SHARE
 NOR AZLAN BIN YUSOFF (MANGSA)

kol 1.32pm..aku terima mesej dr seorang shabat yg agak menggangu aku dr tidur ku..dlm kesamaran aku baca mesej tersebut dah aku seperti di pukau lalu terus bgn dr tido dah keluar dr katil sambil pegang talifon dan jari jemari aku mula mendail beberapa nombor untuk kepastian berita yg aku terima…dah ternyata berita yg aku terima agak sahih…dlm mesej 2 terkandung “aku excdent tadi kol 8 dekat istana kbang kerian sekrng aku dlm wad” wow aku agak gerun gak la bila dgr citer ni..aku pom bergegas kol member aku 2 org ajak kuar p hospital tanpa sesar jam menunjukakan kol 3 ptg..lantas aku terus di sound “wei hospitak mane waktu melawat masa ni” oh ya gak..jd terpaksa la tangguh hingga kol 5..kol 5 aku amik kunci keta dan mula la perjalan aku ke HUSM…sampai sana aku tergaman gak bila tgk kaki dia terbungkus..rupa2 nyer peha kanan nye patah dan akan dimasukkan besi..
aku dgr citer mcm mane dia kena langgar agak lawak gak la…sblum ni aku tgk dlm tv jer aksi org terbng atas keta…tp skrng kuar melalui mulut member aku..hahah pecah perut aku dgr citer dia..
akun ngn dia ni dah kawan sejak darjah 4 lgi..masa 2 dia baru pindah kat kmpung aku..aku 1 kelas sampai darjah 6…masuk tingkatan aku still kawan ngn dia sb sama sekolah selalu pergi ngn dia…sampai form 4 aku sekelas balik ngn dia tp kejap jer sb dia nak p sekolah teknik..tp jodoh aku ngn dia panjang lagi…lepas 2 minggu aku pom dpt tawaran sek teknik 2 jugak cuma lain kos jer..
lepas spm pom jodoh kami still panjng lagi bila kami sama2 dpt lanjutkan pelajaran kat IPTA perlis…tp lain2 u ar…aku UNIMAP dia UITM..
smlm agak penat gak la aku kerana aku jaga dia kat hospital gilir2 ngn family dia..shabat la katakan kena la ambil tau…
aku harap dia cpt la sembut sb u nak buka tinggak 1 minggu jer lagi ni…

  

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

3 COMMENTS

  1. rasenye xsempt kot,
    sbb ckp nk masuk besi kt paha kan??
    zaza pun dh 4 bulan operation masuk besi kt paha tp still xleh bjalan lagi..

    hope kwn awk tu kuat semangt…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge