Hotel Murah di Medan Indonesia | Grand Sakura Hotel

DSC_0017

Hotel Murah di Medan Indonesia | Grand Sakura Hotel. Medan, Indonesia. tak terlintas pun aku nak ke Medan ni, last minit jer baru tahu yang aku akan ke Medan, Dalam tengah sibuk kat unimap sempat lagi aku ke Indonesia. So apa lagi, habis jer kelas Khamis petang tu terus drive ke Alor Setar Air Port untuk kejar flight ke Kuala Lumpur. Flight di jadualkan jam 8 malam dari alor setar ke subang.

Travel kali ni aku tak sempat buat persiapan lansung, habis kelas aku terus capai 3 helai t-shirt yang dah basuh then seluar dan lain-lain terus muatkan dalam beg. Barang-barang lain tu aku dah tak fikir dah apa yang aku terlintas aku masuk dalam beg.

Di Medan Indonesia aku di jadualkan untuk menginap di Grand Sakura Hotel berhampiran bandar Medan. Kira-kira 30 minit dari pusat bandar dan 1 jam dari air port Kualanamu Medan. Selama 3 hari 2 malam aku berada di sana agak limited aktiviti yang dapat aku lakukan.

Untuk review grand sakura hotel ni aku boleh puji untuk certain part lah, especially dari segi bilik tu agak selesa walaupun hanya bertaraf 3 bintang.

DSC_0074

Ruangan santai di dalam bilik seperti hotel-hotel biasa aku menginap

DSC_0075

Part of ruangan santai dan menjadi tempat aku online sepanjang aku di sakura hotel

DSC_0077

TV jenis LCD menunjukkan hotel ni agak baru walaupun agak klasik sikit keadaan hotel

DSC_0080

Keluasan agak not bad lah. sesuai untuk 2 orang

DSC_0081

ehheh….keadaan  katil tu boleh abaikan disebabkan gambar ni last day sebelum check out aku snap

DSC_0085

hati-hati ada kelibat orang dalam bilik

DSC_0082

Bathroom pun agak selesa cuma air panas tak der. nasib baik nak mandi pagi tu tak brapa nak sejuk

DSC_0087

keadaan lobi. lebih kurang dengan hotel masa aku duk kat bangkok bulan lepas

DSC_0088

DSC_0089

Overall boleh dikata kan selesa menginap disini…. cuma air panas dengan plug charger tu problem sikit sebab aku terlupa bawak universal charger….apapun terima kasih kat Grand Sakura Hotel sebab sediakan bilik eksekutif walaupun dalam jadual hanya bilik biasa.

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

6 thoughts on “Hotel Murah di Medan Indonesia | Grand Sakura Hotel

  1. melancong_murah_baloi · Edit

    penulisan yang menarik , buat semua yang ingin melancong ke Medan, Indonesia, mahupun ke serata dunina saya ada buat pakej yang conpom best , whatsapp saya : INSYIRAH 0175367426 atau emel : angahirah@yahoo.com, terima kasih follow instagram kami : melancong_murah_baloi

    Reply

Post Comment

CommentLuv badge