Airliner landing in stormy weather

Teknologi dan Manuasia tidak boleh dipisahkan pada zaman ini. Kemana jua kita pergi pasti saja alatan komunikasi digital ini diperlukan untuk memudahkan lagi kerja seharian. Berikut merupakan 10 gadget yang boleh korang bawa ketika melancong. Namun harus bijak mana satu yang perlujangan sampai semua nak dibawa nanti meyusahkan diri pulak.

ipad4_2

1. iPad

Boleh dikatakan gadget terbaik ketika korang melancong, dengan kejelasan, kualiti gambar dan saiz skrin yang besar memudahkan anda menonton juga membaca ketika anda dalam perjalanan. Dengan ketahan bateri selama 10 jam pasti membuatkan perjalanan anda tidak bosan.

IMG_4915-500x333

2. Kamera Digital/DSLR

Kamera adalah satu keperluan. Apalah makna percutian tanpa merakam detik-detik indah ketika bercuti. Seperti pepatah inggeris ada mengatakan “picture speaks a thousand words!” jadi jangan sesekali korang bercuti tanpa kamera.

macbook air

3. Netbook/MacBook Air

saiz netbook yang kecil lebih memudahkan korang yang masih mahu berurusan ketika bercuti, Bagi aku sebagai seorang blogger online guna netbook sangat penting jika memerlukan sesuatu percutian itu live update dari pihak penaja. Aku lebih prefer MacBook Air disebabkan ianya ringan dan bateri yang tahan lagipun MacBook Air ini memang dicipta untuk travel. bagi korang yang yang masih memerlukan komitment kerja yang tak tentu masa, netbook pastu akan dapat membantu korang menyiapkan kerja-kerja yang perlu diselesaikan.

logitech-headset-wireless-h800

4. Headset

Muzik merupakan instrumen penting bagi kebanyakkan kita tapi bagi aku kalautak ada pun just OK. apa yang korang perlukan adalah sebuah mp3 atau iPod.

Clearwire

5. Clearwire

Buat korang yang tidak mempunyai akses internet secara langsung, gajet ini dapat membantu korang dalam mengakses internet secara meyleuruh. Dengan applikasi yang dipanggil Clear Spot, Modem 3G dan 4G ia dapat digunakan di semua kawasan yang mempunyai rangkaian 3G.

iphone5s

6. Smartphone

Banyak pilihan smartphone dipasaran yang korang leh pilih. Dengan applikasi yang pelbagai korang boleh dapatkan apa jua informasi hanya dihujung jari. Dengan applikasi wifi percuma, garmin , kamera berkualiti tinggi dan pastinya buat korang yang sentiasa dengan facebook dan twitter pasti akan memudahkan korang.

IMG_20111213_213613

7. Pengecas Universal

Pengecas yang mempunyai kuasa solar ini pasti memudahkan korang. Ibarat extension elektrik mudah alih, korang tidak perlu lagi hadapi masalah untuk berserabut dengan wayar-wayar. Selain itu boleh dicas di laptop dengan menggunakan USB yang disediakan.

travelcas

8. Travel Plug

Satu lagi gajet wajib ada ketika bercuti. Travel plug ini amat berguna ketika korang melancong. Memudahkan kerja untuk mengecas telefon bimbit, kemera digital dan untuk kegunaan elektrik lain.

Three_Replacement_SIM

9. Kad Sim Antarabangsa

Dengan liputan menyeluruh, sim kad antarabangsa ini menawarkan kadar sms serendah 15 sen. selain itu, kad ini turut menyediakan khidmat panggilan IDD bagi negara-negara terpilih. Mudah kan dengan kad sim antaranbangsa ni kan terutama bagi mereka yang sering travel macam aku nih.

power bank

10. Power Bank

Power bank juga merupakan gejet yang penting. korang boleh cas ipad mahupun telefon korang bila-bila masa jer jadi bagi korang yang sering merakam gambar atau sentiasa online tu power bank ini memang kompen banyak membantu.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge