Travel Blog | Faizal Fredley

Walking in the Sky!

Banner-Kelab-Blogger-Ben-Ashaari

Perfume Lelaki Terbaik dan Popular

Perfume Lelaki Terbaik dan Popular | Top 5 Perfume Pilihan Lelaki. Assalamualaikum semua..bertemu lagi kita di entry kedua untuk hari ini….entry ni diterbitkan sempena aku bakal dapat elaun 2 3 hari lagi..weee…happy…

okay…..untuk elaun kali ini aku rasa nak survey perfume yang sesuai untuk aku..yelah aku sekarang ni dalam proses nak memaskulinkan diri aku untuk menjadi seorang lelaki metroseksual bukan homoseksual yer…biasalah lelaki zaman sekarang ramai yg mementingkan penampilan…dengan penampilan yang meyakinkan seseorang itu boleh membentuk personaliti yg bagus dan meningkakkan tahap keyakinan terhadap diri sendiri..

untuk itu aku telah memilih 5 jenis perfume yg cukup popular dan mungkin akan menyerlahkan diri anda kepada umum..cehhh…

Acqua Di Gio – Giorgio Armani

perfume ni aku tak pernah guna lagi..so tak tau la macam mane bau dia…tapi aku dengar ramai gak yg pakai perfume ni..

Safari – Ralph Lauren

yg ni aku selalu tgk yg member aku guna..bau nya boleh tahan gak..

Dark Blue – Hugo Boss

hugo satu jenama yg cukup famous…tapi belum pernah ku cuba…

Cool Water (M) – Davidoff

cool je nampak…..kalau aku pakai mesti rasa cool semacam jer nih..

Dunhill Desire (M) – Dunhill

yg ni aku pernah beli tapi sebagai gift kat someone..bau nya boleh la….tapi agak keras sikit bau dia…

yg mana jadi pilihan aku ek….kalau boleh nak beli 2 satu yg sesuai untuk malam dan satu sesuai untuk siang…sekarang ni aku guna yg biasa jer..nike dan adidas..bau ala-ala jer….x sampai 30 minit bau entah kemana..

ps: kalau sapa ada cadangan leh kongsikan yer…yang terbaru paling aku suka adalah Polo Red Ralph Lauren

header

22 Comments

Add a Comment
  1. top bagi aku la. dior homme intense, YSL LA NUIT DE L’HOMME, 1million paco

  2. Bro kalau bab perfume ni agak universal.Kena pastikan kita suka bau yang cane sama ada fresh,spicy,musky atau type gourmand.Then tengok lifestyle kita banyak indoor atau outdoor.Then tengok skin kita jenis oily atau dry.best bau kat orang lain x semestinya best kat skin kita.perfume akan bertindak balas dengan body chemistry kita.better check top,middle n base note dia.Kalau suhu panas dan lembap macam negara kita susah nak dapat perfume yang boleh tahan lama lebih dari 4 jam.Aku cadangkan ko try JPG Le Male,YSL Body Kourus,TM A*Men,Chanel Allure Homme,Versace Dreamer.Ini perfume yang boleh survive cuaca kita.Kalau suka yang soft boleh try ADG,Bvlgari Aqva,Issey Miyake,Kenzo Power,Cool Water atau Burberry Sport.Kalau nak nicheboleh try Terre De Hermes atau Creed.Tapi kalau nak bau betul maskulin boleh cuba Dior Fahrenheit,F by Ferragamo,For him Narciso Rodriguez,Armani Attitude,YSL Le Nuit.

  3. mmg awk ni jenis yg terlalu mjge penampiln ye? hehehe… dasyat2.

  4. x pnh la pula usha yg llaki punya perfume..
    klau yg perempuan tu tau la sikit2..
    hehe..
    toyol recently posted..JAWAPAN DALAM SOALANMy Profile

  5. one drop perfumes
    hehe

  6. perfume CK BE bau harum..huhu
    bau macam org duduk dalam PUB
    luqman hakim recently posted..Traffic blog aku Tetiba Mencanak!APA KESNIMy Profile

  7. nak beli minyak gamat kat suami nnt .. sakit je ingt rain.
    minyak wangi ni dh slalu sgt or pkai ahahaha..

    (xrelate)
    rainbowcloudy recently posted..pop kuiz pagi mengenali kuihMy Profile

  8. waaa….nice entry…
    fyna recently posted..Forum Sahabat BloggerMy Profile

  9. Hhahahah..klu ak xspray sume yg ats tu..agk2 wangi tak? :P
    Fakhrul recently posted..Siapakah Ben Ashaari SebenarMy Profile

    1. haahha..weekend ni aku nak gi survey..nak spray semua yg kat atas tu..

  10. bro tak letak Armani Code le? rugi2. yg tu bau ni mmg best
    Ekspresi Ruang recently posted..Tinggal Di Rumah Mewah Ni InsyaAllah Tak Terlepas SubuhMy Profile

    1. yeke?? nnti aku nak try usha…

  11. uiiii…nape yg mcm bf saya xde..hoho..tp bau dia menyengat spanjang ari..buatku rasa sungguk teruja utk peluknya..muahahahaha

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/memek-muka-jelir-jelir-comel-ke.html

    1. bf u pakai jenis ape qaseh???

  12. antara sume tu.. yg 1st tu je aku familiar… bau dia super cool okay.. kalau ak laki dah lama dah rembat… HAHAHHAAH.. yg 4 lagi tu… xtau.. xpnah tgk pun org pki.. hahhaa…
    tra recently posted..Saya join Bloglist MyraveaMy Profile

    1. yeke?? sb yg first tu popular…ramai yg guna..

  13. baek simpan duit wat kawen..;P
    mynameismy recently posted..KAWAN2 JOM KOMEN BLOG SAYAMy Profile

    1. hahaha…kahein lambat lagi…

  14. hahaha.. yuyu beli kan Dunhill desire kat laki masa depan yuyu.. siyes bau dia sedapppp!!
    yuyu zulaikha recently posted..Cinta Pandang Pertama Di Pasaraya Bersama Promoter Ubat GigiMy Profile

    1. yup bau dia ok gak yuyu..FF pun pernh pakai…eh lelaki masa depan yuyu bukn ke FF ek??

  15. Pilihan saya Safari – Ralph Lauren :)
    ProfHariz recently posted..Lirik Dia – ChomelMy Profile

    1. yer??? aku pun suka gak bau dia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Travel Blog | Faizal Fredley | Walking in the Sky! © 2015 Frontier Theme