lelaki ini sedang merenung masa depan….

oh lelaki…

Seorang yang bernama lelaki mempunyai tanggungjawab yang besar kepada dirinya sendiri dan juga orang yang berada disekelilingnya. Begitulah juga banyaknya dosa-dosa yang terpaksa ditanggung oleh seorang lelaki berbanding seorang wanita. kali ini mari lah kita selami fakta sebanar yang ada di dalam diri seorang lelaki…

• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.

• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…

• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.

• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu, sambil isap rokok plak…

• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…

• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.

• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…

• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada kaum lelaki..

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

22 COMMENTS

  1. stuju sgt ngn yg last tue.lelaki memg mask sedp..mcm nur sdri prefer pegi mkn dkt kdai yg tkang msk laki..hahaha.. bukan nk menggatal ker hape..just bsed on my xperienced larh kan..laki masak lagi sedp kot..tp ad jgk pompuan mask yg sdp tp normally law kt kdai2 nur rase laki lg better kot…
    just my opinion.. suke mkn kri yg adik nur msk dr nur msk sdri..include megi kari…:)
    nur chahaya abadiey recently posted..ESTABLISHING TIES OF KINSHIP INCREASE RIZQ (sustenance)!!My Profile

  2. sentap dgn statement yg ketujuh bagi kaum laki…apa kejadah kaum laki..sebenarnya suka ble pmpuan masak tapi byk komen sbb laki rasa pmpuan mmpu masak 7kali gnda lebih baik dari laki..sbb tu laki kuat komplen..

    laki ta komplen bila laki masak sebab dia tahu bakat kaum mereka sama je…n other word…xkan nak maki n kutuk kaum sendiri kot..agak2 la dowh!

  3. Fakta diatas memang ada benarnya. Tapi kurang tepat. Sebab saya pun suka memasak. adakalanya saya memasak sayur lemak cili api, sup ayam & daging, ayam & daging masak merah, tom yam dan sebagainya. saya bukan chef dan bukan student yg berkaitan memasak. sebab saya start blaja memasak sejak dari umur 13 tahun lagi dan masih memasak sehingga kini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge