waw hangit betol sehari dua nih..trafik aku memang di luar jangkaan…memang x sangka dowh…ni semua gara-gara keyword AJL dengan isu Fasha Sundal Sandha…memang masyukkk…

hari tu aku ada buat entry pasal trafik aku yang 1.2 K…walaupun x cukup tinggi berbanding dengan trafik blogger lain tapi ianya cukup memuaskan hati aku…yelah bukan senang trafik aku nak lepas 500UV ni…disebab tu ramai gak blogger yang mintak tip dari aku..aku nak bagi pun rasa macam x layak lak..yelah aku pun bukannya tahu sangat pasal cara-cara nak up trafik….aku pun dengar nasihat pendekar…tapi aku nak kongsi gak la walaupun sedikit…yelah kita kongsi je lah ape yang kita tahu kan…biar sama-sama dapat manfaatnya..

ok seperti tajuk entry, aku nak shared sikit pasal SEO dan blogwalking yang ada dalam kepala otak aku ni…dan apa yang aku beritahu adalah lahir dari otak aku berdasarkan nasihat-nasihat blogger lain dan hasil pengalaman aku..jadi kalau ada cacat cela sikit tu biasalah yer..jangan ambil pusing pulak..

SEO ni dalam kata lain Search engine optimization adalah proses meningkatkan potensi  sebuah website atau laman web di search engine melalui hasil pencarian. Bentuk lain dari mesin pencari target marketing (SEM) dibayar listing. pada kebiasaanya semakin tinggi page rank atau semakin tepat keyword yang diberikan ,potensi untuk laman web anda  muncul dalam senarai hasil carian semakin tinggi dan semakin banyak pengunjung itu akan menerima dari enjin carian. SEO dapat mengenalpasti berbagai jenis pencarian, termasuk carian imej, carian tempatan, carian video dan industri-khusus mungkin didasarkan pada kualiti, jenis media, atau genre kandungan.. Hal ini memberikan kehadiran laman web anda pada sesebuah search engine…(errrkk betol ker ni, bantai jer la)

KELEBIHAN ENTRY SEO

dalam sehari biasanya ada jer keyword yang boleh meningkatkan trafik anda yang mana boleh dikatakan entry SEO…untuk kelebihan entry SEO ni anda biasanya akan dapat visitor yang berlainan..dalam kata lain mungkin bukan blogger atau orang biasa yang akan mencari keyword tersebut untuk mengetahui isu atau berita pasal keyword yang anda ketengahkan…erkkk..susahnya nak explain…sebagai contoh hari sabtu dan ahad lepas keyword yang panas adalah mengenai AJL..dan isnin lak isu fasha sandha…kalau korang semua buat entry pasal isu tu mungkin trafik korang akan meningkat..aku rasa yang ni semua orang tahu kot…tapi bila korang buat entry pasal sesuatu isu yang panas korang mestilah menitik beratkan tajuk dan keyword korang…pasal tajuk korang hendaklah pikir sesuatu yang mungkin orang akan taip atau cari di google dan lain-lain…ejaan pun kena tepat beb….

BLOGWAKING

blogwalking ni aku rasa semua orang tahu kot…tapi bagi yang tak tahu aku cerita sikit ape itu blogwalking….blogwalking ni adalah cara dimana korang akan masuk ke sesebuah blog dan korang tinggalkan url korang sama ada di shout mix, cbox, shout box ataupun melalui komen korang pada sesebuah entry blogger tersebut..lebih kurang macam tu la kot…

KELEBIHAN BLOGWALKING

untuk kelebihan bw ni korang boleh kenal blogger-blogger lain di samping mempromosikan blog korang…dengan cara blowalking korang mungkin akan dapat trafik kekal dimana apabila blog korang sudah familiar, blogger lain akan sentiasa berkunjung ke blog anda untuk mengetahui apa cerita atau perkembangan anda..tu pun kalau blog korang best lerr..dengan bw jugak korang boleh sentiasa update mengenai isu-isu yang hangat diperkatakan..mana tau ianya boleh memberi korang idea nak update entry korang…lagipun bw ni boleh meluasakan pengetahuan anda bila anda membaca entry org lain..biasanya trafik dari bw ni x ler banyak sangat..dalam 200-300UV jer…ni berdasarkan pengalaman aku..tapi x tahu la blogger lain macam mana…

ermm tu jer lah kot tip yang x seberapa yang boleh aku bagi..kalau ada yang kurang korang tambah la yer…tapi bagi aku SEO dan blogwalking sama-sama membantu meninggkatkan trafik korang..

TRAFIK 1.2K


trafik aku pada 9 januari 2011

TRAFIK 1.15K


trafik aku pada 11 jaunari 2011 iaitu semalam

psst: susah jugak buat entry tip ni…

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

78 COMMENTS

  1. Betul!! aku setuju dengan ko.. SEO memang penting. tapi tak ramai blogger yang bijak menggunakannya. aku pun banyak wat entry2 pasal SEO ni. Memang terbukti la.

    Lagi satu, jika bijak menggunakan SEO, kita akan dapat pasif trafik. Kalau kat shoutbox tu aktif trafik je. Maknanya, lebih banyak kita blogwalking lebih tinggi traffik. Tapi lepas 2-3 hari hilang la. Dah tak aktif da.

    So, pandai2 la guna SEO ok. Jangan bergantung sangat pada trafik dr chatbox tu. aku sendri tak tgk chatbox tu. Penuh dengan “follow u, follow me back”. “singgah sini” dan sebagainya.. bosan.. hu3.
    Mrdaha recently posted..Gambar Tiz Zaqyah Seksi Terbongkar! SEO TipsMy Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge