Sponsor Trip – Genting Highland vs Universal Studio Singapore

assalamualaikum….

cuti mid sem hari tu aku spend time seminggu untuk bercuti, saja jer nak release tension setelah menjadi mahasiswa di unimap yang agak mentensionkan. so pilihan aku adalah singapore. aku pilih singapore disebabkan singapore antara negara yg paling hampir dengan malaysia, yelah niat dihati nak ke australia atau new zealand namun apakan daya bajet tak berapa nak mencukupi…so singapore pom jadi lerrr….oversea gak kan…

aku kat singapore selama 3 hari 2 malam…agak nice gak…walaupun duit RM setelah di tukar ke DOLAR menjadi x berapa nak banyak…tpi yg penting puas…

kat singapore aku gi universal studio jer..saja nak main game yg agak mencabar org kata…dah ternyanta memang puas…

balik dari singapore niat dihati nak letak kat melaka..sebab melaka pom macam best gak…nak balik kota bharu rasa awal lagi…duk rumah pon x buat apa gak…

paln nak ke melaka x jadi sebab penat sangat so aku terus ke genting….nak lepak sana kat tempat sejuk…di genting pom 3 hari 2 malam aku duk sana…dan menginap di hotel awana…awana is the best…..bilik so nice….breakfast terbaik..cuma dinner jer tak sempat nak rasa disebabkan 2 malam berturut2 aku kat puncak genting…

kat genting aku lihat memang cukup berbeza nak dibandingkan dgn uss….yg pertama dari segi cuasa…ofcoz la kan…ehehe..yg paling ketara permainan kat genting kurang menarik minat aku…maybe disebabkan aku terlebih dahulu merasa game yg ada kat uss lebih challenge dan bnyak kot…

tapi serius  aku nak bagitau yg universal studio singapore lebih best dr genting….aku tgk movie 4D pun jauh beza antara genting dgn uss…

apapun percutian mid sem ari tu memang terbaikk….

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

9 thoughts on “Sponsor Trip – Genting Highland vs Universal Studio Singapore

  1. akak genting dah p tapi uss blom lagi walaupun akak org johor tp la ni dok slangor, so uss lagi jauh dr genting,… pada akak permainan kat genting pun dah akak takut nak main, lagi le kat uss tu akak p tengok je le koot… gayat aar

    Reply

Leave a Reply to Kodet Froyo Cancel reply

CommentLuv badge