Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia

DSC_0021

Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia. Alahmdulillah sampai sudah ke Medan Indonesia hari ini. Melancomg ke Medan Indonesia merupakan destinasi pertama di bulan desember dan InshaAllah kalau tak sibuk dengan final year project aku akan teruskan penutup percutian aku untuk tahun ni melancong ke singapore, mungkin di Universal Studio Singapore.

Untuk hari pertama aku di Medan tak banyak tempat aku sempat pergi, hanya 3 tempat sahaja. memandangkan semua masih blur-blur nak kemana sokami hanya ke kota medan untuk shopping sedikit barangan untuk bawak pulang ke Malaysia.

Hotel Murah di Medan 

Pakej yang aku ambil dari Malaysia ke Medan untuk 4 orang hanya sekitar RM680 termasuk flight pergi dan balik dan juga peginapan di Hotel Grand Sakura 3 hari 2 malam. Hotel bertaraf bintang tiga namun dapat mengalahkan hotel bertaraf 4 bintang iaitu brasmana Hotel di Kuala Perlis yang bagi aku tak layar mendapat taraf 4 bintang.

Sampai di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu Medan dalam jam 8.30 pagi waktu indonesia dan terus ke Grand Sakura Hotel. Balik rehat kejap kami terus ke kota untuk lunch.

Tempat Menarik di Melaka

Tempat pertama kami lawati adalah Sun Mall. Mall yang boleh dikatakan besar tapi barang lebih kurang dengan mana-mana mall di Malaysia.

Balik dari Sun Mall kami terus ke Pasar Petisah untuk membeli sedikit buah tangan. barang-barang boleh dikata murah, sesuai untuk para ibu-ibu yang ingain shopping.

Balik dari Pasar Petisah kami terus singga makan masakan padang dan terus balik hotel dalam jam 8.30 Malam untuk recharge balik tenaga sebab esok nak jalan-jalan lagi….

DSC_0028

DSC_0032

DSC_0037

DSC_0041

DSC_0052

8 Tempat Menarik untuk Dikunjungi apabila Bercuti di Medan Indonesia

  1. Danau Linting
  2. Air Terjun Tongging
  3. Sibayak
  4. Air Terjun dan Telaga Dwi Warna Sibolangit
  5. Bukit Lawang
  6. Danau Lau Kawar
  7. Salju Panas Tinggi Raja
  8. Danau Toba

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia
.

READ  Mungkin FaizalFredley.Com Bukan Lagi Blog Travel
Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

45 Comments

  1. giadolairis

    March 27, 2016 at 1:48 PM

    salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat puas hati. In shaa Allah servis yang terbaik kami berikan untuk anda ^_^
    Instagram : @percutianbajet
    Whatsapp/sms Only: 6012-6047593

  2. hamzah saragih

    February 14, 2016 at 11:37 PM

    4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +62 821 602 111 06 Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1

  3. dedy suparja

    January 1, 2016 at 1:36 PM

    Selamat Tahun Baru 2016.
    Semoga di Tahun yang baru ini, menghasilkan Semangat yang baru!

    Yuuk yang ingin merencanakan liburannya tahun 2016.
    Saya supir di Medan, bagi yang memerlukan khidmat saya langsung hubungi,Tinggal sebutin aja…

    Saya juga menyediakan :
    1. Reservation Hotel
    2. Sewa mobil
    3. Tiket pesawat all route
    4. Penempahan makanan
    5. Voucher permainan di Berastagi
    Dan lain lain

    For more information :
    WA: +6281397288197 / 0165003201 Pak Dedy
    Email : dedysuparja80@gmail.com

  4. victor

    December 15, 2015 at 11:28 PM

    Melawat ke Medan dan Tasik Toba , sila booking di official agency. Booking in illegal there is a punishment USD 100 in Airport.
    Boleh dicuba layanan dari TIARA TOURS, harga sangat murah dan services best. Kami sangat berpengalaman mengurus lawatan lawatan ke Medan, Jakarta, Bandung, Bali dan tempat – tempat menarik lain di Indonesia. Sila contact celular / wa + 62 853 5898 2828 atau hantar email ke : tiaratoursindonesia@gmail.com
    Sila click http//www.tiaraasia.com

    TIARA TOURS
    Jalan Panglima Denai No. 76
    Medan. North Sumatera.Indonesia
    Tel : + 62 61 – 7 333 845
    Fax : + 6261 – 7 333 845
    Call Center : +62 81 383 53 50 91
    Mobile / WA : +62 853 5898 2828
    EMAIL : rajaparhobas@yahoo.com
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    EMAIL : infotiaratours@gmail.com
    EMAIL : tiaratours888@gmail.com
    SKYPE : VICTOR12126
    Facebook : TIARATOURS
    Website : http://www.tiaraasia.com

  5. hamzah saragi

    December 8, 2015 at 10:17 PM

    4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106.Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

  6. hamzah saragi

    December 8, 2015 at 1:14 AM

    4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
    Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
    Facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

  7. giadolairis

    November 27, 2015 at 1:11 AM

    salam..kami ada menyediakan ground pakej ke medan-lake toba-berastagi dengan harga yang berpatutan dan paling penting kami bawa ke restoren yang halal..korang cuma bawa duit shopping je =)
    whatsapp/message ONLY: +6012-6047593
    ig: @percutianbajet

  8. ENJOY HOLIDAY MEDAN

    October 3, 2015 at 3:10 PM

    bila bercuti kat indonesia,especially kat bandar medan & tasik toba, MAKE SURE agency tuh LEGALLY REGISTERED or NOT!!! jangan ambik pakej dari freelancer pulak bila nak cuti-cuti akak lancar dan takde kendala. sebab NOWADAYS dah ada aturan pulak EACH & EVERY TRAVEL AGENTS MUST BE LEGALLY REGISTRED AS COMPANY!!
    NOT INDEPENDET OR FREELANCER!!
    PT.ENJOY HOLIDAY MEDAN TOUR AND TRAVEL
    Add : Medan,North Sumatera – Indonesia
    Telp : 06180019762
    Fax : 06180019782
    Mobile : 085270126984 (Whatsapp)
    Email : enjoyholidaymedan@gmail.com
    Web : http://www.enjoyholidaymedan.com/
    Web : http://www.enjoyholidayindonesia.com/
    Blog : http://discover-medan.blogspot.com/
    Blog : http://enjoyholidaymedantravelandtour.blogspot.com/

  9. roni

    August 18, 2015 at 12:15 AM

    salam kenal dari bukittinggi – padang
    bagi yang nak melawat kat bukittinggi – padang, nak dapat kan harga termurah, dengan layanan yang Insya Allah baik, tanpa ada additional cost, mengutamakan kepuasaan tetamu. yang nak bertanya, sila hubungi saya di : +62 813634 08670 ( whatsapp ), +62 823 82094294, fb / email : rooni_h80@yahoo.co.id, kami melayani sewa transportation ( avanza, innova, minibus 10 – 13 seat, microbus 25 seats ), Hotel kami memberikan harga murah je, sesuai dengan keinginan tetamu semua. Homestay rm 40/night/pax. so, bagi yang melawat kat sini, jangan ragu untuk bertanya pada kami.

  10. aziman

    August 7, 2015 at 10:24 PM

    Salam.
    Anda perlukan pakej percutian yang bajet dan mampu milik? Semua destinasi utk anda ada.
    Hubungi saya di 0126665436 utk maklumat lanjut.
    JAMINAN KEPUASAN WANG DI KEMBALIKAN!!!
    Semua urusan di lakukan di Malaysia.Tak perlu susah payah…Nak booking tiket pun boleh..booking supir jer pun boleh.
    Info: http://freelancetour.blogspot.com

  11. edward ardy

    July 22, 2015 at 5:59 PM

    salam puan / tuan
    mohon maaf kami numpang promotion
    kami salah satu agency pelancongan bernama PT.RISFY HIDAYAH WISATA.yang sudah mempunyai legalitas.berada kat bukittinggi padang west sumatera indonesia.
    menawarkan belbagai pakej pelancongan bukittinggi – padang tour,medan tour.padang island’s tour.
    untuk information sila hubungi kami di talian
    phone / whatsapp : +6282169960060.(edward ardy)
    atau sila tengok di http://www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
    inshaallah
    kepuasan pelanggan tujuan utama kami

    wassallam
    pt.risfy hidayah wisata

    (edward ardy)

  12. AHMAD HUSNI TUSIN

    June 26, 2015 at 9:25 AM

    ILHANIS :
    SAYA AKAN KE MEDAN PADA 19 OGOS DAN BALIK PADA 24 OGOS. SAYA PERLUKAN PAKEJ PELANCONGAN MEDAN UNTUK 2 ORANG.

    BOLEH BERIKAN KOS PAKEJ TERSEBUT.

    SEKIAN TERIMA KASIH.

  13. melancong murah baloi

    June 25, 2015 at 1:00 PM

    Salam pelancongan dari melancong_murah_baloi, mahu melancong ke Seluruh Indonesia : Lombok , Bandung, Medan , Jogjakarta, Jakarta, Pekan Baru, Padang, Banda Acheh ke Korea, China , Australia

    kami dengan senang hati menyediakan pakej yang berbaloi-baloi

    Instagram : melancong_murah_baloi
    Facebook : melancong murah baloi
    Email : melancongmurahbaloi@gmail.com
    Phone/ Whatsapp : 0175367426 Nurul Insyirah

    we serve you better 😀

  14. giadolairis

    June 12, 2015 at 12:18 PM

    salam..hi..kita ada menyediakan ground pakej Medan-LakeToba-Berastagi..harga yang sangat berpatutan..datang cuma bawa duit shopping je =D
    boleh whatsapp: +6012-6047593
    instagram/fb: @giadolairiscollection ^_^

  15. ihanis

    May 17, 2015 at 9:53 AM

    salam..kami menyediakan ground pakej ke medan dengan harga yg murah dan paling penting sangat puas hati 🙂 just bwak duit shopping je 🙂
    whatsapp: 0126047593

    • helme

      June 2, 2015 at 4:45 PM

      Hi Ihanis,

      boleh bagi i quotation ground package (termasuk penginapan) utk medan tour seramai 8 org dewasa?
      saya akan ke medan pada 4th – 7th Sep 2015 dgn menaiki Airasia.

      terima kasih

      • giadolairis

        June 12, 2015 at 12:10 PM

        hi helme.. u boleh whatsapp sini: +6012-6047593 🙂
        boleh tgk jugak di intagram/fb kita @giadolairiscollection =D

      • giadolairis

        June 12, 2015 at 12:14 PM

        hi helme..i’m hanis.. u boleh whatsapp sini: +6012-6047593 🙂
        boleh tgk jugak di intagram/fb kita @giadolairiscollection =D

      • medan tour guide

        June 12, 2015 at 8:44 PM

        Hi helme call/wa +6281269251222 utk quotation package. Harga terbaik Dan guarantee service.

  16. Hamzah Saragih

    May 7, 2015 at 7:18 PM

    Paccage melancong medan whatsapp….+6282160211106.hamzah

  17. firmansyah

    March 15, 2015 at 1:10 PM

    assalamualaikum,,,,
    salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
    kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
    bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com
    insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

    • Aniza

      March 23, 2015 at 12:11 PM

      Assalamualaikum dan salam sejahtera

      sy bercadang bercuti ke medan pada bulan oktober. Boleh email pakej tour untuk 22 – 26 Oktober 2015. termasuk transport dan hotel.

      • hisyam

        May 11, 2015 at 10:48 PM

        bole trus hbungi saya utk pakej murah & berbaloi ke medan 012-4672871 @ email pjs.utara@gmail.com & fb percutian jimat saya utara

      • jonggi

        May 18, 2015 at 3:06 PM

        salam kak ANIZA,
        Bila belom ada yg comform blh call/whatsapp +6281269251222 or email: jonggiturnip@yahoo.com
        saya frelance tour guide di medan. Guaranted service.

      • giadolairis

        June 12, 2015 at 12:16 PM

        salam..hi..kita ada menyediakan ground pakej Medan-LakeToba-Berastagi..harga yang sangat berpatutan..datang cuma bawa duit shopping je =D
        boleh whatsapp: +6012-6047593
        instagram/fb: @giadolairiscollection ^_^

  18. kadry

    March 6, 2015 at 2:20 AM

    Info medan…
    Salam..puan/tuan..
    Nak pakej medan boleh call/whassap saya..
    Tks
    4days 3nights MEDAN LAKE TOBA TOUR
    1night Parapat + 1Night Berastagi + 1Night Medan

    Hari 1 .knia Airport – Medan – P.Siantar – Parapat

    Tiba di Kualanamu International Airport Medan layanan ucapan dengan Tour Guide. Berhenti di money changer berlisensi dan membeli simcard / top up. Transfer ke restoran lokal untuk makan siang. Setelah makan siang dilanjutkan ke Parapat Danau Toba, berkendara di sepanjang jalan indah yang menawarkan pemandangan tak berujung karet, kelapa sawit, perkebunan kakao dan sawah. Enroute berhenti di Toko Paten untuk membeli produk makanan lokal bernama Teng Teng, Ting Ting, dll dan kemudian dilanjutkan ke Parapat. Tiba di Parapat Danau Toba, check-in ke hotel untuk akomodasi.free Program

    Hari 2 .Parapat – Pulau Samosir – Parapat – Sipisopiso – Berastagi

    Setelah sarapan pagi di Hotel, cruise Danau Toba oleh Ferry Boat sekitar 45 menit untuk mengunjungi Desa Tomok untuk melihat kuburan batu Raja Sidabutar (untuk FIT), (Untuk GIT) terus mengunjungi Ambarita Desa untuk melihat lama kursi batu dan eksekusi tempat yang dibuat oleh Raja Siallagan. Kembali ke Parapat transfer ke restoran lokal untuk makan siang. Setelah makan siang tour dilanjutkan ke Berastagi. Enroute berhenti di Simarjarunjung untuk menikmati teh jahe dan Pisang Goreng (rekening pribadi). Berhenti di air terjun Sipiso Piso untuk melihat air terjun sekitar 110 meter dan untuk melihat pemandangan yang luar biasa dari Danau Toba dari Utara. Lanjutkan ke Berastagi pada saat kedatangan di Berastagi mengunjungi Central Market Buah untuk membeli buah-buahan tropis dan bunga. Check in ke Hotel, makan malam di Hotel.

    Hari 3 .Berastagi – Medan Shopping – Medan

    Sarapan di Hotel kembali ke Medan via Sibolangit dan Sembahe sekitar 2 jam perjalanan. Tiba di Medan mengunjungi Istana Maimoon untuk melihat Istana Of Sulthan Deli yang dibangun pada tahun 1888, yang kemudian mengunjungi Cinderamata dan Toko Batik. Makan siang di restoran setempat. Setelah makan siang mengunjungi Pasar Ikan Lama (pasar tradisional) dan Medan Mall. Jika Anda ingin melakukan bermerek belanja kami akan membawa Anda Sun Plaza (Sogo) atau Plaza Medan Fair. Sore check in ke Hotel, makan malam di restoran lokal atau Hotel.

    Hari 4 .Medan – Bandara kualanamu(KNIA)

    Sarapan di Hotel, city tour, kemudian bebas dan mudah sampai transfer ke Bandara untuk tujuan selanjutnya. Ketemu lagi…

    TANJONG WISATA
    Info :kadry medan….
    Email..adry_516li@yahoo.com
    Email..kadry_holiday@yahoo.com
    Phon..+6281370622206/whassap
    Phon..+6281326500190/whassap

    • Kadry medan

      June 11, 2016 at 4:08 AM

      Infp pakej bajet medan dan seluruh kawasan indonesia

      Hp +6281370622206/whasap
      Email adry_516li@yahoo.com

      Tks
      Kadry medan

  19. irwan shah

    January 17, 2015 at 11:00 PM

    FULL PACKAGE MEDAN INDONESIA TOUR 3 DAYS 2 NIGHT
    RM370 PER PERSON.
    0124156404 IRWAN

  20. irwan

    November 6, 2014 at 10:24 PM

    FULL GROUND PACKAGE MEDAN INDONESIA 3 DAYS 2 NIGHT
    RM370 PER PERSON MIN 4 PERSON.

    DAY 1 KUALANAMU – PARAPAT – LAKE TOBA
    • Arrival at KualaNamu International Airport in Medan.
    • Breakfast at local restaurant.
    • Proceed to Parapat Lake Toba.
    • Lunch at local restaurant.
    • Enroute stop at Paten Shop.
    • Having dinner at local restaurant.
    • Then check in to hotel for accommodation.
    • Then free at own leisure and rest.

    DAY 2 PARAPAT- BRASTAGI – MEDAN
    • Breakfast at hotel
    • Took the local ferry to Samosir Island
    • Straight to Tomok is about 5km from Tuk Tuk on Samosir Island.
    • In Tomok you can see the grave of King Sidabutur.
    • Visit Batak village
    • Continue travel to Brastagi
    • Enroute stop at Simarjarunjung
    • Stop at SipisoPiso Waterfall
    • Visit Pasar Buah at Brastagi.
    • Having lunch at local restaurant.
    • Then proceed to Medan.
    • Check in hotel at medan.
    • Visit Maimoon Palace.
    • Prepared for dinner at local restaurant.
    • Visit Merdeka walk for relaxing.
    • Then free at your own until proceed back to hotel.

    DAY 3 MEDAN – KUALANAMU AIRPORT.
    • Having breakfast
    • Visit Masjid Raya.
    • Shopping at Toko Batik
    • Check out for souvenir or t-shirt at Pajak ikan.
    • Having lunch at local restaurant.
    • Go to shopping complex for souvenir and some local product.
    • Some tourist enjoy the cheapest massage and spa.
    • Transfer back to Kualanamu International Airport.

    Package Include :
    • Airport pick up and transfers
    • Hotel at Medan , Parapat
    • Meals : Breakfast , Lunch , Dinner
    • Transport : MPV or Van ( Driver include )

    • ITENERARY MAY CHANGE DEPENDING ON TIME , WEATHER CONDITION OR CUSTOMER DEMAND.
    • TOURIST ARE ADVISED TO HAVE THEIR OWN INSURANCE COVERAGE.
    • FOR 3 DAYS 4 NIGHT AND 4 DAYS 5 NIGHT ALSO AVAILABLE.

    For further Information and inquiry:
    0124156404 CALL MESSAGE WHATSAPP. ( IRWAN )

    • aimi

      December 14, 2014 at 10:26 PM

      email sy itenerary ke medan untuk 4hari 4mlm. tq

  21. nama _penuh

    October 22, 2014 at 12:05 AM

    Pakej ke medan-berastagi-samosir paling murah , anda bgtaw berapa bajet anda, harga ikut anda!
    Coll/ wassap 0175367426

  22. Aziman

    October 5, 2014 at 8:55 PM

    Salam,
    Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
    Saya ada menyediakan ground pakej ke Medan atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
    Pelbagai pakej ke seluruh Indonesia juga tersedia.Nyatakan destinasi anda dan kami sediakan semuanya.
    Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
    Sebarang pertanyaan akan kami layan.
    Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info:

    http://freelancetour.blogspot.com
    Aziman recently posted..Medan Danau Toba 4H3MMy Profile

  23. Aziman

    October 5, 2014 at 1:03 PM

    Salam,
    Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
    Saya ada menyediakan ground pakej ke Medan atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
    Pelbagai pakej ke Indonesia untuk anda. Kami akan guide anda dari anda menjejakkan kaki ke tanah seberang sehinggalah anda meninggalkan negara tersebut.
    Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
    Sebarang pertanyaan akan kami layan.
    Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info:

    http://freelancetour.blogspot.com/

    • wan badriah

      March 8, 2015 at 5:08 PM

      Saya akan ke medan pd 13 – 16 april. Grup saya seramai 8 org. Berkeinginan utk melawat brastagi dan danao toba. Penerbangan jam 3.35 ptg dari kuala lumpur pd 13hb dan ingin terus ke parapat danau toba. Kami bajet traveller dan ingin menginap di bajet guesthse shj kerana lebih suka menginap ramai ramai

  24. muhamad shukri

    July 22, 2014 at 2:21 PM

    salam. memang best. Boleh sampai ta tama lagi kot…..

  25. nana

    July 2, 2014 at 3:36 PM

    Bila kita smpi di mana2 hotel di medan mcm mna ye cara kita nk cari tourist guide ke ye

  26. suzi

    February 17, 2014 at 5:40 PM

    Nak pergi bln dpan..ingt nk mik pakej..mahal..ada cara x nk prg sndiri..

  27. Amirul

    December 11, 2013 at 1:42 PM

    Untunglah dapat melancong ke Medan…

  28. titan

    December 4, 2013 at 6:30 PM

    berapa muka surat dah passport hang dah guna??

  29. nadiafarahida

    December 1, 2013 at 10:40 PM

    jaaaaaaa, entry cerita hari ni dop siap lagi? 😛 tak sabarrrr nak bacaaa. jangan lupa post gambar hotel sekali dehhh sebab nadia nanti pon stay dekat hotel sakura jugak. thank you jaaaa 🙂

  30. seri.selaseh

    December 1, 2013 at 8:00 PM

    menarik… menarik.. menarik.. sgt menarik.. dah lama teringin nak pegi medan. X sangka airport dia besar cam KLIA. Sogo pon ada.
    seri.selaseh recently posted..Astaghfirullah…My Profile

  31. Nanie Dean

    December 1, 2013 at 4:15 PM

    Baru balik juga dari Medan… Tasik Toba memang best!
    Nanie Dean recently posted..Trip to Medan – Day 2My Profile

  32. Rina

    December 1, 2013 at 7:23 AM

    Semua tempat2 wisata di Medan sangat indah dan asri, rasanya bisa buat badan jadi lebih fresh …
    Rina recently posted..Create MySQLi & PHP To Insert, Select, Update, Delete In MySQL Database TableMy Profile

  33. Muhammad Khairuddin Lim

    November 30, 2013 at 10:17 PM

    saya suka pemandangan di Danau Toba.
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Lomba Merpati Kolong, DiengMy Profile

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge