Faizal Fredley
ruang iklan

KBBA_WEB_TTO_Facial_Cleanser_pizah_banner

Perfume Lelaki Terbaik dan Popular

Perfume Lelaki Terbaik dan Popular | Top 5 Perfume Pilihan Lelaki. Assalamualaikum semua..bertemu lagi kita di entry kedua untuk hari ini….entry ni diterbitkan sempena aku bakal dapat elaun 2 3 hari lagi..weee…happy…

okay…..untuk elaun kali ini aku rasa nak survey perfume yang sesuai untuk aku..yelah aku sekarang ni dalam proses nak memaskulinkan diri aku untuk menjadi seorang lelaki metroseksual bukan homoseksual yer…biasalah lelaki zaman sekarang ramai yg mementingkan penampilan…dengan penampilan yang meyakinkan seseorang itu boleh membentuk personaliti yg bagus dan meningkakkan tahap keyakinan terhadap diri sendiri..

untuk itu aku telah memilih 5 jenis perfume yg cukup popular dan mungkin akan menyerlahkan diri anda kepada umum..cehhh…

Acqua Di Gio – Giorgio Armani

perfume ni aku tak pernah guna lagi..so tak tau la macam mane bau dia…tapi aku dengar ramai gak yg pakai perfume ni..

Safari – Ralph Lauren

yg ni aku selalu tgk yg member aku guna..bau nya boleh tahan gak..

Dark Blue – Hugo Boss

hugo satu jenama yg cukup famous…tapi belum pernah ku cuba…

Cool Water (M) – Davidoff

cool je nampak…..kalau aku pakai mesti rasa cool semacam jer nih..

Dunhill Desire (M) – Dunhill

yg ni aku pernah beli tapi sebagai gift kat someone..bau nya boleh la….tapi agak keras sikit bau dia…

yg mana jadi pilihan aku ek….kalau boleh nak beli 2 satu yg sesuai untuk malam dan satu sesuai untuk siang…sekarang ni aku guna yg biasa jer..nike dan adidas..bau ala-ala jer….x sampai 30 minit bau entah kemana..

ps: kalau sapa ada cadangan leh kongsikan yer…yang terbaru paling aku suka adalah Polo Red Ralph Lauren

22 thoughts on “Perfume Lelaki Terbaik dan Popular

  1. Bro Abie

    Bro kalau bab perfume ni agak universal.Kena pastikan kita suka bau yang cane sama ada fresh,spicy,musky atau type gourmand.Then tengok lifestyle kita banyak indoor atau outdoor.Then tengok skin kita jenis oily atau dry.best bau kat orang lain x semestinya best kat skin kita.perfume akan bertindak balas dengan body chemistry kita.better check top,middle n base note dia.Kalau suhu panas dan lembap macam negara kita susah nak dapat perfume yang boleh tahan lama lebih dari 4 jam.Aku cadangkan ko try JPG Le Male,YSL Body Kourus,TM A*Men,Chanel Allure Homme,Versace Dreamer.Ini perfume yang boleh survive cuaca kita.Kalau suka yang soft boleh try ADG,Bvlgari Aqva,Issey Miyake,Kenzo Power,Cool Water atau Burberry Sport.Kalau nak nicheboleh try Terre De Hermes atau Creed.Tapi kalau nak bau betul maskulin boleh cuba Dior Fahrenheit,F by Ferragamo,For him Narciso Rodriguez,Armani Attitude,YSL Le Nuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge