Percutian Ke Bangkok Thailand Part 1

bangkokpart1

Percutian Ke Bangkok Thailand Part 1 | Percutian ke Bangkok selama 4 hari 3 malam memang suatu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Bangkok Kota Raya Thailand memang mempunyai tarikan dan keistimewaan tersendiri. sama seperti Kuala Lumpur, bangkok memang merupakan sebuah bandar yang terancang.

Melancong ke Bangkok memang merupakan impian aku sejak dari dahulu lagi, dan Bangkok juga merupakan antara destinasi pelancongan yang top di sekitar asia selain Bali, Tokyo dan Korea.

Berpeluang bercuti kesana memang satu peluang keemasan buat aku.

Mengkut planning asal aku akan terbang dari Kuala Lumpur terus ke Bangkok namun disebabkan beberapa masalah teknikal aku terpaksa mengubah plan asal untuk ke Bangkok melalui bas dari Golok ke Bangkok yang mengambil masa selama 17 jam.

Selama 17 jam berada dalam bas memang memenatkan anggota tubuh badan dan ini juga merupakan pengalaman pertama aku menaiki bas selama 17 jam. Rasa nak patah jer kaki tapi alhamdulillah keadaan bas memang cukup selesa.

Bas bertolak dari Golok ke Bangkok jam 1 petang waktu Thailand dan tiba ki Kota Bangkok jam 7 pagi. Sepanjang menaiki bas kami berhenti di beberapa stesen minyak untuk dan berhenti di datu tempat untuk dinner pada jam 9 malam. Pakej dinner termasuk dalam tambang bas…

Untuk part 1 ni aku just berada dalam bas untuk satu hari so aku tak ada cerita sangat untuk diceritakan just pengalaman 17 jam naik bas jer.

Bajet Percutian:

  • Immigration paymen = 20Bath
  • Lunch di Golok = 120Bath
  • Tiket bas dari Golok –> Bangkok = 1000Bath

Percutian 4 Hari 3 Malam Ke Bangkok, Thailand Part 2

#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#BERTUKAR KEPADA WORDPRESS? BOLEH BELI HOSTING DAN DOMAIN DI DIGITALPREFIX

 

 

12 Comments on “Percutian Ke Bangkok Thailand Part 1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge