Home LIFESTYLE Gadget & Technology Gadget Pilihan Lelaki Zaman Sekarang

Gadget Pilihan Lelaki Zaman Sekarang

1988
11

lelaki dah gadget zaman sekarang memang tak boleh dipisahkan…..bagaikan ianya satu trend di masa sekarang untuk memiliki gadget-gadget yang canggih…sebenarnya gadget bagi lelaki satu fesyen. ianya menampakkan lelaki itu lebih macho dan bergaya dengan ada nya gadget terkini seperti kaca mata hitam, dan dslr..

disini aku senaraikan beberapa gadget yang menambah kemacholan lelaki dan senarai gadget tersebuat merupakan koleksi yang aku miliki sendiri….

MacBook Air

Bagi aku MacBook Air ni tidak lah wajib bagi lelaki cuma aku jer yang terlampau meminati Macbook ni…smart dan simple selain nampak bergaya. Macbook ni biasanya digunakan untuk online di kafe, old town, hayaki bagi menampakkan kemewahan. tapi aku belum pernah pulak nak bawak Mac aku ke tempat mcm tu….risau org kata berlagak jer nanti. MacBook Air ni lebih kepada untuk travel disebabnya ianya ringan dan mudah di bawa kemana-mana. bawak gi kelas pom senang..sesuai lah untuk student Network Engineering macam aku ni yg memerlukan 90% laptop utk melakukan tugasan…

DSLR Nikon D3200

DSLR memang tidak dapat dinafikan bahawa ianya boleh menambahkan kemacholan seorang lelaki….aku tgk di mana-mana memang dslr menjadi pilihan lelaki untuk di bawa kemana-mana…bagi aku aku pilih DSLR Nikon D3200 disebabkan design yg simple dan beberapa aspect yg memenuhi cita rasa aku sebagai seorang blogger.

Jam Tangan


Jam Tangan ni pun benda yg wajib. pilihan aku untuk jam tangan adalah dari Orient disebabkan design dia yg simple dan nampak smart oleh si pemakai. sekrang aku ada 2 koleksi jam tangan dari Orient satu warna hitam untuk kegunaan aktiviti outdoor dan warna silver utk kegunaan yg kasual dan formal..

Kaca Mata Hitam

yg ni kalau tgk lelaki yg pakai dari jauh memang nampak macho..serius aku tak tipu tapi kalau kaca mata yg tidak sesuai di pakai memang aku gelarkan mangsa fesyen la sapa yg pakai…serius dowh x smart giler kalau pakai kaca mata yang x sesuai….bagi aku pilihan yg tepat adalah rayban selain harga yg tidak terlalu mahal mcam Tag Heuer….

Smart Phone

ha yg ni pulak memang semua ada nih….smart phone pilihan aku adalah iPad, iPhone dan Galaxy Note…serius smart dan nampak bergaya…..

Transport (Kereta / Motor)

ni pom penting….kalau pakai smart2 semua lengkap tapi jalan kaki x kena gak kan…..yg salah satu wajib ada…kereta pilhan aku ofcoz lah civid type R…memang macho habis….tapi sekrang cukuplah sekadar produo Viva dan Motor Lagenda 110z…..okay lah student la katakan….

errmm…tu jer bagi aku..yg lain2 tu sekadar tambahan kalau aku terlepas……

11 COMMENTS

  1. saya kongsikan gajet yang saya ada sebagai seorang lelaki. Jalan gi kerja saya gunakan skuter Honda Icon, jam tangan chronograph warna latar belakang navy blue, smartphoen Samsung Galaxy S2, laptop MacBook Air 13, laptop Acer Timeline X 13 (tiga-tiga ni barang wajib aku!), charger, kabels, Logitech wireless mouse dan paling penting, Maxis Broadband untuk online dari mana-mana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here