Fakta Sebenar Lelaki Patut Anda Tahu

Fakta Sebenar Lelaki Patut Anda Tahu

lelaki ini sedang merenung masa depan….

oh lelaki…

Seorang yang bernama lelaki mempunyai tanggungjawab yang besar kepada dirinya sendiri dan juga orang yang berada disekelilingnya. Begitulah juga banyaknya dosa-dosa yang terpaksa ditanggung oleh seorang lelaki berbanding seorang wanita. kali ini mari lah kita selami fakta sebanar yang ada di dalam diri seorang lelaki…

• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.

• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…

• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.

• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu, sambil isap rokok plak…

• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…

• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.

• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…

• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada kaum lelaki..

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

22 Comments

  1. nur chahaya abadiey

    February 2, 2012 at 2:55 AM

    stuju sgt ngn yg last tue.lelaki memg mask sedp..mcm nur sdri prefer pegi mkn dkt kdai yg tkang msk laki..hahaha.. bukan nk menggatal ker hape..just bsed on my xperienced larh kan..laki masak lagi sedp kot..tp ad jgk pompuan mask yg sdp tp normally law kt kdai2 nur rase laki lg better kot…
    just my opinion.. suke mkn kri yg adik nur msk dr nur msk sdri..include megi kari…:)
    nur chahaya abadiey recently posted..ESTABLISHING TIES OF KINSHIP INCREASE RIZQ (sustenance)!!My Profile

  2. titan

    February 1, 2012 at 9:32 AM

    ayat terakhir tu..aku sokong 100%. kebanyakkan chef yang hebat, pukul rata adalah lelaki. haha..
    titan recently posted..Lelaki kacak bila senyum-senyum..My Profile

  3. syafik

    January 31, 2012 at 10:10 PM

    satu lagi sebab ape nak memasak , sebabnya GILA!

  4. Syafiq Ahadin

    January 30, 2012 at 5:43 PM

    Haha! Dah plan lepas habis asasi nanti nak blajar masak. nanti dekat U senang dah. takyah nak turun ke kafe. haha! sodap2!

    nak rase? sile2…
    Syafiq Ahadin recently posted..Movie Review: The Exorcist (Scariest Movie of All Time)My Profile

  5. ain dzaya

    January 30, 2012 at 1:09 PM

    sentap dgn statement yg ketujuh bagi kaum laki…apa kejadah kaum laki..sebenarnya suka ble pmpuan masak tapi byk komen sbb laki rasa pmpuan mmpu masak 7kali gnda lebih baik dari laki..sbb tu laki kuat komplen..

    laki ta komplen bila laki masak sebab dia tahu bakat kaum mereka sama je…n other word…xkan nak maki n kutuk kaum sendiri kot..agak2 la dowh!

  6. Denaihati

    January 29, 2012 at 9:35 PM

    askm. aku suka fakta ni “chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada kaum lelaki..”

  7. capt keon alhan

    January 29, 2012 at 8:40 PM

    bapak sy sesekali masak sedap ooo….

  8. eZmALizA

    January 29, 2012 at 7:55 PM

    fakta ye? hahaha…

    ini kenyataan si FF.. pandai2 je eh..lelaki zaman skrg ni lebih pandai masak dari org pompuan..hahaha 😀 syabbasss betei!

    • faizal fredley

      January 29, 2012 at 8:16 PM

      hahaha…sb tu kebyakkan chef terdiri dr lelaki…tp kalau lelaki bujang duk rumah bujang mcm tu lah jadi nya…

  9. rozuan

    January 29, 2012 at 7:44 PM

    maggi kari pon ok le kan.huhu

  10. Azman

    January 29, 2012 at 7:12 PM

    Masa bujang dulu mmg seperti fakta diatas.Bila dah kawin tak kedapur dah.Rugilah byr mahal2(kawin) kena masak pulak 🙂

  11. M'Rie R'Nie

    January 29, 2012 at 6:49 PM

    Fakta diatas memang ada benarnya. Tapi kurang tepat. Sebab saya pun suka memasak. adakalanya saya memasak sayur lemak cili api, sup ayam & daging, ayam & daging masak merah, tom yam dan sebagainya. saya bukan chef dan bukan student yg berkaitan memasak. sebab saya start blaja memasak sejak dari umur 13 tahun lagi dan masih memasak sehingga kini.

    • faizal fredley

      January 29, 2012 at 8:12 PM

      baguslah….tp kalau org lelaki bujang memng jarang sgt masuk dpr…tp kalau dah minat memng haro2 akan duk kat dapr..

  12. Ahmad Ijat

    January 29, 2012 at 5:17 PM

    Sangat setuju dgn kenyataan bro..:-) fakta sebenar yg org perempuan patut tahu jgk..hehe

  13. lea isnawi

    January 29, 2012 at 4:52 PM

    yang no 1 tu sy amat amat sokong! hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge