assalamualaikum….hari terakhir aku di sabah..dah nak balik dah…..kejap jer seminggu masih belum puas aku merasai holiday aku di sabah..hurmm…x per setiap yg bermula ada penghujungnya maybe aku boleh datang lagi untuk next holiday..

untuk entry kali ni just nak review ranking alexa, page rank dan blogger of the year untuk tahun 2011.

Ranking Alexa

ranking alexa memang penting buat blogger dan sesebuah blog, ranking ni lah penentu kejayaan sesebuah blog..untuk tahun 2011 adalah tahun paling bermakna bagi blog aku sebab pada pertengahan tahun lepas aku telah berjaya mengecutkan nilai alexa hingga pernah mencecah 60k di seluruh dunia dan berada top 200 di seluruh malaysia..tahun lepas juga aku pernah berada dalam top 10 blog bahasa melayu paling berpengaruh  di malaysia dan top 10 blog personal di malaysia….rindu giler saat tu tapi sekarang…hamcusss..nak naik balik memang sakit…

Page Rank

page rank jugak amat penting tapi bagi aku page rank ni boleh menyebabkan seorang blogger itu menjadi sombong. yelah untuk tingkat kan page rank ni mostly sesebuah blog itu perlu ‘berkawan’ dengan blog yg nilai page rank tinggi untuk tingkat kan nilai page rank blog sendiri. tapi itu depend kpd tujuaan seseorang itu berblog… page rank aku sekrang dah jatuh ke PR3 dimana suatu masa dulu blog aku berstatus PR4, tapi x per lah naik turun tu perkara biasa…

10 Blogger of the years 2011

untuk blogger of the year sepanjang 2011 ni  di nilai berdasarkan kejayaan sesebuah blog tersebut serta impact terhadap pembacanya sendiri.

10 blog yg tersenarai semuanya memang sukses dalam kategori masing-masing, diorang memang byk peminat dan menjadi ikon dalam dunia blogging ni….dan 10 blog ni juga lah menjadi inspirasi aku untuk terus berblog…sekalung tahniah buat 10 blogger yg terpilih….diorang juga berjaya dalam gosip dunia blogging dan paling penting diorang berjaya di dalam dunia realiti dah patut di contohi….

mungkin korang x perasan kan yg senarai kat atas tu sebenarnya 11 org bukan 10…

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

12 COMMENTS

  1. Mereka-mereka diatas telah bekerja keras sepanjang tahun,jadi inilah hasilnya.

    Ada blogger yg mmg tak nak berkawan/komen/singgah kat blog PR rendah takut PR jatuh agaknya.

    Tetapi mereka lupa blogger PR rendahlah yang menaikan mereka.

    *tak der kena mengena dgn list diatas harap maklum 🙂
    Azman recently posted..Blogger Otai Pemberi MotivasiMy Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge