DSC_0988

bye bye sarawak…

my last day at kuching..serius berat hati nak kembali ke semenanjung. bukan apa bercuti pun belum puas lagi ni maklumlah bila di sponsor ni sebulan pun sanggup lagi..heheh…

DSC_0878

thanks to Sarawak Tourism Boards atas Hotel 5 bintang yg sangat awesome. The Riverside Majestic Hotel sangat best dan selesa..u all should try this hotel okey

DSC_0890

ermmm..nama apa benda ni aku tak sure..sebab excited nak rasa lupa nak tanya apa benda ni..hehe.. *update* nama dia oyster cake..ehhehe

DSC_0915

mercu tanda bandar kuching. x sah kalau tak bergambar di sini nok…kuching tuuuu

DSC_0918

jalan-jalan kat pasar….ikan terubuk masin… aku tak beli sebab tak balik kampung takkan nak masak kat hotel kot…nanti tak pasal pasal kena saman

DSC_0920

segar kan…..hehe..banayk jugak jenis sayur kat sini dan semua nya segar

DSC_0925

kek lapis..aku beli 2 kat sini..rasa bersalah pulak kalau tak beli maklumlah duk try banyak-banyak tapi tak beli nanti apa pulak kata penjual kan

DSC_0936

singgah untuk lunch….

DSC_0926

ada macam Sydney Australia tak..ehhe..

DSC_0929

Kek Lapis time….di sini aku beli 6 jenis kek lapis…semua nya sedap okeh

DSC_0930

bahagian taste…rasa sampai kenyang..hihihih..pastu semua dah rasa macam sama dah rasa dia..ehhe

DSC_0938

lunch lagikkk…

DSC_0944

Pansoh Chicken

DSC_0950

Stir Fried Vegetable with Prawn

DSC_0954

Sarawak Pineapple Fried Rice

DSC_0956

Crispy vegetable

DSC_0958

ni mee apa yer…errmmm tak ingat la pulak..

DSC_0961

Manggo Puding

DSC_0972

Lepas makan terus balik hotel kemas2 dah terus ke air port…sebelum check in

DSC_0977

dari kiri hafiz, KiD, Kelly Shunshine, Ruby, Khairul Annuar

DSC_0980

with my love Roommate Irfan

DSC_0940

eh….

DSC_0959

Lemon Mint Drink

DSC_0986

Lastly atas flght..heheh…part yang aku suka sangat tengok…

dengar ini berakhir lah sudah percutian aku di kuching selama 3 hari 2 malam. percutian yang sangat awesome. terima kasih banyak-banyak kepada pihak Malindo Air dan Sarawak Tourism Board atas percutian yang indah ini.. harap untuk next trip nama aku termasuk lagi….heheh mudah mudahan…

Online booking:
Facebook : Malindo Air
Instagram : malindoair
Twitter : @Malindo_Air
Call center : 03-7841 5388

Not Just Low Cost

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

10 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge