Banjir Di Kelantan 2014 | Percutian ke Korea di Tangguhkan

Banjir Di Kelantan 2014 | Percutian ke Korea di Tangguhkan. | Tahun 2014 sejarah terukir di Kelantan apabila hampir 90% negeri Kelantan di tenggelami air. Paling teruk terjejas daerah Kuala Krai apabila melibatkan kematian. Banjir di Kelantan 2014 juga turut…
Bercuti di Musim Sejuk di Korea

Bercuti di Musim Sejuk di Korea | Alhamdulillah minggu depan sempena tahun baru aku dapat cuti selama 4 hari. Rasa seronok gila. Sepanjang aku bekerja di company ni, inilah kali pertama aku dapat cuti lama. Jadi bila cuti lama ni…
Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa. Bagi…
Hutang Advertorial

Hutang wajib di bayar. Yesss everyone know right! Tapi bagi kes aku ni berlainan sikit hutang yang aku berhutang ni bukan dalam bentuk duit atau harta benda mahupun hutang budi ianya hutang review. Aku berblog hanya sekadar suka-suka dan tak…
Pakej Percutian ke Eropah 2015

Pakej Percutian ke Eropah 2015 | Mencari pekej percutian ke eropah? ya sama macam aku. Aku sekarang sedang merancang untuk ke eropah bagi menyahut cabaran travel 30 hari di bulan april 2015 nanti. Macam-macam rancangan aku telah buat kali ni.…
Salah Faham di Backpackers Buddies Malaysia (BBM)

Salah Faham di Backpackers Buddies Malaysia (BBM) | Alkisahnya aku pun tak tahu dari mana mulanya kes salah faham ni. Sejam selepas aku post status mintak pendapat tentang itinary aku untuk travel 2015 semuanya ok. Semua beri pendapat yang membina.…
Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review

Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review. Hujung-hujung minggu ni biasalah kalau aku cuti dari kerja tetap aku, aku akan cuba penuhi mana-mana invitation review pasal blog ni. Tak kisahlah hotel ke makan ke apa ker. Janji aku free…
Hotel di Kuala Lumpur | Express Pacific Hotel Review

Hotel di Kuala Lumpur | Express Pacific Hotel Review  | Alhamdulillah baru berkesempatan untuk aku tulis sedikit review tentang Express Pacific Hotel di Kuala Lumpur. Aku dari Penang saja nak singgah di KL untuk hadir sesi interview aku di KL. Sebelum aku…
10 Hadiah Sesuai Untuk Hari Lahir

10 Hadiah Sesuai Untuk Hari Lahir | Tetiba pulak malam ni aku terfikir nak belikan hadiah hari jadi untuk 2 sahabat aku yang akan sambut hari lahir 12 Desember nanti dan juga yang lepak sambut hari jadi minggu lepas. 2…
Melancong ke Jepun 2015

Melancong ke Jepun 2015 | Alhamdulillah rezeki datang tanpa di duga. Memang tak disangka aku dapat peluang untuk melancong ke jepun 2015 nanti. Dalam hati asyik duk makan hati jer bila Air Asia bawak blogger melancong ke china. Dalam hati…