Perfume Lelaki Terbaik dan Popular

25 comments

in Men Style

Perfume Lelaki Terbaik dan Popular | Top 5 Perfume Pilihan Lelaki. Assalamualaikum semua..bertemu lagi kita di entry kedua untuk hari ini….entry ni diterbitkan sempena aku bakal dapat elaun 2 3 hari lagi..weee…happy…

okay…..untuk elaun kali ini aku rasa nak survey perfume yang sesuai untuk aku..yelah aku sekarang ni dalam proses nak memaskulinkan diri aku untuk menjadi seorang lelaki metroseksual bukan homoseksual yer…biasalah lelaki zaman sekarang ramai yg mementingkan penampilan…dengan penampilan yang meyakinkan seseorang itu boleh membentuk personaliti yg bagus dan meningkakkan tahap keyakinan terhadap diri sendiri..

untuk itu aku telah memilih 5 jenis perfume yg cukup popular dan mungkin akan menyerlahkan diri anda kepada umum..cehhh…

Acqua Di Gio – Giorgio Armani

perfume ni aku tak pernah guna lagi..so tak tau la macam mane bau dia…tapi aku dengar ramai gak yg pakai perfume ni..

Safari – Ralph Lauren

yg ni aku selalu tgk yg member aku guna..bau nya boleh tahan gak..

Dark Blue – Hugo Boss

hugo satu jenama yg cukup famous…tapi belum pernah ku cuba…

Cool Water (M) – Davidoff

cool je nampak…..kalau aku pakai mesti rasa cool semacam jer nih..

Dunhill Desire (M) – Dunhill

yg ni aku pernah beli tapi sebagai gift kat someone..bau nya boleh la….tapi agak keras sikit bau dia…

yg mana jadi pilihan aku ek….kalau boleh nak beli 2 satu yg sesuai untuk malam dan satu sesuai untuk siang…sekarang ni aku guna yg biasa jer..nike dan adidas..bau ala-ala jer….x sampai 30 minit bau entah kemana..

ps: kalau sapa ada cadangan leh kongsikan yer…yang terbaru paling aku suka adalah Polo Red Ralph Lauren

{ 25 comments… read them below or add one }

Gema Parfum October 29, 2015 at 5:15 PM

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Gema Parfum :
Parfum terwangi di dunia.

———-

Reply

Dyana Hassan August 26, 2015 at 11:51 AM

Baca komen2 ni memang membantu sangat. Tengah pikir nak beli yang mana satu untuk bf. Sekarang tengah shortlist kan Acqua Di Gio, Dolce & Gabanna The One, n 212 Vip. Semua ni tak pernah bau so tak tau nak pilih yg mana. Rasa macam okay lepas google2.. huuu
Dyana Hassan recently posted..Nak Menang Baju Raya Aidil Adha? Cepat Sertai GiveAway Dyana Hassan!My Profile

Reply

iqbal July 8, 2012 at 6:15 PM

top bagi aku la. dior homme intense, YSL LA NUIT DE L’HOMME, 1million paco

Reply

Bro Abie August 14, 2011 at 11:40 AM

Bro kalau bab perfume ni agak universal.Kena pastikan kita suka bau yang cane sama ada fresh,spicy,musky atau type gourmand.Then tengok lifestyle kita banyak indoor atau outdoor.Then tengok skin kita jenis oily atau dry.best bau kat orang lain x semestinya best kat skin kita.perfume akan bertindak balas dengan body chemistry kita.better check top,middle n base note dia.Kalau suhu panas dan lembap macam negara kita susah nak dapat perfume yang boleh tahan lama lebih dari 4 jam.Aku cadangkan ko try JPG Le Male,YSL Body Kourus,TM A*Men,Chanel Allure Homme,Versace Dreamer.Ini perfume yang boleh survive cuaca kita.Kalau suka yang soft boleh try ADG,Bvlgari Aqva,Issey Miyake,Kenzo Power,Cool Water atau Burberry Sport.Kalau nak nicheboleh try Terre De Hermes atau Creed.Tapi kalau nak bau betul maskulin boleh cuba Dior Fahrenheit,F by Ferragamo,For him Narciso Rodriguez,Armani Attitude,YSL Le Nuit.

Reply

sue isma July 27, 2011 at 11:19 PM

mmg awk ni jenis yg terlalu mjge penampiln ye? hehehe… dasyat2.

Reply

toyol March 29, 2011 at 9:32 PM

x pnh la pula usha yg llaki punya perfume..
klau yg perempuan tu tau la sikit2..
hehe..
toyol recently posted..JAWAPAN DALAM SOALANMy Profile

Reply

Wan Perlis March 29, 2011 at 7:45 PM

one drop perfumes
hehe

Reply

luqman hakim March 29, 2011 at 7:27 PM

perfume CK BE bau harum..huhu
bau macam org duduk dalam PUB
luqman hakim recently posted..Traffic blog aku Tetiba Mencanak!APA KESNIMy Profile

Reply

rainbowcloudy March 29, 2011 at 3:58 PM

nak beli minyak gamat kat suami nnt .. sakit je ingt rain.
minyak wangi ni dh slalu sgt or pkai ahahaha..

(xrelate)
rainbowcloudy recently posted..pop kuiz pagi mengenali kuihMy Profile

Reply

fyna March 29, 2011 at 3:23 PM

waaa….nice entry…
fyna recently posted..Forum Sahabat BloggerMy Profile

Reply

Fakhrul March 29, 2011 at 2:46 PM

Hhahahah..klu ak xspray sume yg ats tu..agk2 wangi tak? 😛
Fakhrul recently posted..Siapakah Ben Ashaari SebenarMy Profile

Reply

faizal fredley March 29, 2011 at 3:00 PM

haahha..weekend ni aku nak gi survey..nak spray semua yg kat atas tu..

Reply

Ekspresi Ruang March 29, 2011 at 2:37 PM

bro tak letak Armani Code le? rugi2. yg tu bau ni mmg best
Ekspresi Ruang recently posted..Tinggal Di Rumah Mewah Ni InsyaAllah Tak Terlepas SubuhMy Profile

Reply

faizal fredley March 29, 2011 at 2:58 PM

yeke?? nnti aku nak try usha…

Reply

qasehraihan March 29, 2011 at 2:28 PM

uiiii…nape yg mcm bf saya xde..hoho..tp bau dia menyengat spanjang ari..buatku rasa sungguk teruja utk peluknya..muahahahaha

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/memek-muka-jelir-jelir-comel-ke.html

Reply

faizal fredley March 29, 2011 at 2:58 PM

bf u pakai jenis ape qaseh???

Reply

tra March 29, 2011 at 2:20 PM

antara sume tu.. yg 1st tu je aku familiar… bau dia super cool okay.. kalau ak laki dah lama dah rembat… HAHAHHAAH.. yg 4 lagi tu… xtau.. xpnah tgk pun org pki.. hahhaa…
tra recently posted..Saya join Bloglist MyraveaMy Profile

Reply

faizal fredley March 29, 2011 at 2:57 PM

yeke?? sb yg first tu popular…ramai yg guna..

Reply

mynameismy March 29, 2011 at 2:19 PM

baek simpan duit wat kawen..;P
mynameismy recently posted..KAWAN2 JOM KOMEN BLOG SAYAMy Profile

Reply

faizal fredley March 29, 2011 at 2:56 PM

hahaha…kahein lambat lagi…

Reply

yuyu zulaikha March 29, 2011 at 2:09 PM

hahaha.. yuyu beli kan Dunhill desire kat laki masa depan yuyu.. siyes bau dia sedapppp!!
yuyu zulaikha recently posted..Cinta Pandang Pertama Di Pasaraya Bersama Promoter Ubat GigiMy Profile

Reply

faizal fredley March 29, 2011 at 2:56 PM

yup bau dia ok gak yuyu..FF pun pernh pakai…eh lelaki masa depan yuyu bukn ke FF ek??

Reply

ProfHariz March 29, 2011 at 2:05 PM

Pilihan saya Safari – Ralph Lauren 🙂
ProfHariz recently posted..Lirik Dia – ChomelMy Profile

Reply

faizal fredley March 29, 2011 at 2:55 PM

yer??? aku pun suka gak bau dia…

Reply

papa November 14, 2015 at 12:29 AM

invictus paling power

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: