TEKANAN YG MELAMPAU..

aku ni sebenarnya malas sgat nak update blog ni tp melalui ni saje lah yg spt aku luah kan perasan hati aku..
drpd aku simpan yg lama2 akan membuat aku jd gila..nak share ngn member, merber semua bz nak share ngn awek, awek mcm x nak ambil kisah jew..nak share ngn family lambat lg kot..tp sejak kecil aku x pernah pom share kisah aku kat sape2..maybe sb aku malu kot nak kongsi masalah aku..tp org lain byk lak yg menjadikan aku ni tempat cerita problem diorang . tapi aku dgr gak ape yg diorang ckp dan yg mane aku dpt bagi nasihat 2 aku nasihat la..
hari ni ntah mengapa tiba2 mood aku bertukar dr happy ke sedih borink dan sedikit tertekan menyebabkan hati aku terbuka utk kongsi masalah aku dlm blog ni..
hari ni aku duk kat beranda rumah di KKF sambil aku perhatikan member2 aku main sukan tiba2 masalah aku yg dah lama memhantui aku mula kembali di benak fikiran aku. aku sebenarnya teringin gak nak bersukan tp aku x der bakat lansung dlm bab ni menyebabkab aku rasa rendah diri dan sedikit rasa malu ngn member2 aku…
dan byk sukan aku try tp semuanya aku rasa tertekan bila main..ya la sb aku asyik fikirkan ape member aku akn kata kat aku bila aku bersukan…
perasan aku skrng makin tertekan bila member2 yg dulunya pernah bermain badminton ngn aku sudah mula melupakan aku bila  diorang pergi main..ya la aku faham nape diorang x nak main ngn aku, sape yg nak main ngn org yg x pandai mesti x der challenge kan?
ptg ni gak aku ada dgr member aku yg agak rapat gak ar g tgk wayang..tp nape diorng x bagitau aku mane diorang nak pergi, bkn nye kalau diorang ckp aku nak ikut pom diorang..tapi hati aku sdih gak ar bila aku jumpa diorng tadi n aku tanya mane diorang nak pergi n diorang jawab ‘ada hal’ nape x bg tau jew  diorang nak gi mane..selama ni aku x pernah rahsia ape2 dr diorang..dan bila aku mula x tegur diorang mula la diorang ckp mcm2 kat blakang aku….sebab 2 la aku berat hati nak cerita masalah aku dgn diorng..
fikirang aku bergelora memikirkan hidup aku…aku tgk org lain semua ada kelebihan masing2..sedangkan aku dr kecil lg aku x pernah berjaya dlm ape yg aku buat..sampai sekarang aku masih tercari-cari identiti aku aku masih x tau ape kelebihan yg aku miliki…bersukan? memng terbuti  xder. berkawan?  lama2 kwn aku semua tinggalkan aku untk kwn yg lagi best..dlm pelajaran? huh dah terbukti yg aku ni x pandai..teror dlm komputer or sofware? aku selalu je mnyusahkan member2 ngn bertanya diorng bila tiba subjet yg melibatkan komputer ni..dr rupa paras? aku ni x hensem pendek lak 2..
ape yg aku tau pasal aku sekarng ni hnya kelemahan..aku ni x berkeyakinan
walauape pom aku tetap redha dan mungkin kelebihan aku x menyerlah lagi ataupun aku ni yg x perasan kelebihan yg ada pd diri aku…
sampai sekarang aku masih menunggu ape yg ada dlm diri aku ni…
dan masih menunggu…

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

7 Comments

  1. Wira Merah

    November 7, 2014 at 11:11 PM

    Salam bro, aku pun pernah merasa perasaan cam ni bro. Cuba cari apa kelebihan sendiri. Aku pasti ada kelebihan kita yg ak ada kat kwan kita yg menyebabkan kwn kita cemburu ngan kita. Cuma kita saje yang tak sedar….
    Wira Merah recently posted..Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanMy Profile

  2. zulayusifu

    April 7, 2012 at 9:00 PM

    stiap insan d muka bumi ade klebihan n bakat ny…..cume tak tau nk aplikasi kn…..tapi kalau kene pada masa ny mmg bakat 2 akan kluar…..rilek laa….bende kecil je….da cukup syukur sebab kite d lahir kn normal,bukan macam insan oku yang jauh lebih tertekan dari kite……
    p/s : aq dulu ag siap msuk hspitl sakit jiwa sbab depression….:)

  3. Faris Fikri

    December 13, 2010 at 2:03 PM

    Salam. Hah! Baca! hehe.
    umm baru aku tahu guys pun ada rasa mcm ni.
    aku ingat aku sorang je yang pelik.
    yeyyy ade member! haha dodowl.

    dan dan, SELAMAT DATANG KE DUNIA BLOG!(belated la kiranya. huhu) wuyooo strikingnya hijau tuh! haha
    Faris Fikri recently posted..PssttttMy Profile

  4. chaoi

    December 5, 2010 at 11:59 PM

    haha..tekanan yang terlampau…..
    chaoi recently posted..Jom Kita Hisap RokokMy Profile

  5. DaHLia

    December 5, 2010 at 10:22 PM

    hehee…ijaunya tulisannn ni bro
    DaHLia recently posted..2 Cahaya NurhafizMy Profile

  6. Faizal Fredley

    March 14, 2010 at 2:29 PM

    haha…yekot…subjet killer byk sem ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge