998818_186515204849218_199161652_n

The Apprentice Asia, diam tak diam dah pun episode 7 yow, tinggal 6 lagi candidates iaitu Jonathan, Andrea, Dian untuk team Marverick dan Celina, Sam dan Alex untuk team Apex. minggu lepas kita saksikan Nash telah pun di pecat atas sebab terlalu banyak kesilapan yang dilakukan.

untuk minggu ni tugasnya adalah design pakaian untuk pramuga dan pramugari Air Asia, satu tugas yang sangat menarik bagi aku.

Team project Manager minggu ni adalah Alex dan Dian. minggu lepas kita tengok Dian agak terkebelakang sikit presatsinya dan minggu ni Dian Step out untuk jadi project manager bagi membuktikan dirinya mampu mengalas tanggungjawab yang diberikan. dan akhirnya team Dian menang task ni. Congrats for Her

secara individu aku lihat Jon dan Andrea agak memandang rendah kat Dian so that why aku lebih sokong Dian. baisalah aku suka sokong under dog ni. apapun tahniah buat team Marverick kerana menang task kali ni.

970501_546763678700775_1660014814_n

dalam board room masing-masing salahkan celina disebabkan tugasnya yang design 80% uniform. bagi aku pun agak kurang setuju dengan design yang dilakukan. yelah lelaki nak pakai seluar warna merah tu memang agak berat sikit kecuali untuk fesyen boleh lah. lagi pun seluar warna merah untuk lelaki agak nampak Gay.

untuk warna putih tu agak tidak sesuai. lagi pun kerja dalam kapal terbang tu memang nampak bersih tapi bila sampai masa nak serve makanan tu yang problem. lagipun part tu dah diterangkan sebelum task dan nampak nya diorang tak amik port sangat so that why diorang kalah.

overal celina memang calon yang lemah jika dibandingkan dengan Sam dan Alex.

ps: secara personal aku x suka celina di pecat, aku lebih suka sam kena pecat.. celina hot kot kalau apply jadi pramugari Air Asia kompen lepas.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge