Home LIFESTYLE BAGI SIGNAL KANAN TAPI MASUK KIRI

BAGI SIGNAL KANAN TAPI MASUK KIRI

556
8

lebih kurang macam ni la kot motor pakcik tuu..

salam semua…

hmm..korang pernah x alami suasana ni??? bila korang drive lah kan x kira motor atau kerata orang yang kat depan angpa bagi signal kira tup-tup dia belok kanan…x berdesing ker kepala korang??? kalau sempat korang elak selamat lah kan tapi kalau x??? ntah korang or orang yang dilanggar terukk…

perkara ni baru jer berlaku kat aku pagi tadi…dalam kira-kira pukul 4.00 petang kot masa tu aku tgk bawak motor ngn member aku sorang ni baru balik dari lab…sampai dalam 2 kilo aku naik motor ada lah sorang pakcik ni…dia naik motor honda c70…time tu aku naik dalm 90 ke 100 kalau x silap aku..kira laju la jugak bagi keadaan jalan biasa ni…

aku dari jauh tgk pakcik ni dia bagi signal nak masuk lorong kanan..so aku wak der jer kan sebab masa tu aku pun duk lorong kanan..kalu dia belok kanan pun x terjejas…tapi dah aku nak sampai kat dia dalm lebih kurang brape meter ek?? x pasti la…boleh plak pakcik ni pergi belok kiri…bederau darah aku naik ke otak..nasib baik lah sempat aku elak…kalau x dgn dia dan aku sekali masuk dlm longkang..tapi kalu setakat masuk longkang ok lagi ni ada lori kat belakang aku…mau mengucap panjang aku lepas tu……

fuhhh..pakcik pakcik…

ni bukan kali pertama benda ni jadi kat aku dah lebih 3 kali kot…hmm…mengeluh pangjang aku masa tgh taip entry ni…pesanan aku kpd sape2 kalau bagi signal tu perihatin lah sikit…peka dgn signal yang diberi…jgn main bedal ikut suka hati jer nak bagi signal….nanti menyusahkan org jer…



Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

8 COMMENTS

  1. I think that to get the personal loans from creditors you must present a firm motivation. However, one time I have got a financial loan, because I wanted to buy a car.

  2. sokong geng fujita……sobab bapak den pon camtu gak….lagi hebat kot sebab signal sentiasa dinyalakan tak prtnah dimatikan…..dan jangan telalu percaya pada signal yang dah lama idup….adalah lebih baik kita lebihhhhh berhati-hati…..lombab pon lombab yang penting selamat…..

  3. same la..br jadi pg tadi..tapi ni lori..punye la slow..signal kanan..kite pn dok tgu la dia nak membelok kanan..nak potong sblh kiri xboleh..alih2 dia belok kiri..memang lepas dia belok tu, turun kan tingkap, jerit “eh, tak tau kiri kanan ke?”..aksi terlampau jap..memang bengang gile..sje nak test kemarahan kan..pahale hari ni dh kurang.. 🙁 nasib tak try potong kiri..kalau tak naye je..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge