P6280021

Oh Nasi Kukus….

Salah satu nasi kegemaran aku dari kecil lagi. Masih teringat lagi masa kat Perlis dulu tiap-tiap kali balik kampung kat kelantan mesti aku akan beli nasi kukus. Harga masa tu RM4.00 sebungku. Kira bapak punyal mahal lah nasi sebungkus RM4 masa tu. Tapi Now RM4 tu kira murah giler dah.

Al kisahnya masa gi kat Bazar Ramadhan Putrajaya Presint 3 semalam tadi aku teringin sangat nak makan nasi kukus. Actually dari semalam lagi aku nak beli tapi dah beli nasi kerabu terpaksa postpone jer niat aku.

Sambung…

Masa aku nak beli tu ada 2 orang girl tengah beli so aku biarkan penjual tu bungkus nasi untuk diorang dulu. lepas habis tu aku ingat giliran aku sebab aku dah tunggu lama dah tapi tiba-tiba ada sorang mamat ni datang dan penjual tu terus bungkus untuk dia. WTF!

so aku sabar lagi lepas jer mamat tu dia buat tak tahu jer. boleh pulak buat lengah kat sini. dalam otak kau dia ni nak jual nasi ke nak apa. agak bengang gak lah masa tu. aku apa lagi terus blah sambil mulut duk mengomel..heheh

Jawabnya aku makan nasi kerabu la hari tu…. dah hatrik dah aku makan nasi kerabu…gara-gara nasi kukus lah…

ps: tak per esok nak cari lagi nasi kukus….

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge