SHARE

MacBook Air 13′ aku…

assalamualaikum……

dah lama tinggalkan blog nih…habuk pun dah tebal dekat 6 inci dah…

hari ni aku agak free sikit sebab segala kerja dah hampir selesai dah cuma bisness yg baru nak di jalankan masih lagi perlu di beri perhatian sikit….

ermmm…..agak kekok lak nak mulakan ayat ni setelah lama tinggal….

okay kali ni just nak cerita pasal Macbook air jer….saja nak review sikit jer…hari isnin lepas dengan rasmi nya aku telah menjadi salah seorang pengguna macbook air ni..excited dia tu x yah citer lah sehingga aku nak tido pun x boleh asyik teringat kan macbook jer….

tapi apa yg menyedihakan adalah menggunakan mac ni punya lah susah, serius memang lain giler dengan window biasa ni, susah dia macam aku mula2 guna linux masa lab ic design dulu…semua nya berbeza sehingga kadang-kadang menyusahkan diri sendiri lak…

namun setelah 4 hari menjadi pemilik macbook air ni akhirnya aku berjaya juga membiasakan diri dengan macbook ni..agak nice n cool gak la guna benda ni..nak-nak bila aku online dekat library or dekat cafe…rasa dia macam aku ni anak raja lak…punya lah bangga..tapi bukan niat nak menunjuk saje nak try benda baru jer…

untuk macbook ni hanya lah satu jer yg aku tak berapa nak berkenan sangat….masalah Accessories yang punya lah mahal tahap dewa….bayangkan lah cover keyboard pun dah RM89 perghh…bapak mahal dowh…kalau yg biasa RM1 jer aku beli…tu belum kira brg lain lagi tu….

adoi..ni lah salah satu sebab kenapa ramai member aku x bagi aku guna macbook ni….Accessories dia tuhan jer lah tau punya lah mahal…patut lah org kata yg macbook ni hanya untuk golongan org berada sahaja…

apapun guna macbook ni memang mencabar dah best…terbaikkk…design cukup smart dan nipis sehingga runsing aku nak berkasar…..

ps: sayang iphone aku lak wak hal dikala macbook baru jer sampai…

Perlukan Khidmat Translation untuk blog? Jom ke veqta.com semua bahasa boleh di translate. Bahasa Alien pun boleh!!

#TIPTRAVEL: Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum travell! Boleh kongsi ramai-ramai. Boleh pickup di KLIA/KLIA2. Antara negara yang aku pernah guna Samurai Wifi adalah Eropah, Jepun, Indonesia, Thailand, South Korea, Mauritius, New Zealand dan Australia TravelRecommends Pocket Wifi aku dah guna di Eropah dan South Korea! Boleh sewa DISINI RoamingMan Pocket Wifi aku dah guna di Jepun! Boleh sewa DISINI

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge