Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia

DSC_0021

Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia. Alahmdulillah sampai sudah ke Medan Indonesia hari ini. Melancomg ke Medan Indonesia merupakan destinasi pertama di bulan desember dan InshaAllah kalau tak sibuk dengan final year project aku akan teruskan penutup percutian aku untuk tahun ni melancong ke singapore, mungkin di Universal Studio Singapore.

Untuk hari pertama aku di Medan tak banyak tempat aku sempat pergi, hanya 3 tempat sahaja. memandangkan semua masih blur-blur nak kemana sokami hanya ke kota medan untuk shopping sedikit barangan untuk bawak pulang ke Malaysia.

Hotel Murah di Medan 

Pakej yang aku ambil dari Malaysia ke Medan untuk 4 orang hanya sekitar RM680 termasuk flight pergi dan balik dan juga peginapan di Hotel Grand Sakura 3 hari 2 malam. Hotel bertaraf bintang tiga namun dapat mengalahkan hotel bertaraf 4 bintang iaitu brasmana Hotel di Kuala Perlis yang bagi aku tak layar mendapat taraf 4 bintang.

Sampai di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu Medan dalam jam 8.30 pagi waktu indonesia dan terus ke Grand Sakura Hotel. Balik rehat kejap kami terus ke kota untuk lunch.

Tempat Menarik di Melaka

Tempat pertama kami lawati adalah Sun Mall. Mall yang boleh dikatakan besar tapi barang lebih kurang dengan mana-mana mall di Malaysia.

Balik dari Sun Mall kami terus ke Pasar Petisah untuk membeli sedikit buah tangan. barang-barang boleh dikata murah, sesuai untuk para ibu-ibu yang ingain shopping.

Balik dari Pasar Petisah kami terus singga makan masakan padang dan terus balik hotel dalam jam 8.30 Malam untuk recharge balik tenaga sebab esok nak jalan-jalan lagi….

DSC_0028

DSC_0032

DSC_0037

DSC_0041

DSC_0052

8 Tempat Menarik untuk Dikunjungi apabila Bercuti di Medan Indonesia

  1. Danau Linting
  2. Air Terjun Tongging
  3. Sibayak
  4. Air Terjun dan Telaga Dwi Warna Sibolangit
  5. Bukit Lawang
  6. Danau Lau Kawar
  7. Salju Panas Tinggi Raja
  8. Danau Toba

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

45 thoughts on “Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia

  1. salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat puas hati. In shaa Allah servis yang terbaik kami berikan untuk anda ^_^
    Instagram : @percutianbajet
    Whatsapp/sms Only: 6012-6047593

    Reply
  2. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +62 821 602 111 06 Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1

    Reply
  3. Selamat Tahun Baru 2016.
    Semoga di Tahun yang baru ini, menghasilkan Semangat yang baru!

    Yuuk yang ingin merencanakan liburannya tahun 2016.
    Saya supir di Medan, bagi yang memerlukan khidmat saya langsung hubungi,Tinggal sebutin aja…

    Saya juga menyediakan :
    1. Reservation Hotel
    2. Sewa mobil
    3. Tiket pesawat all route
    4. Penempahan makanan
    5. Voucher permainan di Berastagi
    Dan lain lain

    For more information :
    WA: +6281397288197 / 0165003201 Pak Dedy
    Email : dedysuparja80@gmail.com

    Reply
  4. Melawat ke Medan dan Tasik Toba , sila booking di official agency. Booking in illegal there is a punishment USD 100 in Airport.
    Boleh dicuba layanan dari TIARA TOURS, harga sangat murah dan services best. Kami sangat berpengalaman mengurus lawatan lawatan ke Medan, Jakarta, Bandung, Bali dan tempat – tempat menarik lain di Indonesia. Sila contact celular / wa + 62 853 5898 2828 atau hantar email ke : tiaratoursindonesia@gmail.com
    Sila click http//www.tiaraasia.com

    TIARA TOURS
    Jalan Panglima Denai No. 76
    Medan. North Sumatera.Indonesia
    Tel : + 62 61 – 7 333 845
    Fax : + 6261 – 7 333 845
    Call Center : +62 81 383 53 50 91
    Mobile / WA : +62 853 5898 2828
    EMAIL : rajaparhobas@yahoo.com
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    EMAIL : infotiaratours@gmail.com
    EMAIL : tiaratours888@gmail.com
    SKYPE : VICTOR12126
    Facebook : TIARATOURS
    Website : http://www.tiaraasia.com

    Reply
  5. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106.Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

    Reply
  6. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
    Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
    Facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

    Reply
  7. salam..kami ada menyediakan ground pakej ke medan-lake toba-berastagi dengan harga yang berpatutan dan paling penting kami bawa ke restoren yang halal..korang cuma bawa duit shopping je =)
    whatsapp/message ONLY: +6012-6047593
    ig: @percutianbajet

    Reply
  8. bila bercuti kat indonesia,especially kat bandar medan & tasik toba, MAKE SURE agency tuh LEGALLY REGISTERED or NOT!!! jangan ambik pakej dari freelancer pulak bila nak cuti-cuti akak lancar dan takde kendala. sebab NOWADAYS dah ada aturan pulak EACH & EVERY TRAVEL AGENTS MUST BE LEGALLY REGISTRED AS COMPANY!!
    NOT INDEPENDET OR FREELANCER!!
    PT.ENJOY HOLIDAY MEDAN TOUR AND TRAVEL
    Add : Medan,North Sumatera – Indonesia
    Telp : 06180019762
    Fax : 06180019782
    Mobile : 085270126984 (Whatsapp)
    Email : enjoyholidaymedan@gmail.com
    Web : http://www.enjoyholidaymedan.com/
    Web : http://www.enjoyholidayindonesia.com/
    Blog : http://discover-medan.blogspot.com/
    Blog : http://enjoyholidaymedantravelandtour.blogspot.com/

    Reply
  9. salam kenal dari bukittinggi – padang
    bagi yang nak melawat kat bukittinggi – padang, nak dapat kan harga termurah, dengan layanan yang Insya Allah baik, tanpa ada additional cost, mengutamakan kepuasaan tetamu. yang nak bertanya, sila hubungi saya di : +62 813634 08670 ( whatsapp ), +62 823 82094294, fb / email : rooni_h80@yahoo.co.id, kami melayani sewa transportation ( avanza, innova, minibus 10 – 13 seat, microbus 25 seats ), Hotel kami memberikan harga murah je, sesuai dengan keinginan tetamu semua. Homestay rm 40/night/pax. so, bagi yang melawat kat sini, jangan ragu untuk bertanya pada kami.

    Reply
  10. Salam.
    Anda perlukan pakej percutian yang bajet dan mampu milik? Semua destinasi utk anda ada.
    Hubungi saya di 0126665436 utk maklumat lanjut.
    JAMINAN KEPUASAN WANG DI KEMBALIKAN!!!
    Semua urusan di lakukan di Malaysia.Tak perlu susah payah…Nak booking tiket pun boleh..booking supir jer pun boleh.
    Info: http://freelancetour.blogspot.com

    Reply
  11. salam puan / tuan
    mohon maaf kami numpang promotion
    kami salah satu agency pelancongan bernama PT.RISFY HIDAYAH WISATA.yang sudah mempunyai legalitas.berada kat bukittinggi padang west sumatera indonesia.
    menawarkan belbagai pakej pelancongan bukittinggi – padang tour,medan tour.padang island’s tour.
    untuk information sila hubungi kami di talian
    phone / whatsapp : +6282169960060.(edward ardy)
    atau sila tengok di http://www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
    inshaallah
    kepuasan pelanggan tujuan utama kami

    wassallam
    pt.risfy hidayah wisata

    (edward ardy)

    Reply
  12. AHMAD HUSNI TUSIN · Edit

    ILHANIS :
    SAYA AKAN KE MEDAN PADA 19 OGOS DAN BALIK PADA 24 OGOS. SAYA PERLUKAN PAKEJ PELANCONGAN MEDAN UNTUK 2 ORANG.

    BOLEH BERIKAN KOS PAKEJ TERSEBUT.

    SEKIAN TERIMA KASIH.

    Reply
  13. melancong murah baloi · Edit

    Salam pelancongan dari melancong_murah_baloi, mahu melancong ke Seluruh Indonesia : Lombok , Bandung, Medan , Jogjakarta, Jakarta, Pekan Baru, Padang, Banda Acheh ke Korea, China , Australia

    kami dengan senang hati menyediakan pakej yang berbaloi-baloi

    Instagram : melancong_murah_baloi
    Facebook : melancong murah baloi
    Email : melancongmurahbaloi@gmail.com
    Phone/ Whatsapp : 0175367426 Nurul Insyirah

    we serve you better 😀

    Reply
  14. salam..hi..kita ada menyediakan ground pakej Medan-LakeToba-Berastagi..harga yang sangat berpatutan..datang cuma bawa duit shopping je =D
    boleh whatsapp: +6012-6047593
    instagram/fb: @giadolairiscollection ^_^

    Reply
  15. salam..kami menyediakan ground pakej ke medan dengan harga yg murah dan paling penting sangat puas hati 🙂 just bwak duit shopping je 🙂
    whatsapp: 0126047593

    Reply
    1. Hi Ihanis,

      boleh bagi i quotation ground package (termasuk penginapan) utk medan tour seramai 8 org dewasa?
      saya akan ke medan pada 4th – 7th Sep 2015 dgn menaiki Airasia.

      terima kasih

      Reply
  16. assalamualaikum,,,,
    salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
    kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
    bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com
    insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

    Reply
    1. Assalamualaikum dan salam sejahtera

      sy bercadang bercuti ke medan pada bulan oktober. Boleh email pakej tour untuk 22 – 26 Oktober 2015. termasuk transport dan hotel.

      Reply
      1. salam..hi..kita ada menyediakan ground pakej Medan-LakeToba-Berastagi..harga yang sangat berpatutan..datang cuma bawa duit shopping je =D
        boleh whatsapp: +6012-6047593
        instagram/fb: @giadolairiscollection ^_^

        Reply
  17. Info medan…
    Salam..puan/tuan..
    Nak pakej medan boleh call/whassap saya..
    Tks
    4days 3nights MEDAN LAKE TOBA TOUR
    1night Parapat + 1Night Berastagi + 1Night Medan

    Hari 1 .knia Airport – Medan – P.Siantar – Parapat

    Tiba di Kualanamu International Airport Medan layanan ucapan dengan Tour Guide. Berhenti di money changer berlisensi dan membeli simcard / top up. Transfer ke restoran lokal untuk makan siang. Setelah makan siang dilanjutkan ke Parapat Danau Toba, berkendara di sepanjang jalan indah yang menawarkan pemandangan tak berujung karet, kelapa sawit, perkebunan kakao dan sawah. Enroute berhenti di Toko Paten untuk membeli produk makanan lokal bernama Teng Teng, Ting Ting, dll dan kemudian dilanjutkan ke Parapat. Tiba di Parapat Danau Toba, check-in ke hotel untuk akomodasi.free Program

    Hari 2 .Parapat – Pulau Samosir – Parapat – Sipisopiso – Berastagi

    Setelah sarapan pagi di Hotel, cruise Danau Toba oleh Ferry Boat sekitar 45 menit untuk mengunjungi Desa Tomok untuk melihat kuburan batu Raja Sidabutar (untuk FIT), (Untuk GIT) terus mengunjungi Ambarita Desa untuk melihat lama kursi batu dan eksekusi tempat yang dibuat oleh Raja Siallagan. Kembali ke Parapat transfer ke restoran lokal untuk makan siang. Setelah makan siang tour dilanjutkan ke Berastagi. Enroute berhenti di Simarjarunjung untuk menikmati teh jahe dan Pisang Goreng (rekening pribadi). Berhenti di air terjun Sipiso Piso untuk melihat air terjun sekitar 110 meter dan untuk melihat pemandangan yang luar biasa dari Danau Toba dari Utara. Lanjutkan ke Berastagi pada saat kedatangan di Berastagi mengunjungi Central Market Buah untuk membeli buah-buahan tropis dan bunga. Check in ke Hotel, makan malam di Hotel.

    Hari 3 .Berastagi – Medan Shopping – Medan

    Sarapan di Hotel kembali ke Medan via Sibolangit dan Sembahe sekitar 2 jam perjalanan. Tiba di Medan mengunjungi Istana Maimoon untuk melihat Istana Of Sulthan Deli yang dibangun pada tahun 1888, yang kemudian mengunjungi Cinderamata dan Toko Batik. Makan siang di restoran setempat. Setelah makan siang mengunjungi Pasar Ikan Lama (pasar tradisional) dan Medan Mall. Jika Anda ingin melakukan bermerek belanja kami akan membawa Anda Sun Plaza (Sogo) atau Plaza Medan Fair. Sore check in ke Hotel, makan malam di restoran lokal atau Hotel.

    Hari 4 .Medan – Bandara kualanamu(KNIA)

    Sarapan di Hotel, city tour, kemudian bebas dan mudah sampai transfer ke Bandara untuk tujuan selanjutnya. Ketemu lagi…

    TANJONG WISATA
    Info :kadry medan….
    Email..adry_516li@yahoo.com
    Email..kadry_holiday@yahoo.com
    Phon..+6281370622206/whassap
    Phon..+6281326500190/whassap

    Reply
  18. FULL GROUND PACKAGE MEDAN INDONESIA 3 DAYS 2 NIGHT
    RM370 PER PERSON MIN 4 PERSON.

    DAY 1 KUALANAMU – PARAPAT – LAKE TOBA
    • Arrival at KualaNamu International Airport in Medan.
    • Breakfast at local restaurant.
    • Proceed to Parapat Lake Toba.
    • Lunch at local restaurant.
    • Enroute stop at Paten Shop.
    • Having dinner at local restaurant.
    • Then check in to hotel for accommodation.
    • Then free at own leisure and rest.

    DAY 2 PARAPAT- BRASTAGI – MEDAN
    • Breakfast at hotel
    • Took the local ferry to Samosir Island
    • Straight to Tomok is about 5km from Tuk Tuk on Samosir Island.
    • In Tomok you can see the grave of King Sidabutur.
    • Visit Batak village
    • Continue travel to Brastagi
    • Enroute stop at Simarjarunjung
    • Stop at SipisoPiso Waterfall
    • Visit Pasar Buah at Brastagi.
    • Having lunch at local restaurant.
    • Then proceed to Medan.
    • Check in hotel at medan.
    • Visit Maimoon Palace.
    • Prepared for dinner at local restaurant.
    • Visit Merdeka walk for relaxing.
    • Then free at your own until proceed back to hotel.

    DAY 3 MEDAN – KUALANAMU AIRPORT.
    • Having breakfast
    • Visit Masjid Raya.
    • Shopping at Toko Batik
    • Check out for souvenir or t-shirt at Pajak ikan.
    • Having lunch at local restaurant.
    • Go to shopping complex for souvenir and some local product.
    • Some tourist enjoy the cheapest massage and spa.
    • Transfer back to Kualanamu International Airport.

    Package Include :
    • Airport pick up and transfers
    • Hotel at Medan , Parapat
    • Meals : Breakfast , Lunch , Dinner
    • Transport : MPV or Van ( Driver include )

    • ITENERARY MAY CHANGE DEPENDING ON TIME , WEATHER CONDITION OR CUSTOMER DEMAND.
    • TOURIST ARE ADVISED TO HAVE THEIR OWN INSURANCE COVERAGE.
    • FOR 3 DAYS 4 NIGHT AND 4 DAYS 5 NIGHT ALSO AVAILABLE.

    For further Information and inquiry:
    0124156404 CALL MESSAGE WHATSAPP. ( IRWAN )

    Reply
  19. Salam,
    Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
    Saya ada menyediakan ground pakej ke Medan atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
    Pelbagai pakej ke seluruh Indonesia juga tersedia.Nyatakan destinasi anda dan kami sediakan semuanya.
    Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
    Sebarang pertanyaan akan kami layan.
    Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info:

    http://freelancetour.blogspot.com
    Aziman recently posted..Medan Danau Toba 4H3MMy Profile

    Reply
  20. Salam,
    Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
    Saya ada menyediakan ground pakej ke Medan atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
    Pelbagai pakej ke Indonesia untuk anda. Kami akan guide anda dari anda menjejakkan kaki ke tanah seberang sehinggalah anda meninggalkan negara tersebut.
    Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
    Sebarang pertanyaan akan kami layan.
    Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info:

    http://freelancetour.blogspot.com/

    Reply
    1. Saya akan ke medan pd 13 – 16 april. Grup saya seramai 8 org. Berkeinginan utk melawat brastagi dan danao toba. Penerbangan jam 3.35 ptg dari kuala lumpur pd 13hb dan ingin terus ke parapat danau toba. Kami bajet traveller dan ingin menginap di bajet guesthse shj kerana lebih suka menginap ramai ramai

      Reply

Leave a Reply to Nanie Dean Cancel reply

CommentLuv badge