4 Hari 3 Malam Belayar Bersama Super Star Libra Cruise

4 Hari 3 Malam Belayar Bersama Super Star Libra Cruise

excited….mula2 nampak cruise terus open DSLR.

assalamualaikum….

4 Hari 3 Malam Belayar Bersama Super Star Libra Cruise | dah hampir sebulan tamatnya pelayaran aku bersama SuperStar Libra – Star Cruises yang mengambil masa selama 4 hari 3 malam ke phuket dan krabi Thailand dan baru sekarang aku terbuka hati untuk membuat entry mengenai pelayaran aku tu. bukan apa nak jer aku terus buat masa mula-mula balik dari phuket dulu tapi apakan daya penyakit tangguh menangguh kau mula menyerang dari hari ke hari asyik tangguh jer untuk mula menaip entry mengenai percutiaan ni..

aku mula belayar pada 2 September 2012 di jeti Pulau Pinang. waktu check in jam 1 ptg dan kapal mula belayar jam 4 ptg. perasaan excited mula menyerang sebaik sahaja aku tiba di jeti. kapal punyalah besar memang syok habis…mula-mula nak check in aku rasa satu perasaan aneh iaitu perasaan org kaya-kaya….hehe.maklumlah nak naik cruise ni bukan senang..tiket punyalah mahal….hanya golongan org yg tertentu jer berpeluang…

tengtang harga ramai yg tanya aku…

tolak campur darab bahagi hampir 3 ribu jugak lah aku habis sepanjang berada atas kapal tu termasuk tiket dan pakej di krabi dan phuket.

kemudahan dalam cruise memang perfect semua ada, gym pom ada so kaki kaki yg selalu main besi macam aku ni x perlu risau lah takut 6 pax hilang yer..hehehe…

about makanan alhamdulillah….banyak pilihan dan yg penting HALAL…..tapi ada gak sesetengah tempat yang menyediakan PORK…dah yg paling meggangu adalah arak merata-rata.

majority yg naik cruise adalah dari golongan cina dan india. melayu lebih kurang 10% jer termasuklah staf dah anak kapal yg majoriti dari luar malaysia iaitu cina, filipina, indonesia…

mengenai kabin atau bilik memang puas hati, walaupun kecik tapi serius selesa. Dek kesemuanya ada 11 dek tapi x lah tinggi sangat, dari dek 2 yg aku duk nak ke dek 11 naik tangga pom kejap jer..x rasa penat sangat…

yang lain2 semua ok….nanti kalau aku rajin aku akan cerita lagi dalam next entry…..

 

 

ehem ehem….hehe

jom check in bilik dulu….

 

on9 dulu…..Macbook Air cukup senang utk travel. that why ianya menjadi pilihan aku lebih drpd MacBook Pro

check apa yg kurang dalam kabin…

jalan-jalan atas cruise..dek 11….

masa untuk isi perut…..lapaq bak ang….

releks jap…

perghh..awek filipin cun siot…..

yeay..makan lagi..

HARGA TIKET RM1600 PER PERSON

KALAU ADA DISCOUNT RM1000 PER PERSON

SEGALA AKTIVITI DI PHUKET DAN KRABI PERLU DI TANGGUNG SENDIRI

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

7 Comments

  1. johari azmin

    January 9, 2015 at 5:42 AM

    can tell how much total tiket@ date…..?

  2. liza

    February 23, 2013 at 3:48 PM

    i nk th price list

  3. liza

    February 23, 2013 at 3:44 PM

    i nk price list..tq

  4. naina

    December 13, 2012 at 5:03 PM

    tolong bagi details about the tiket price list

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge