Percutian Ke Indonesia - Jakarta Aku Datang - Faizal Fredley

Percutian Ke Indonesia – Jakarta Aku Datang

Alhamdulillah dah habis semester 1 tahun 4 aku di UniMAP. cuti semester kali ini nampaknya memang tak berapa nak banyak hanya sebulan sahaja, tapi tak mengapa aku akan gunakan cuti aku ni sebaik mungkin dengan aktiviti travel yang sangat ohsem.

Untuk pembukaan percutiaan aku kali ini, destinasi menjadi pilihan aku adalah Jakarta Indonesia. Walau nampak macam tak best tapi bagi aku sangat excited sebenarnya untuk ke sana.

1532139_534343203331379_164674591_n

Beberapa jam lagi aku akan fly ke jakarta dan sekarang jam 1.49 pagi aku masih gigih menaip something di dalam blog travel aku ni, Maklumlah nak coretkan sedikit aktiviti travel aku. Walaupun masih penat sebab baru jer sampai dari Kota Bharu namun rutin sebagai seorang blogger memang tak boleh dipisahkan dari mengetuk-ngetuk keyboard kat my MacBook Air aku nih…

Apapun apa yang aku nak bagitau dah aku tulis, now aku nak baring take some rest sebab esok maybe jadual travel aku agak padat kot.

PS: Selamat Bercuti kepada diri sendiri…nanti aku akan kongsikan Tempat Menarik Di Jakarta Indonesia.

Hotel Murah di Jakarta Indonesia – Fave Hotel

Tempat Menarik di Jakarta Indonesia

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

13 Comments

  1. Izzuddin Fauzi

    January 25, 2014 at 3:10 AM

    Selamat bercuti… Memang nice dapat bercuti 🙂
    Izzuddin Fauzi recently posted..Test Drive Genesis Framework dan Kemaskini LagiMy Profile

  2. A

    January 22, 2014 at 3:45 PM

    Cuti lama boleh la ronda satu Indonesia..
    A recently posted..Melaka LagiMy Profile

  3. wazy

    January 22, 2014 at 12:55 PM

    Selamat bercuti bro,seronok dapat bercuti di sana
    wazy recently posted..Aura Beauty PerfectMy Profile

  4. Denaihati

    January 21, 2014 at 9:44 PM

    selamat bercuti ke jakarta bro. nanti kongsikan banyak pengalaman kat sana.
    Denaihati recently posted..Kisah benar kehebatan banyak berselawat kepada Rasulullah SAWMy Profile

  5. Muhammad Khairuddin Lim

    January 21, 2014 at 7:09 PM

    bestnya di sana…..
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Keselamatan, Pelancongan & Thailand 2014My Profile

  6. MK Kimi

    January 21, 2014 at 10:31 AM

    bukan kat sana banjir ke beb? take care
    MK Kimi recently posted..Siraplimau.com | Penyelamat Wanita & Rumah TanggaMy Profile

  7. Amirul

    January 21, 2014 at 4:40 AM

    Moga selamat di sana
    Amirul recently posted..Ancaman Terbesar FacebookMy Profile

  8. titan

    January 21, 2014 at 4:06 AM

    fuhh..rajin betul hang berjalan-jalan eh.
    titan recently posted..Manchester United, Frenz United dan Guli Roket.My Profile

  9. sohoque

    January 21, 2014 at 2:39 AM

    best jugak selalu travel macam bro ni ek? anyway selamat bercuti di jakarta
    sohoque recently posted..Sepetang Bersama Blogger 2014 Sudah HampirMy Profile

  10. eXplorasa

    January 21, 2014 at 2:37 AM

    salam… bro travel sorang ke by group?
    eXplorasa recently posted..Jamuan Hari Lahir Di Manhattan Fish MarketMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge