SHARE

slide-1-728

some tips yang dapat aku kongsi kan apabila ingin travel ke korea. dan InshaAllah januari nanti aku akan ke Korea. Hope semuanya berjalan denagn lancar. Doa doakan yer…

Dah agak lama aku tak menulis mengenai dunia blog ni, apa yang berlaku memang diluar kawalan. Mungkin aku sudah sedikit sepi dengan dunia blog tapi bukan bermakna aku tak ambil tahu langsung mengenai dunia blog cuma just baca, fikir dan simpan untuk pengajaran diri sendiri jer.

Jika di bangdingkan dengan dahulu memang job aku dalam dunia blog ni makin kurang, maklumlah aku berada jauh nun di utara mana nak dapat job dan hidup aku yang sangat busy dengan Tahun Akhir pengajian degree aku ni manalah sempat aku nak fokus kepada blog.

Tapi Alhamdullilah rezeki tu milik Allah, walaupun aku dah x seaktif dahulu tawaran untuk travel tak putus-putus datang sehingga terpaksa ditolak sebab clash dengan jadual exam. Travel tu lepas aku habis belajar pun boleh tapi kalau aku fail exam memang haru lah nak repeat paper balik.

travel tip

Baru-baru ni aku ada terima email dari salah sorang PR ni, mula-mula aku reply jer sebab ayat dia tu macam interesting jer, lagipun topik yang dia nak aku terbitkan memang dalam kategori travel.

Lepas aku baca tip yang dikongsikan memang mengecewakan, tip yang bagi aku tak perlu dikongsi pun dan ayat pula nampak sangat guna google translate. Syarat nya pulak nak aku bagi backlink untuk sumber asal. WTF nampak sangat nak gunakan aku. Aku tahulah aku ni blogger suam-suam kuku jer tapi jangan lah nak gunakan aku pulak, nampak sangat yang dia ingat aku ni buta pasal marketing bisnes online nih.

Lepas baca entri dari Bro Eyriqazz dan SuteraBlogger yang dapat email lebih kurang sama dengan apa yang aku dapat barulah aku mula berkeyakinan nak terbitkan entri ni kalau tak memang aku buat derr jer..

kadang-kadang terfikir juga ada baiknya aku buat entri macam ni at least boleh bagi warning sikit kat PR yang tak bertanggungjawab ni (macam lah diorang baca) hehehe…biar dia tahu sikit blogger ni bukan bodoh…

Apapun bagi aku menulis ni memang senang tapi nak memerah idea untuk menulis bukan kerja yang mudah. Jadi hargailah karya blogger (macam tak der kena mengena jer)

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

10 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge