erkk….popular ker? blog mana yang popular nih weh? dekat dekat final exam (31 dis) pom masih sempat lagi nak hupdate blog weh. tension study hadap laptop kejap buat hilang stress. nak minum nescafe kan tak leh tido pulak lepas nih.…

Salah satu di antara tanda-tanda besar Qiamat besar ialah binatang yang keluar dari bumi (Dabbah). Apakah binatang itu besar atau kecil? Apakah ia dilahirkan oleh bumi atau lahir dari binatang tertentu? “…dan apabila perkataan telah jatuh ke atas mereka, Kami…

Waktu Sesuai Bercuti di Pulau Perhentian, Terengganu. KEUNIKAN dan keindahan alam semula jadi di Pulau Perhentian, Terengganu menjadikan ia antara pulau yang popular di kalangan pelancong tempatan dan luar negara. Pulau yang terbahagi kepada dua iaitu Pulau Perhentian Besar dan…

Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Mendapat peluang bercuti di tempat idaman menjadi impian saya sejak dulu lagi. Rancangan diatur seawal enam bulan. Segala persiapan termasuk penginapan, makanan, pengangkutan hingga tempat yang ingin dilawati diatur dan dirancang dengan…

FILEM trilogi, Lord of the Rings arahan Peter Jackson memang tidak dapat disangkal popularitinya sejak ditayangkan pada 2001. Populariti filem itu berterusan dengan penayangan filem The Hobbit: An Unexpected Journey bulan ini. Keadaan itu menjadikan New Zealand yang merupakan lokasi…

Ekspedisi Jelajah Tasik Kenyir Terengganu. Selain bersuka ria di pekarangan resort, ada yang memilih untuk memancing, meredah keluasan tasik, meneroka gua ataupun bersendirian atas penginapan bot. KALI ini persinggahan EKSTRA ialah Tasik Kenyir, Terengganu. Terpegun dalam pesona, nyata sekali kawasan…
Tempat Percutian Menarik di Malaysia

Tempat Percutian Menarik di Malaysia. 10 Destinasi Dalam Negara Pilihan Rakyat Malaysia. BUKAN sahaja pada musim cuti persekolahan, malah juga cuti hujung minggu atau cuti umum, kita dapat menyaksikan rakyat di negara ini memenuhi kompleks beli-belah, taman tema, pusat rekreasi…

assalamualaikum….Drama bersiri Adam dan hawa Drama bersiri Adam & Hawa karya penulis Aisya Sofea sebanyak 80 episod bakal ditayangkan mulai 27 Ogos 2012 jam 9 malam setiap Isnin hingga Khamis. ini bukan entry SEO ye…just nak shared aktiviti baru aku…

Bercutian Di Putrajaya | MUNGKIN ramai tidak menyedari bahawa Putrajaya merupakan sebuah tempat yang menyeronokkan untuk bercuti, selain destinasi pantai, tanah tinggi mahupun pulau-pulau di sekitar Malaysia. Baru-baru ini, penulis berpeluang menikmati keindahan Putrajaya dengan melawat beberapa tempat menarik di…

  Sama ada dari atas helikopter, kapal terbang laut, bas persiaran mahupun dalam kenderaan sendiri, New South Wales ada pelbagai pengembaraan yang bakal mengasyikkan semua. Tarikan Utama Legendary Pacific Coast Terletak antara Sydney dan Brisbane, Legendary Pacific Coast adalah satu…

Rusuhan kaum di sungai petani ni betul atau tidak? dah heboh dalam facebook tapi dalam tv atau akhbar tak der pun. aku ada jugak kol kawan aku kat sungai petani so dia cakap benda ni betul tapi kenapa dalam tv…

TAHUN 2012 bakal melabuhkan tirainya kurang dari dua minggu sahaja lagi. Bagi peminat tegar gajet, kehadiran tahun baharu tentunya sesuatu yang dinanti kerana seperti biasa, pelbagai gajet terkini bakal menemui mereka. Berikut disenaraikan gajet yang diramal bakal memasuki pasaran pada…

Keputusan PMR 2012 Keputusan PMR 2012 akan dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan melalui sekolah masing-masing pada rabu 19 Disember 2012. Calon PMR boleh mengambil keputusan masing-masing selepas jam 11.00 pagi di sekolah masing-masing. Diharap semua calon berjaya dan setimpal dengan usaha…

Pulau Pinang Destinasi Percutian Terbaik Di Malaysia. BAGI mereka yang menggemari makanan-makanan enak serta murah, Pulau Pinang adalah destinasinya. Pulau itu bukan sahaja menjanjikan makanan yang sedap bahkan juga tempat-tempat menarik untuk dilawati. Dengan hanya berbekalkan bajet RM200, penulis bersama…

POKOK-POKOK kaktus tumbuh meliar di padang pasir. Kewujudannya sedikit mengganggu pemandangan. Justeru, tidak hairanlah pengunjung beranggapan Phoenix yang terletak di Arizona, Amerika Syarikat (AS) sebuah kawasan yang sukar untuk mendapatkan air dan menyaksikan kebudayaan penduduknya. Bagaimanapun, hakikatnya metropolis itu yang…