nak menang MSMW ni sebenarnya bukan bergantung kepada vote jer, isi dan kategori yang korang masuk tu memainkan peranan penting kerana ianya membawa markah sebanyak 20% dari pihak juri.

Dan apa yang penting korang kena usaha dapatkan vote untuk berada dalam top 3 jer. lepas tu korang cuba lah mantapkan isi kandungan dalam blog korang mengikut kategori yang korang join.

macam aku dulu last minit jer aku masukkan isi dan layout travel tu dalam blog aku, kalau tak memang tak der harapan nak menang walaupun vote aku paling tinggi masa tu.

apapun tu just pandangan peribadi dari aku jer… untuk tahun ni aku bertanding sekali lagi untuk kategori yang sama. Kalau korang sudi boleh lah vote blog ni yer….

DSC_01901

Tinggal Kenangan

Untuk kategori lain maybe korang boleh vote rakan-rakan blogger aku yang aku rasa memang layak untuk menang..

Sebelum vote korang kena daftar dulu. Ni aku kongsikan cara-cara nak vote

  1. Daftar dulu kat sini http://socialmediaweek.com.my/programmes/awards/signup.php
  2. Buka email untuk dapatkan verify link
  3. Klik link verify dan login
  4. Boleh mula vote untuk setiap kategori

PS: Betul kata orang nak kekalkan kejuaraan lagi susah dari nak raih kejuaraan. Good luck untuk semua rakan blogger yg bertanding, Kalau ada rakan blogger yang nak suruh aku undi dalam MSMW 2014 ni boleh tinggalkan komen inshaAllah aku akan cuba bantu sedikit vote untuk korang.

 

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

12 COMMENTS

  1. Excellent post. I was checking continuously this blog and I
    am impressed! Extremely useful information specifically the last
    part 🙂 I care for such information much. I was looking for
    this certain information for a long time. Thank you and best of luck.
    iceland vacation recently posted..iceland vacationMy Profile

  2. nicelah share tips macam ni, memang sangat berguna.. aku tak masuk bertanding tapi aku tetap support kawan-kawan lain..

    nak invite kau join contest yang aku anjurkan nak tak? Ada kaitan dengan travel jugak ni.. Hope sudilah join ye.. Heee
    Azri Johan recently posted..Contest Kembara KembojaMy Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge