Percutian Ke Bangkok Thailand Part 1

bangkokpart1

Percutian Ke Bangkok Thailand Part 1 | Percutian ke Bangkok selama 4 hari 3 malam memang suatu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Bangkok Kota Raya Thailand memang mempunyai tarikan dan keistimewaan tersendiri. sama seperti Kuala Lumpur, bangkok memang merupakan sebuah bandar yang terancang.

Melancong ke Bangkok memang merupakan impian aku sejak dari dahulu lagi, dan Bangkok juga merupakan antara destinasi pelancongan yang top di sekitar asia selain Bali, Tokyo dan Korea.

Berpeluang bercuti kesana memang satu peluang keemasan buat aku.

Mengkut planning asal aku akan terbang dari Kuala Lumpur terus ke Bangkok namun disebabkan beberapa masalah teknikal aku terpaksa mengubah plan asal untuk ke Bangkok melalui bas dari Golok ke Bangkok yang mengambil masa selama 17 jam.

Selama 17 jam berada dalam bas memang memenatkan anggota tubuh badan dan ini juga merupakan pengalaman pertama aku menaiki bas selama 17 jam. Rasa nak patah jer kaki tapi alhamdulillah keadaan bas memang cukup selesa.

Bas bertolak dari Golok ke Bangkok jam 1 petang waktu Thailand dan tiba ki Kota Bangkok jam 7 pagi. Sepanjang menaiki bas kami berhenti di beberapa stesen minyak untuk dan berhenti di datu tempat untuk dinner pada jam 9 malam. Pakej dinner termasuk dalam tambang bas…

Untuk part 1 ni aku just berada dalam bas untuk satu hari so aku tak ada cerita sangat untuk diceritakan just pengalaman 17 jam naik bas jer.

Bajet Percutian:

  • Immigration paymen = 20Bath
  • Lunch di Golok = 120Bath
  • Tiket bas dari Golok –> Bangkok = 1000Bath

Percutian 4 Hari 3 Malam Ke Bangkok, Thailand Part 2

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#TIPTRAVEL : GET YOUR VOUCHER CODE FOR HOTEL AT DISCOUNTCODEHK.COM 
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

 


Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

12 Comments

  1. nuryn

    September 8, 2014 at 4:51 PM

    serius best melancong!! Jom g melancong lagi ke Thailand or mane-mane je..

    Dapatkan juga Tips Melancong Disini yang sungguh marbeles ini

  2. seri.selaseh

    November 13, 2013 at 4:48 PM

    Cam bess je.. tambang bas RM100 la tu ye. Singgah turun makan tu… cemana ye mknn dia?
    seri.selaseh recently posted..[KOD: 08xx] Telekung Travel – pelbagai warnaMy Profile

  3. HipMom

    November 8, 2013 at 9:26 PM

    Bro, nanti boleh buat itinerary tak? Ada plan nak pergi Bangkok ni 🙂 hihi
    HipMom recently posted..Where to Buy Cheap Winter Clothes in Malaysia, Other Than Universal Travelers?My Profile

  4. Mohd Shubhi

    November 8, 2013 at 5:52 PM

    satu bath berapa ringgit ya?
    Mohd Shubhi recently posted..Bagaimana bayar gaji pekerjaMy Profile

  5. Zali

    November 8, 2013 at 4:39 PM

    Dahsyat bro. Den paling jauh naik bas pun dari Kuala Lumpur sampai Alor Setar jer.
    Zali recently posted..Program Cuti Sekolah Akhir Tahun 2013My Profile

  6. suzie

    November 8, 2013 at 12:25 PM

    17 jam OMG..penatnya duduk dalam bas :O
    suzie recently posted..Berbuka Puasa & Iqram DinzlyMy Profile

  7. titan

    November 8, 2013 at 11:37 AM

    ok..tunggu part seterusnya plak..
    titan recently posted..Jobdirumah Payment – Kali ke 79My Profile

  8. Muhammad Khairuddin Lim

    November 8, 2013 at 11:36 AM

    Bangkok… saya suka naik trainnya…best..
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Segmen Blogwalking November 2013My Profile

  9. wazy

    November 8, 2013 at 11:27 AM

    wah..mesti seronok bercuti di bangkok ni…macam-macam ada di sana
    wazy recently posted..10 Entri Paling Popular Oktober 2013My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge