SHARE

alexa

Dah lama aku tak buat entri mengenai ranking alexa dan trafik ni. maklumlah sejak blog aku ni terumbang ambil di lautan blog sphere dah agak malas nak jaga ranking alexa dan trafik ni. yang aku buat cuma update blog macam biasa kalau. kalau ada idea aku menulis, kalau ada job aku menulis kalau tak ada apa-apa senyap jer lah.

dalam masa 4 tahun aku dalam dunia blog ni dah macam-macam aku belajar. salah satunya adalah trafik dan alexa. blog aku ni bukan trafik tinggi sangat boleh lah cukup-cukup makan lepas 1k per day pun okay dah.

Trafik Tinggi tak Menjamin Ranking Alexa Bagus

betulkan? aku perhatikan ada blog yang trafik tinggi dari aku tapi ranking alexa pun lagi tinggi dari aku. aku pun tangok gak blog aku. pernah seminggu trafik aku tak menentu ada tinggi ada rendah dan kesan nya kepada ranking alexa memang akan cepat meningkat.

so apa yang perlu just maintainkan trafik… insha Allah trafik alexa akan menurun dengan cepat…

Pencapaian paling hebat blog ni dalam ranking alexa adalah 50K seluruh dunia..heheh..yang paling cemerlang lepas tu pelan-pelan jatuh…

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

17 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge