Cerita Seram Di Putra Brasmana Hotel Kuala Perlis

Cerita Seram Di Putra Brasmana Hotel Kuala Perlis

2323089092_4b6965fbb4_b

Cerita Seram Di Putra Brasmana Hotel Kuala Perlis. Cerita seram seringkali kita terdengar di sesetengah hotel terutamanya di Hotel yang agak lama beroperasi namun beberapa bulan lepas aku berkesempatan untuk merasai sendiri pengalaman seram di hotel yang aku menginap selama 2 hari 1 malam ini.

Putra Brasmana Hotel yang terletak di Kuala Perlis ini merupakan salah satu Hotel 4 Bintang yang ada di Perlis selain Putra Palace Hotel. Dengan keadaan hotel ini bagi aku agak baru lagi memang sedikit mustahil untuk hotel ini berkeadaan misteri atau berpenghuni.

Namun semuanya berkemungkinan memandangkan kita sememangnya berkongsi Dunia ini bersama makhluk lain ciptaan Allah. Dengan lokasinya yang bertentangan dengan laut memang tidak mustahil perkara sebegini berlaku.

Kisah Seram dan Cerita Hantu di Putrajaya

Masih aku ingat lagi bilik bernombor 303 di aras tiga dan bertentangan dengan Laut ke Langkawi memang mempunyai satu permandangan yang cukup indah, namun keadaan bilik dikala aku masuk agak mengecewakan apabila keadaan bilik tidak seperti taraf 4 bintang.

putrabrasmana

Perkara pertama yang aku perasan apabila mula-mula masuk ke bilik berkenaan adalah bau yang tidak menyenangkan seperti bau bilik yang sudah lama tidak berpenghuni. bau yang agak kuat menusuk hidung jugaklah…

Kemudian bila aku masuk ke bilik air bau makin kuat, kadang-kadang bau macam bangkai kadang-kadang bau macam sampah tapi aku kalau boleh tak nak ambil tahu pun, buat derr jer masa tu bajet berani lah katakan.

So aku keluar balik then abaikan jer semua bau tu, landing atas katil terus tidur sampai esok pagi. Akibat penat aku terus tak sedar apa tapi masa tidur tu econ macam tak berfungsi jer sebab panat sangat.

Keesokannya pun sama bau tetap tak hilang sampai lah masa aku nak check out. Masa nak check out tu saja jer aku duk atas katil sambil tengok tv nak check out masih awal lagi tiba-tiba aku rasa macam ada percikan air diseluruh tubuh aku, aku jeling jugak kat atap kot-kot lah ada bocor ke apa memandangkan kat luar tu hujan lebat tapi atap semua ok jer, x der pulak tanda-tanda bocor.

Kejadian Seram Digangu Jin Di Shah Alam 

Dalam 5, 6 kali jugak aku kena percikan air tu, macam x sabar-sabar jer nak suruh aku blah dari bilik tu, masa tu waktu maghrib kot sebab aku tengok cerita Love You Mr, Arrogant.

habis jer Love You Mr, Arrogant aku terus blah dengan seribu tanda tanya….agak seram jugak bila aku fikirkan balik perkara yang berlaku sepanjang aku dalam bilik tu.

Lain kali memang confirm aku tak kan menginap di hotel Putra Brasmana lagi….Dari segi customer servis pun agak tidak memuaskan termasuk fasiliti yang disediakan oleh pihak hotel.

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

15 Comments

  1. Hirman Travelog

    April 7, 2016 at 11:29 AM

    Deko kena bagi cantik lagi tuer.baru setaraf dengan hotel 4 bintang

  2. pikah

    March 9, 2016 at 3:12 PM

    Seram sangat . Nasib baik aku tk pegi hotel tuu lgi . Huuhh ?

  3. Adinda Barbara

    August 19, 2015 at 12:47 PM

    Seraaaaaaaaaaammmm…

  4. Ecah

    July 31, 2015 at 2:26 PM

    Sy sekarang dlm bilik 303!…baru smlm baca, arini check in dapat room 303…phewww dag dig dug..sy senyum kt receptionist tanya psl blog serem ni.. Dia kata tkde lah,semua tu takleh caya…hohohoho wait n see..harap takde apa lah… ??

  5. Aisya Umairah

    May 13, 2015 at 3:38 PM

    Baru je balik dari menginap di hotel ni. Bilik nombor 404 (Page Not Found! Hehe). Takde pe pun yang berlaku. Alhamdulillah.
    Aisya Umairah recently posted..Timah Tasoh Lakeview ResortMy Profile

  6. che akak

    February 27, 2014 at 12:56 PM

    memang menakutkan..
    che akak recently posted..Inilah Baka Kucing Yang Dipelihara Oleh Nabi Muhammad S.A.W ,Mueza..My Profile

  7. mahirah

    November 7, 2013 at 8:49 PM

    Saya pun ada alami benda2 pelik masa menginap kt hotel Brasmana ni. Saje nak share ni:) http://viamahirah.blogspot.com/2013/10/misteri-kejadian-seram-di-hotel-putra.html

  8. Iskandar

    November 4, 2013 at 9:10 AM

    Bau busuk dan lantai bilik basah memang antara tanda kurang cantik. Tapi nasib baik dia renjis suruh keluar. Kalau dia pi masuk duduk kat bucu katil gigit kaki suruh keluar lagi haru 🙂
    Iskandar recently posted..5 Tip Mengelak Bilik Hotel Berhantu di MalaysiaMy Profile

  9. Rina

    November 1, 2013 at 6:43 PM

    terus terang saya tidak terlalu suka dengan hal2 yang seram soalnya sedikit penakut …
    Rina recently posted..Tutorial : About SQL Injection And How To FixMy Profile

  10. oshin

    October 30, 2013 at 3:18 PM

    kalau Oshin awal2 dah cabut dulu hahaha kenapa tak complain kat pihak hotel pasal bau tu.. ??
    oshin recently posted..Bila Nak Kahwin, Oshin ?My Profile

  11. blogger lelaki

    October 28, 2013 at 10:22 AM

    lau aku memang tak tunggu lama dah..awal-awal lagi aku dah cuabt lari
    blogger lelaki recently posted..Kehebatan Bomba Penyelamat KLMy Profile

  12. HipMom

    October 27, 2013 at 5:45 PM

    Seram ni.. siap percik-percik air. Dah cek kat badan? Memang air ke?
    HipMom recently posted..Google PageRank Will Not Be Updated AnymoreMy Profile

  13. titan

    October 27, 2013 at 9:26 AM

    kalau nak cerita bab seram..rumah aku ni kira seram gak. haha..
    titan recently posted..SEDA Malaysia Open Day Blogger Workshop 2013My Profile

  14. Zuan

    October 26, 2013 at 11:11 PM

    den lalu lalu je la hotel ni.ni yang depan tempat makan seafood tu kan?
    Zuan recently posted..5 Tips Memilih Buku Yang Bagus Untuk DibacaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge