Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW 2014)

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW 2014) kembali lagi untuk tahun ketiga. Sejak adanya MSMW ni aku rasa para blogger terasa di hargai sangat-sangat. Biasanya blogger duk tengok para artis jer duk turun naik pentas ambil award tapi kali ini…
Hotel Murah di Jakarta Indonesia – Fave Hotel

Hotel Murah di Jakarta Indonesia – Fave Hotel. Fave Hotel merupakan salah satu hotel yang sangat selesa di Jakarta indonesia, rate pun not bad hanya 408000 Rp untuk satu malam. Bilik besar dan toilet pun cantik. Internet ada tapi tak…
Sesungguhnya Allah itu Indah & Menyukai Keindahan

Manusia memang suka lihat pada keindahan walaupun tahu keindahan itu bukan milik kita. Manusia memang inginkan keindahan walaupun tahu diri sendiri tidak seindah mana. Sifat lahiriah manusia. Mahu yang indah-indah belaka. Indah itu bukan hanya dari luaran. Indah dalaman, itu…
Wake up call from Him!

Siapa kita untuk menidakkan aturan Allah. Kita bukan sesiapa. Kita cuma hamba Allah yang hina. Hamba Allah pendosa. Andai aturan Allah itu menyakitkan, ketahuilah Allah sedang memberi kasihNya pada kita. Bersyukurlah kita menjadi hamba terpilih untuk diuji. Jangan gentar lalui…
Tempat Menarik di Jakarta Indonesia

Assalamualaikum semua…. Tempat Menarik di Jakarta Indonesia. Backpacker 4 Day 3 Night at Jakarta Indonesia. Kali ini aku nak kongsikan sedikit pengalaman aku sebagai backpacker ke Jakarta Indonesia, Mudah mudahan boleh dijadikan sedikit panduaan dan juga berkongsi pengalaman yang tak…
Percutian Ke Indonesia – Jakarta Aku Datang

Alhamdulillah dah habis semester 1 tahun 4 aku di UniMAP. cuti semester kali ini nampaknya memang tak berapa nak banyak hanya sebulan sahaja, tapi tak mengapa aku akan gunakan cuti aku ni sebaik mungkin dengan aktiviti travel yang sangat ohsem.…
Southampton 0 Chelsea 3

Selamat tahun baru semua. 3-0. Kemenangan pertama Chelsea untuk tahun 2014. Turning point dalam game ini ialah ketika Mourinho memasukkan Oscar & Willian. Dua pemain Brazil itu memberi impak besar & berjaya mengubah permainan dengan drastik sekali. Mata nampak kecewa…
My Tak Best Moments vs Best Moment of 2013

Esok dah masuk tahun 2014 dah, cepat jer masa berlalu, tinggal beberapa jam lagi tahun 2013 bakal meninggalkan kita semua dengan seribu satu kenangan. ada yang pahit dan manis yang penting ianya telah pun berlalu dan tak mungkin akan berulang.…