Home LIFESTYLE SAYA SOKONG VLOGGER MALAYSIA

SAYA SOKONG VLOGGER MALAYSIA

745
22

saya sokong vlogger malaysia

Assalamualaikum dan Happy Monday semua..

hari ini aku dengan perasaan hibanya ingin sama-sama memberi sokongan kepada semua vlogger-vlogger di malaysia.  aku tabik spring kepada mereka-mereka yang telah atau ingin membuat vlog sendiri. aku tabik spring bukan sebab aku telah pun membuat vlog tapi aku respect mereka sebab mereka berani untuk tampil de depan kamera. aku tahu perasaan mereka apabila berada di hadapan kemera dah ianya sesuatu yang amat-amat sukar masa tu tuhan saja jer tahu apa perasaan berada di set. tapi bagi mereka  dah biasa beraksi di depan kamera. aku rasa ianya bukan sesuatu yang sukar tapi aku tahu diorang pun cuak masa first time tapi buat yang pertama kali nya merakam vlog anda aku ucapkan tahniah

pasal kualiti dan isi yang cuba disampaikan tu belakang kira sebab ini first time kita membuat vlog. biasalah bila first time tu di kira buang buruk insyaallah lepas ni kita cuba la tambah apa yang kurang dan kurangkan apa yang lebih. pasal di kritik tu perkara biasa  dan kritik itu membolehkan kita lebih berusaha untuk menghasilkan dengan lebih baik. yang penting think positive biarkan kutukan yg dilemparkan tu di tafsir dengan sikap yang mature kerana pembangkan hanya mahukan publisiti murahan memfitnah cuma senjata ringannya

yang terakhir dari aku tahniah kepada vlogger-vlogger malaysia kerana berani. anda telah melangkah ke satu tahap yang lebih baik

Dan jangan menjadi seperti blogger-blogger yang hanya ditemani komputer untuk menulis blog mencampak batu menyorok tangannya…

 

 

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

22 COMMENTS

  1. yo yo yo. huhu.
    aku sokong benda ni. mungkin satu anjakan paradigma dan evolusi baru dalam kita berblogging.
    tapi, first, betulkan niat dan tahu apa kelebihan yang kita lebih mahir.

    maksudnya. kalau kita lagi bijak dalam menulis. dan tulisan kita mendapat hits yang tinggi bila dicomparedkan dengan vlog. go on dengan penulisan.
    macam tu juga sebaliknya kan? 🙂

    tapi, at least kita try dulu. susah sebenarnya nak handle dua kerja satu masa. manelah tahu sebenarnya kita lebih berbakat depan lensa kamera berbanding depan screen laptop.

    kan? sekadar pendapat aku. 🙂 chill.
    terompah caring recently posted..Nota khas untuk Yuyu Zulaikha dan ahlinyaMy Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge