MacBook Air Hanya Untuk Orang Kaya

MacBook Air Hanya Untuk Orang Kaya

MacBook Air 13′ aku…

assalamualaikum……

dah lama tinggalkan blog nih…habuk pun dah tebal dekat 6 inci dah…

hari ni aku agak free sikit sebab segala kerja dah hampir selesai dah cuma bisness yg baru nak di jalankan masih lagi perlu di beri perhatian sikit….

ermmm…..agak kekok lak nak mulakan ayat ni setelah lama tinggal….

okay kali ni just nak cerita pasal Macbook air jer….saja nak review sikit jer…hari isnin lepas dengan rasmi nya aku telah menjadi salah seorang pengguna macbook air ni..excited dia tu x yah citer lah sehingga aku nak tido pun x boleh asyik teringat kan macbook jer….

tapi apa yg menyedihakan adalah menggunakan mac ni punya lah susah, serius memang lain giler dengan window biasa ni, susah dia macam aku mula2 guna linux masa lab ic design dulu…semua nya berbeza sehingga kadang-kadang menyusahkan diri sendiri lak…

namun setelah 4 hari menjadi pemilik macbook air ni akhirnya aku berjaya juga membiasakan diri dengan macbook ni..agak nice n cool gak la guna benda ni..nak-nak bila aku online dekat library or dekat cafe…rasa dia macam aku ni anak raja lak…punya lah bangga..tapi bukan niat nak menunjuk saje nak try benda baru jer…

untuk macbook ni hanya lah satu jer yg aku tak berapa nak berkenan sangat….masalah Accessories yang punya lah mahal tahap dewa….bayangkan lah cover keyboard pun dah RM89 perghh…bapak mahal dowh…kalau yg biasa RM1 jer aku beli…tu belum kira brg lain lagi tu….

adoi..ni lah salah satu sebab kenapa ramai member aku x bagi aku guna macbook ni….Accessories dia tuhan jer lah tau punya lah mahal…patut lah org kata yg macbook ni hanya untuk golongan org berada sahaja…

apapun guna macbook ni memang mencabar dah best…terbaikkk…design cukup smart dan nipis sehingga runsing aku nak berkasar…..

ps: sayang iphone aku lak wak hal dikala macbook baru jer sampai…

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

7 Comments

  1. Elsa

    October 28, 2012 at 7:49 AM

    Saya bukan orang kaya, kerana saya pakai produk Asia ….Saya pilih samsung saja…. hehehe
    Elsa recently posted..7 Alasan Berbelanja di Rakuten.co.id: Toko online murah, serba ada Barang unik JepangMy Profile

  2. belegz

    March 19, 2012 at 9:39 AM

    sombong kalii . . nii orangg. . . inget . . .mati pun tak bawaa ..laptop .. .

  3. farhan

    March 17, 2012 at 3:29 PM

    jadi kau ni dah jadi org kaya la kan..
    farhan recently posted..Hapuskan Rasuah….My Profile

  4. Azman

    March 17, 2012 at 1:48 AM

    wow mac book,patutlah dah jarang layan blog hehehe..
    Azman recently posted..Lelaki KacakMy Profile

  5. cik diana

    March 16, 2012 at 4:15 PM

    untung lewww. ngee
    cik diana recently posted..[ Selamat Ulangtahun Perkenalan ]My Profile

  6. koqin karemo

    March 16, 2012 at 3:25 PM

    akhirnya, anda berjaya gak… untunglah… oit orang kaya..!!! hahahah :p
    koqin karemo recently posted..Program Menarik Anjuran MPSJMy Profile

  7. Mohd Isa

    March 16, 2012 at 3:25 PM

    tudia, bertuahnya kawan aku sorg ni…merasa gak macbook air ye…aku gak leleh..hehe
    Mohd Isa recently posted..Semak Keputusan SPM 2011 dengan SMSMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge