RIBUT DI KEDAH, PERLIS DAN P. PINANG

Ribut landa Kedah, Perlis, P. Pinang


MOHAMAD ZAMBRI menunjukkan rumahnya yang rosak teruk akibat ribut di Kampung Tok Keling, Alor Setar semalam.

 


MENANGI APPLE IPAD 2 SECARA PERCUMA

ALOR SETAR – Lebih 300 buah rumah rosak akibat ribut yang melanda Kedah, Perlis dan Pulau Pinang petang kelmarin.

Bagaimanapun, tiada kecederaan atau kematian dilaporkan.

Di Baling, selain rumah rosak akibat ribut, lebih 1,300 penduduk daripada 305 keluarga terpaksa dipindahkan ke 14 pusat pemindahan setelah rumah mereka dinaiki air akibat limpahan Sungai Kupang.

Jurucakap Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) negeri memberitahu, kampung terlibat adalah Belakang Panggung, Pekan Khamis, Landak Hilir, Belakang Sekolah, Banggol Lahar, Cenerai dan Pekan Kupang.

Ribut yang berlaku selama dua jam mulai pukul 6 petang itu menyebabkan 212 buah rumah di daerah Kota Setar, Kubang Pasu, Padang Terap dan Pendang serta 27 buah sekolah mengalami kerosakan

psst: aku ingat terengganu jer yg di landa hujan…nasib baik aku duk putrajaya sekarang kalau duk perlis sekarang ni memang aku berbungkus dalam selimut lagi nih…memang akan sayang giler nak tinggalkan katil..

walau apa pun aku harap diorang yang di utara baik-baik saja…x der perkara yg tidak di ingini berlaku…tiba-tiba teringat peristiwa perlis dilanda puting beliung tahun lepas….first time aku tgk puting beliung di depan mata…atap rumah melayang sampai mencecah bumbung bagunan hostel aku yg 4 tingkat..memang dasyat….

UNIMAP DI LANDA RIBUT PUTING BELIUNG

KUALA PERLIS DI LANDA PUTING BELIUNG ( video dan gambar di sertakan)

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

8 Comments

  1. IEB

    March 31, 2011 at 10:05 AM

    Subhannallah…. Permudahkan lah bagi diorang… ni macam tempias tsunami di myammar jer.. mudah-mudahan tak terjadi lah lagi tsunami di malaysia
    IEB recently posted..Terminal TBS like KLIA dahMy Profile

  2. wanzi

    March 30, 2011 at 9:04 PM

    Bencana alam sekarang ini tidak kira musim dan kawasan. Jadi kita insan biasa mestilah selalu berwaspada… semua itu kejadian alam dan ujian dari Yang Esa…
    wanzi recently posted..Amalan berkirim salam atau khabarMy Profile

    • faizal fredley

      March 31, 2011 at 11:21 AM

      betol…itu adalah ujian dr yg maha esa…setiap apa yg berlaku ada sebab nya..

  3. uncle

    March 30, 2011 at 8:05 PM

    uncle guna 701panduan dan innity..maaf terpaksa msg sini…kat shoutbox kena banned huhuuu
    uncle recently posted..berita baik berita baik My Profile

    • faizal fredley

      March 31, 2011 at 11:15 AM

      owh x per…shoutbox tu x betol sikit..org lain yg di banned org lain yg kena…

  4. qasehraihan

    March 30, 2011 at 7:55 PM

    subhanallah…
    semoga mereka semua tabah..

    hai FF…
    slamat smayang maghrib..ke piyed???haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge