Alhamdulillah selesai sudah kerja update mengupdate apple iphone 4 aku petang tadi, iOS 7 secara official nya telah dilancarkan pada 19 September 2013. rata-rata pengguna apple memang menantikan pembaharuan yang bakal di perkenalkan oleh apple menerusi iOS7 termasuk aku.

Secara generalnya aku sebenarnya memang tak nak update akibat internet di kolej aku cukup lembab. Wifi jiran sebelah pun ada tapi akibat tinggal bersama pelajar komputer engineering ni faham-faham lah ingatkan aku jer yang hack nak guna wifi tu, rupa-rupanya 4 5 orang lagi duk guna. cam haram jer kerja duk hack wifi orang. Tu belum dikira yang guna modem nak tarik signal wifi lagi tu.

1240201_10200828963390334_678548043_n

new interface iOS7 untuk iPhone 4

Berbalik cerita mengenai iOS7 ni selepas 6 jam menggunakannya memang aku berpuas hati. Interface yang menarik dan berbagai function telah ditambah. Memang best dan nampak hebat.

Tapi satu perkara aku tak puas hati apabila iphone 4 aku nampak berwarna warni sikit. serius hilang kemacholan aku..

Secara total aku amat berpuas hati dengan iOS7 di iPhone 4 aku walaupun proses  nak update memakan masa yang agak lama kerana saiz iOS7 melebihi 1G….

Kepada yang dah update iPhone, iPad dan iPod korang tu enjoy bersama iOS7 yang awesome…

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge