Kenali Lelaki Gay, Metroseksual dan Maskulin

lelaki dan pink

Model Yang di gunakan

Kenali Lelaki Gay, Metroseksual dan Maskulin. assalamualaikum. dah agak lama rasanya aku tidak menulis artikel mengenai hal lelaki samaada lelaki dan fesyen mahupun lelaki dan teknologi. jadi kali ini aku terasa ingin memberi pandangan dan komen sedikit mengenai isu pemakaian lelaki dan juga warna pink.

Warna Pink sungguh sinonim dengan perempuan pendek kata memang buruk beno lah kalau lelaki ni pakai warna pinkrasa nak bagi pelempang on da spot je bila lelaki pakai baju warna pink. serius aku cakap memang tak sesuai lelaki pakai warna pink nak nak pulak kalau si lelaki tu warna kulit ala ala kelabu asap, memang on da spot dapat cacian aku.

Kenali Lelaki MetroSeksual 

tapi di zaman sekarang sudah ramai lelaki yang berani memilih warna pink sebagai pakaian harian memang kita boleh jumpa hari-hari lelaki yang pakai warna pink kalau shopping complex mahupun pejabat.

bagi aku tak salah nak pakai warna pink namun kena lah ikut kesesuain dengan warna kulit yang nak di padan kan. dan bagi aku kalau baju kemaja warna pink tu menunjukkan ciri-ciri lekai maskulin tetapi untuk baju t-shirt memang akan menampakkan ke GAY an si pemakai.

1. Pink itu Gay!

Gay kalau diikutkan bahasa klasiknya membawa maksud gembira.. Maka tak kisahlah jika ia dikatakan gay.. Maknanya pengguna pink itu gembira bukan bermaksud homoseksual seperti yang sering dikatakan.. Jika warna pink dihukum dengan perlakuan seks atau hubungan, apa pula status warna yang lain? Tiada pula perundangan yang menyatakan tidak boleh menggunakan warna merah jambu jika seseorang itu bukan homoseksual..

2. Pink itu Metroseksual

Arus kemodenan seiring berjalan dengan pemikiran manusia yang berubah mengikut zaman.. Tiada lagi pink diwajibkan untuk perempuan dan hitam diwajibkan dengan lelaki.. Sesiapa sahaja boleh menggunakan sebarang warna selagi ianya tidak melanggar batas agama dan manusia.. Dunia urban untuk lelaki metroseksual.. Dan jangan salah anggap dengan seksualiti lelaki metroseksual hanya kerana mementingkan imej dan gaya..

3. Pink itu Maskulin

Keberanian seorang lelaki itu mengenakan warna pink itu sendiri sudah menunjukkan kejantanannya.. Keyakinan yang tinggi tanpa mempedulikan soal lain patut dijadikan contoh untuk lelaki di luar sana mendapat keyakinan yang tinggi.. Kenapa perlu takut bergaya asalkan sudah suka.. Apa guna maksud maskulin itu sendiri yang cukup mendalam, keMAS, KUaliti dan tuLIN [via] jika tidak dipergunakan.. Hehe.. So jangan peduli kata orang.. Buat apa yang kita suka selagi ianya tidak mendatangkan dosa.

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia
.

READ  HAPPY BITHDAY FAIZAL FREDLEY YANG KE 20
Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

1 Comment

  1. Azham Vsvc

    January 22, 2013 at 5:13 PM

    Setakat ni dah ada dua baju berwarna pink…tapi jarang pakai kat luar….so I am safe hahahha!
    Azham Vsvc recently posted..Documentary Shooting: Part 3My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge