salam semua…

Top 10 Drama Korea Paling Best – Drama Korea Membuatkan Lelaki Menangis. Melalui tajuk pun mesti korang dah tahu entry ni pasal apa kan?? 2 hari aku amik masa nak habiskan drama korea 20 episode. yakni masa paling cepat pernah aku habiskan drama korea. selalunya paling cepat pun seminggu, adakalanya sampai berbulan-bulan baru aku boleh khatam drama korea ni. yelah masa kat universiti masa amat terhad nak layan korea ni memang kena fikir 2 kali.

kira-kira pukol 6.50 pagi bersamaan 18 ogos 2011 iaitu hari ke-18 kita berpuasa tamatlah sudah aku habiskan drama korea Stairway to Heaven. sebenarnya drama ni telah lama ada dalam hardisk aku cuma masa jer yang tak sesuai untuk aku feeling-feeling ni. kat kolej memang busy so, aku postpone la utuk berfeeling drama korea ni.

cerita ni mula-mula memang agak sakit hati aku tengok, dengan perangai budak-budak kecil yang macam setan membuatkan aku nak bunuh diri jer. pada pertengahan okay lagi steady jer baru-baru nak menghayati jalan cerita la kata kan. tapi bila masuk episode ke 12 perghh….meleleh beb….bukan meleleh air mata tapi meleleh air hidung buat tahan nangis. yerlah bukan senang nak keluarkan air mata ni bro….mahal kot air mata lelaki nih…last-last tumpah la sikit…sikit jer…haha

drama ni satu jer aku x berapa suka sebenarnya, watak hitam (Han Yoo-Ri) yg dilakonkan oleh Kim Tae Hee  merupakan heroin korea paling aku minat menjadi jahat. macam tak leh terima kenyataan nyer, kan best kalau dia jadi heroin. aku minat minah ni masa dia berlako dalam drama love story in hardvard lagi, muka ala-ala innocent jer…kiut habaq hang…

apa-apa pun cerita ni memang best..tak rugi aku layan..kalau tak silap aku ni drama korea ke 12 aku tengok kot…sedih dia tu memang tahap 5 dari 6 ar, sebelum ni drama paling sedih yg pernah aku tengok adalah drama jepun 1 Litre of Tears.

drama ni jugak pernah disiarkan kat NTV7 kalau tak silap.

ni sedikit top 10 drama korea paling best bagi aku..

  1. Love story in Hardvard
  2. Stairway to Heaven
  3. Sassy Girl
  4. My Girl
  5. Witch Yoo Hee
  6. Boy Over Flowers
  7. Full House
  8. You Are My Destiny
  9. You’re Beautiful
  10. Princess Hours

dalam hardisk aku ni banyak lagi drama korea belum aku layan hanya tunggu masa sesuai jer…

sekarang aku nak sambung tido dari semalam lagi duk layan drama korea ni, nak rehat kan mata lak…

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

76 COMMENTS

  1. Top 15 draMa/varIety korea yg terbaIk. .

    :: Boys Over Flower.
    :: Secret Garden.
    :: 49 days.
    :: My Girl.
    :: Protect The Bos.
    :: You’re Beautiful.
    :: Yes Captain/Take Care of Us Captain..
    :: Dream High 1 & 2.
    :: Playful Kiss.
    :: Personal Taste.
    :: City Hunter.
    :: Lie To Me.
    :: My Love Pattzi.
    :: X-Man.
    :: Running Man.

  2. Minta tlg sapa2 yg tahu 1 drama korea ni. Drama 1st saya tgk. Cerita pasal zaman dulu2 seorang Dr Hue Jun x silap namanya belajar menjadi Dr. Dari seorang pencari pokok herba sehingga menjadi seorang Dr Diraja. Cerita mengenai kegigihannya itu yg buatkan drama ni amat menarik. Harap dpt berikan nama dramanya. Di siarkan di TV2 masa tu. x ingat tahun berapa. Terima kasih.

  3. wahhh…hebat…taste kita hampir sama…….haaha….tapi,blom lagi tengok princess hour…you’re beautiful paling best..heroin diA TUH awek saya..haahaa..park shin hye n jgs mmg pasangan betul2 ideal!

  4. perghh!! jarang jumpa lelaki yg suka tengok citer korea..
    stairway to heaven, sassy girl & you are my destiny xpenah tgk pon lgi..hee~ love story in harvard lak tgk x abis…. yg lain2 sume dh tgk.. siap xtdo malam semata2 nak abiskan.. hard disk penuh ngn citer korea jer..heheh =)
    jayhunt recently posted..Blog aku kena removed??My Profile

  5. hi.
    sy ni tak minat sgt drama korea. kalau diberi pilhan, sy pilih plg last.sy mana ada masa nak layan leret2 ni.jadi sy prefer film bahasa melayu dan inggeris sj.
    btw, lelaki memiliki perasaan yg sama mcm perempuan,. cuma keegoan membezakan. dalam ilmu kedoktoran, lelaki la yg plg kita kena hati2 bl nak inject. sbb diorang ni lebih takut tp tak bagitau. tak mcm perempuan. jd doc buat biasa2 lah tgk, dia pengsan. comel je hihi 🙂
    dr zatiel recently posted..info: tips belajar ‘last minute’ cara saya^^My Profile

  6. try layan winter sonata lak…tgok bnyk kali pun x jemu n tetap nangis jugak….tarikan die yg paling best sbb begitu berunsur ketimuran….

  7. btw pasal commentluv tu saya tak rasa msalah rss pasal commentluv bro ada cakap saya tgh offline.tak tahu la apa yg offline nya..

    blog lain ok ja saya komen ada link commentluv..blog faizalfredley dgn blog 2dayblogger je problem skit..kan jenis commnetluv bro dgn 2dayblogger sama..

    bro takleh buat commentluv macam denaihati, ariffshah or kujie ke?

  8. HAHA . semua dah layan . senorok +++ . time blaja dulu kwn2 siap jeling2 agi lau tgk2 jek dh leleh air mate . HAHA . sebab dorang tak layan sgt . so lyn sorang2 n feeling sorang . orang pggl pon wt tak endah jek .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge