Hotel Murah di Medan Indonesia | Grand Sakura Hotel

DSC_0017

Hotel Murah di Medan Indonesia | Grand Sakura Hotel. Medan, Indonesia. tak terlintas pun aku nak ke Medan ni, last minit jer baru tahu yang aku akan ke Medan, Dalam tengah sibuk kat unimap sempat lagi aku ke Indonesia. So apa lagi, habis jer kelas Khamis petang tu terus drive ke Alor Setar Air Port untuk kejar flight ke Kuala Lumpur. Flight di jadualkan jam 8 malam dari alor setar ke subang.

Travel kali ni aku tak sempat buat persiapan lansung, habis kelas aku terus capai 3 helai t-shirt yang dah basuh then seluar dan lain-lain terus muatkan dalam beg. Barang-barang lain tu aku dah tak fikir dah apa yang aku terlintas aku masuk dalam beg.

Di Medan Indonesia aku di jadualkan untuk menginap di Grand Sakura Hotel berhampiran bandar Medan. Kira-kira 30 minit dari pusat bandar dan 1 jam dari air port Kualanamu Medan. Selama 3 hari 2 malam aku berada di sana agak limited aktiviti yang dapat aku lakukan.

Untuk review grand sakura hotel ni aku boleh puji untuk certain part lah, especially dari segi bilik tu agak selesa walaupun hanya bertaraf 3 bintang.

DSC_0074

Ruangan santai di dalam bilik seperti hotel-hotel biasa aku menginap

DSC_0075

Part of ruangan santai dan menjadi tempat aku online sepanjang aku di sakura hotel

DSC_0077

TV jenis LCD menunjukkan hotel ni agak baru walaupun agak klasik sikit keadaan hotel

DSC_0080

Keluasan agak not bad lah. sesuai untuk 2 orang

DSC_0081

ehheh….keadaan  katil tu boleh abaikan disebabkan gambar ni last day sebelum check out aku snap

DSC_0085

hati-hati ada kelibat orang dalam bilik

DSC_0082

Bathroom pun agak selesa cuma air panas tak der. nasib baik nak mandi pagi tu tak brapa nak sejuk

DSC_0087

keadaan lobi. lebih kurang dengan hotel masa aku duk kat bangkok bulan lepas

DSC_0088

DSC_0089

Overall boleh dikata kan selesa menginap disini…. cuma air panas dengan plug charger tu problem sikit sebab aku terlupa bawak universal charger….apapun terima kasih kat Grand Sakura Hotel sebab sediakan bilik eksekutif walaupun dalam jadual hanya bilik biasa.

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

6 Comments

  1. melancong_murah_baloi

    December 15, 2014 at 4:30 PM

    penulisan yang menarik , buat semua yang ingin melancong ke Medan, Indonesia, mahupun ke serata dunina saya ada buat pakej yang conpom best , whatsapp saya : INSYIRAH 0175367426 atau emel : angahirah@yahoo.com, terima kasih follow instagram kami : melancong_murah_baloi

  2. Amirul

    December 26, 2013 at 5:45 PM

    Peh…. lawa hotelnya

  3. Rina

    December 16, 2013 at 7:15 PM

    Moga2 hotel ini bisa memuaskan anda selama menginap di sana. Selamat menikmati kota Medan …
    Rina recently posted..How To Create Page View Hit Counter Code Using PHP ScriptMy Profile

  4. titan

    December 14, 2013 at 8:57 PM

    pehh..ada salji tu beb..
    titan recently posted..Mari melancong ke Banting.My Profile

  5. Denaihati

    December 12, 2013 at 1:29 AM

    bilik ni kalau berkeluarga anak 2 orang pun masih selesa lagi.
    Denaihati recently posted..WordPress Master Class dan Insentif bulananMy Profile

  6. Bahrain

    December 12, 2013 at 12:04 AM

    besar juga janji selesa sudah cukup.
    Bahrain recently posted..Amalan Sebelum TidurMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge