Trafik Tinggi Bukan Penentu Ranking Alexa - Faizal Fredley

Trafik Tinggi Bukan Penentu Ranking Alexa

alexa

Dah lama aku tak buat entri mengenai ranking alexa dan trafik ni. maklumlah sejak blog aku ni terumbang ambil di lautan blog sphere dah agak malas nak jaga ranking alexa dan trafik ni. yang aku buat cuma update blog macam biasa kalau. kalau ada idea aku menulis, kalau ada job aku menulis kalau tak ada apa-apa senyap jer lah.

dalam masa 4 tahun aku dalam dunia blog ni dah macam-macam aku belajar. salah satunya adalah trafik dan alexa. blog aku ni bukan trafik tinggi sangat boleh lah cukup-cukup makan lepas 1k per day pun okay dah.

Trafik Tinggi tak Menjamin Ranking Alexa Bagus

betulkan? aku perhatikan ada blog yang trafik tinggi dari aku tapi ranking alexa pun lagi tinggi dari aku. aku pun tangok gak blog aku. pernah seminggu trafik aku tak menentu ada tinggi ada rendah dan kesan nya kepada ranking alexa memang akan cepat meningkat.

so apa yang perlu just maintainkan trafik… insha Allah trafik alexa akan menurun dengan cepat…

Pencapaian paling hebat blog ni dalam ranking alexa adalah 50K seluruh dunia..heheh..yang paling cemerlang lepas tu pelan-pelan jatuh…

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

17 Comments

  1. Moms Avenue

    April 14, 2014 at 11:12 AM

    Boleh tau ke cemana trafik mempengaruhi rank alexa tu? Kadang-kadang trafik makin turun, tapi rank alexa makin ok pula.. Kompius..

  2. fyna

    June 10, 2013 at 8:34 AM

    fyna pun tak tahu macam mana alexa tue kira. janji kita kekalkan entri. 1 entri sehari pun ok dah.
    fyna recently posted..Cute Baby Strap Sandals Untuk Si Comel AndaMy Profile

  3. fendy

    June 7, 2013 at 8:05 PM

    betul tu….setuju
    fendy recently posted..Video Kelajuan 311 km/h Kereta Api Terapung JepunMy Profile

  4. Datin Tyka

    June 2, 2013 at 12:56 AM

    hari hari update je entri… traffic tinggi ke rendah, same je
    Datin Tyka recently posted..Hadiah Untuk MakMy Profile

  5. kakiblog

    June 1, 2013 at 1:09 PM

    seronok baca benda2 macam nie…terima kasih atas informasi
    kakiblog recently posted..Tolong Cerita Tentang Pagerank (PR)My Profile

  6. Rina

    June 1, 2013 at 9:09 AM

    kalau alexa tidak terlalu dipengaruhi oleh trafik yang tinggi, kiraw faktor yang membuat aleca blog jadi langsing dan bagus apa saja ya ?? sayapun jadi penasaran berat ..
    Rina recently posted..How To Create Emails Activation Form With PHP ScriptMy Profile

  7. afif

    June 1, 2013 at 3:14 AM

    update selalu memang alexa cepat naik..
    afif recently posted..Kursus Affiliate Buang Duit?My Profile

  8. Izzuddin Fauzi

    May 31, 2013 at 3:06 AM

    Ace tinggal 3 hari tak update… Meh tengok apa jadi… hehehe…
    Izzuddin Fauzi recently posted..WWMy Profile

  9. titan

    May 31, 2013 at 2:17 AM

    trafik main peranan. kalau takde trafik, alexa tetap juta-juta. nak dapat trafik, update artikel. trafik leh datang dari direct approach atau dari search engine. Simple like that.

    Kalau takde dorang datang, alexa memang langsung tak gerak.
    titan recently posted..Jobdirumah Payment – Kali ke 34My Profile

  10. hubtips

    May 31, 2013 at 1:46 AM

    saya pun tak pasti mcm mn alexa ni nilai ranking…just update semampu yang boleh je..

  11. Faizal Fredley

    May 31, 2013 at 1:39 AM

    aku pom x tau…cuma apa yg aku tahu selalu update blog dah maintain kan trafik…
    Faizal Fredley recently posted..Trafik Tinggi Bukan Penentu Ranking AlexaMy Profile

  12. reezluv

    May 30, 2013 at 11:27 PM

    apa yg aku dapati, kalau jarang update..jatuh le
    reezluv recently posted..Memori Buat Duit Dengan AffiliateMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge