Tempat Menarik di Bangkok

DSC_0225

Peta perjalanan Nok Air….

Tempat Menarik di Bangkok – Patpong Dan Paragon Mall. Trip ke Bangkok kali ini adalah sambungan daripada entri aku yang lepas iaitu Percutian 4 Hari 3 Malam Ke Bangkok, Thailand Part 1 dan Percutian 4 Hari 3 Malam Ke Bangkok, Thailand Part 2. Bagi sesiapa yang mahu lihat perjalanan dari awal hingga hari ketiga aku di Bangkok boleh ke link di atas.

Untuk entri Trip ke Bangkok ni aku kongsikan aktiviti aku sepanjang hari ke tiga dan keempat sepanjang aku disana.

Untuk hari ke- 3 dan ke-4 aku dapat jalan-jalan secara santai sebab rehat pun dah cukup so otak dan badan pun dah boleh recover balik kepenatan naik bas selama 17 jam dan kepanasan aku ronda-ronda ke pasar Chatuchak.

Antara tempat yang sempat aku jalan-jalan di Kota Bangkok di Hari ke-3  ni adalah Patpong, Paragon Mall dan The Platinum Shopping Mall. Cukuplah 3 tempat ni jer aku pergi sebab tempat ni sangat-sangatlah besar. Bagai nak tercabut kaki aku berjalan ka sana.

ni aku kongsi beberapa gambar sepanjang hari ke 3 aku di bangkok…

DSC_0057

On The Way ke Platinum Shopping Mall, Dalam ni ada beratus- ratus kedai, memang kalau bawah pompuan kompen x nak balik lah diorang nih…

DSC_0062

DSC_0067

DSC_0069

Shopping sedikit baju untuk kawan-kawan

DSC_0095

dan sampai di Paragom Mall, kat sini just jalan-jalan jer, nak shopping x mampu sebab barang semua mahal-mahal

DSC_0101

Louis Vuittion

DSC_0112

DSC_0137

Prada butik

DSC_0149

Giorgio Armani Butik

DSC_0163

dah habis pusing-pusing mall, kita pusing kat luar mall pulak

DSC_0166

aku cuba speaking Siam untuk bili air ternyata dia tak faham…ehehhe

DSC_0167

masa ni kat luar platinum mall kot

DSC_0170

DSC_0172

Ni pulak gambar sekitar hari ke 4…dah nak balik dah tak sempat nak gi mana-mana sebab flight jam 1 petang ke Hat Yai…

DSC_0214

bergambar bersama aweks Nok Air…

DSC_0197

tgk flight Nok Air….Kiut kan…

DSC_0180

take some breakfast sebelum fly ke Hat Yai…

DSC_0249

Lastly…..Bye Bye Bangkok….InshaAllah kalau ada jodoh kita jumpa lagi…

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

4 thoughts on “Tempat Menarik di Bangkok

Leave a Reply to Rina Cancel reply

CommentLuv badge