Tip Travel ke Korea Edisi PR Gunakan Blogger

slide-1-728

some tips yang dapat aku kongsi kan apabila ingin travel ke korea. dan InshaAllah januari nanti aku akan ke Korea. Hope semuanya berjalan denagn lancar. Doa doakan yer…

Dah agak lama aku tak menulis mengenai dunia blog ni, apa yang berlaku memang diluar kawalan. Mungkin aku sudah sedikit sepi dengan dunia blog tapi bukan bermakna aku tak ambil tahu langsung mengenai dunia blog cuma just baca, fikir dan simpan untuk pengajaran diri sendiri jer.

Jika di bangdingkan dengan dahulu memang job aku dalam dunia blog ni makin kurang, maklumlah aku berada jauh nun di utara mana nak dapat job dan hidup aku yang sangat busy dengan Tahun Akhir pengajian degree aku ni manalah sempat aku nak fokus kepada blog.

Tapi Alhamdullilah rezeki tu milik Allah, walaupun aku dah x seaktif dahulu tawaran untuk travel tak putus-putus datang sehingga terpaksa ditolak sebab clash dengan jadual exam. Travel tu lepas aku habis belajar pun boleh tapi kalau aku fail exam memang haru lah nak repeat paper balik.

travel tip

Baru-baru ni aku ada terima email dari salah sorang PR ni, mula-mula aku reply jer sebab ayat dia tu macam interesting jer, lagipun topik yang dia nak aku terbitkan memang dalam kategori travel.

Lepas aku baca tip yang dikongsikan memang mengecewakan, tip yang bagi aku tak perlu dikongsi pun dan ayat pula nampak sangat guna google translate. Syarat nya pulak nak aku bagi backlink untuk sumber asal. WTF nampak sangat nak gunakan aku. Aku tahulah aku ni blogger suam-suam kuku jer tapi jangan lah nak gunakan aku pulak, nampak sangat yang dia ingat aku ni buta pasal marketing bisnes online nih.

Lepas baca entri dari Bro Eyriqazz dan SuteraBlogger yang dapat email lebih kurang sama dengan apa yang aku dapat barulah aku mula berkeyakinan nak terbitkan entri ni kalau tak memang aku buat derr jer..

kadang-kadang terfikir juga ada baiknya aku buat entri macam ni at least boleh bagi warning sikit kat PR yang tak bertanggungjawab ni (macam lah diorang baca) hehehe…biar dia tahu sikit blogger ni bukan bodoh…

Apapun bagi aku menulis ni memang senang tapi nak memerah idea untuk menulis bukan kerja yang mudah. Jadi hargailah karya blogger (macam tak der kena mengena jer)

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#TIPTRAVEL : GET YOUR VOUCHER CODE FOR HOTEL AT DISCOUNTCODEHK.COM 
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

 


Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

10 Comments

  1. Saffuan

    December 29, 2013 at 2:51 AM

    korea memang best! rasa nak pergi lagi…. seoul best, tapi tak tau la kenape suka lagi kat busan….
    Saffuan recently posted..Bercuti di Seoul | Bukchon Hanok VillageMy Profile

  2. ohcikgu

    November 29, 2013 at 3:38 AM

    teringin juga nak pergi korea.

    bilalah ada masa ye..
    ohcikgu recently posted..Cikgu matematik yang tak berapa boleh nak pakai.My Profile

  3. Sya Isya

    November 20, 2013 at 3:56 PM

    laura oh laura. suka hati je kan. blogger pun ada network nya yang tersendiri. apa yang dibuat, pasti kantoi, lebih2 lagi blogger mmg suka sharing…sharing is caring…
    Sya Isya recently posted..PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVELMy Profile

  4. Bean Moreno

    November 19, 2013 at 5:02 PM

    send my regards to Ha Na Keung haha
    Bean Moreno recently posted..Berapa Serius Kita Menulis BlogMy Profile

  5. hafizrahim

    November 18, 2013 at 8:58 AM

    Ko pun dapat ye..reply je kat situ..no money no invite. Hehe
    hafizrahim recently posted..Ada Apa Dengan WordPress Master ClassMy Profile

  6. Muhammad Khairuddin Lim

    November 18, 2013 at 12:07 AM

    Alah, saya ke korea bulan 12…
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Puncak Bukit Sikunir `Part 1My Profile

  7. Muhammad Khairuddin Lim

    November 18, 2013 at 12:05 AM

    Alah,bulan Dis saya ke Korea.
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Puncak Bukit Sikunir `Part 1My Profile

  8. Denaihati

    November 17, 2013 at 9:02 PM

    wah, menarik ni, ramai yang teringin travel ke korea. mudahan perjalanan bro nanti lancar.
    Denaihati recently posted..Merayakan Deepavali dengan acara kesenianMy Profile

  9. Bahrain

    November 17, 2013 at 5:00 PM

    nak pergi ke korea lepas ni..semoga dipermudahkan urusan..
    Bahrain recently posted..Rindu Zaman Belajar Di UniversitiMy Profile

  10. hafiz

    November 17, 2013 at 9:23 AM

    Kasi ajar sikit sama diorg..
    hafiz recently posted..Akhirnya dapat juga CPUV NuffnangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge